Skip to content
2 reacties
333 weergaves

Vervolgopleiding/toekomst plannen

Ja hoi, daar ben ik weer. Voor Nederlands moet ik een spreekbeurt houden over mijn loopbaan/toekomstplannen. De presentatie gaat alsvolgt: jezelf voorstellen, je kwaliteiten en eigenschappen beschrijven, vertellen welke vervolgopleiding je wilt doen en wat voor beroep je later wilt gaan uitoefenen, welke eigenschappen van pas komen bij die opleiding en aan welke je nog moet werken, en tot slot ..... Waar zie je jezelf over 5 jaar? Nu heb ik dus eindelijk echt sirieus naar opleidingen gekeken, omdat ik vind dat het nou wel echt nodig is om te weten wat je wilt doen. Ik wil wel een opleiding die in de buurt is van mijn woonplaats. En dat is dus gelukt en ik moet zeggen, er is aardig wat keuze. Deze school/dit college biedt 141 verschillende opleidingen, waarbij 2 categorien mij interessant lijken: vormgeving en horeca. Bij vormgeving lijkt mij mediavormgever wel interessant. En bij horeca manager/ondernemer horeca. Nu is het dus bij deze presentatie nuttig dat ik meerder opleidingen interessant vind, alleen wat nou als ik echt moet kiezen, het gaat mij vooral om het sociale contact, wat beide opleidingen bied alleen is het buiten dat allebei compleet anders. Nu hoop ik dat ik het een beetje duidelijk heb verteld, en kan ik op basis van jullie vragen verder met vertellen. Deze opleidingen zijn te vinden op: horizoncollege.nl/opleidingen Groetjes

15 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Ik denk al 6 jaar aan mijn vervolgopleiding maar weet helaas nog steeds niet wat ik wil. Fijn dat jij het al wel weet!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste vriend, Het lijkt er op dat er bij de bezoekers van dit forum niet veel belangstelling is voor hun toekomst, dus zal ik maar weer reageren.
    Om te weten waar je het over hebt heb ik de website van dat Horizoncollege bezocht en gekeken naar de studierichtingen die jij noemde.
    Wat mij opviel was dat er wel heel veel studierichtingen waren maar dat er veel gewoon een specialisatie van een bepaalde vakrichting is. In mijn ogen niet echt verschillend van elkaar. Iemand die redelijk intelligent is kan vrij snel een bepaalde functie onder de knie krijgen. Jij gaat niveau 4 doen dus jij moet dat kunnen.

    Dan jouw keuzes. Je hebt gekozen voor management in de Horeca en Mediavormgeving. Heel verschillend. Wat jij steeds noemt is dat je graag sociale contacten hebt. Dan zou je ook aan iets in het onderwijs kunnen denken, maar dat terzijde. De vraag is heb jij wat nodig is voor je keuzes en is het wat je er van verwacht?

    Bij die Horeca denk je misschien gelijk aan de baas zijn in een mooi restaurant waar allerlei interessante mensen komen. In de eerste plaats ben je niet gelijk chef en in de tweede plaats kan het ook een Domino pizzabakkerij worden waar jij moet zorgen dat jongelui van jouw leeftijd de dingen doen die ze moeten doen terwijl ze liever wat anders doen.
    Ben jij een leiderschapstype? Ben jij stressbestendig? Ben jij een regelneef die altijd alles onder controle heeft, kun jij tegen gezeik en ruzies?

    Werken als mediaontwerper is iets heel anders. Je hebt daar ook contacten maar dan met je opdrachtgevers. Je moet in staat zijn te begrijpen wat ze willen, ook aanvoelen waar het om gaat, en dat omzetten in een product. Dat is een individualistisch beroep. Je hebt ook meer mogelijkheden om voor jezelf te beginnen als ondernemer. (Zelfstandige zonder personeel).
    Dat beroep vraagt van jou artistieke kwaliteiten. Heb jij die? Ben je gedreven om artistiek bezig te zijn en dingen te bedenken en te maken? Je doet dat met die schoenen, hoe gaat dat?

    Of mijn reactie is wat je vraagt weet ik niet, maar dat zijn zo de dingen die bij mij opkomen als ik jouw verhalen lees. Het is heel goed van jouw school dat ze jullie die spreekbeurten laten geven, dat dwingt je er over na te denken.
    Ik wens je veel succes en ik hoor vast nog wel eens van je.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten