Skip to content
7 reacties
932 weergaves

Een 3 voor wiskunde

Hoi allemaalll, Ik had vorige week een wiskunde proefwerk. En aangezien ik er niet zo goed in ben heb ik er heel erg hard voor geleerd. Ik ben naar alle extra uren geweest, heb bijles genomen, de opdrachten in het boen goed nagelopen, vragen gesteld... toen ik eenmaal de toets begon, wist ik niks meer. Ik was helemaal vergeten hoe ik de formules moest toepassen, hoe ik een lijn uitrekende etc. Een black out dus. De leraar zag dit tijdens de toets en zei dat ik rustig moest blijven, heeft dus niet gewerkt. Eindresultaat: 4,4 voor wiskunde A en 2,8 voor wiskunde B. Ik ben hier erg verdrietig over. Had bij het vorige proefwerk een 8 en een 6,5 gehaald en was zooo blij, maar nu zijn mijn gemiddeldes flink gezakt. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Zou ik er met mijn leraar over praten? En hoe? Gr meisje uit 3vwo

14 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Zelf heb ik altijd ook veel moeite met Wiskunde, het is draaaama. Er zijn een aantal sites die extra leerstof aanbieden, wat mischien hulp kan bieden

    https://www.wisfaq.nl/pagina.asp?nummer=1447
    https://bijlesaanhuis.nl/wiskunde/inhoud-cilinder-berekenen/?ref=jkDMHD53q

    Ook youtube kan veel uitleg bieden. Huiswerk bijhouden werkt ook goed, ook al kost dat erg veel tijd. Wat ik altijd doe is de avond van tevoren niet leren voor de toets, aangezien ik altijd blakouts krijg als ik dat doe. Je kunt beter goed rust pakken.

    In ieder geval, heel veel succes!

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • same as jouw heb gekozen havo te doen wat ik ook deed kwam nooit hoger dan een 4.5 uit. ik stond voor alles een 7 plus maar ja wiskunde is verplicht op het vwo. op havo niet dus kies gewoon c en m. en je kan later nog een vavo wiskunde doen en alsnog vwo doen of gewoon naar de uni

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste ts, het is helemaal niet erg als je in een vak niet zo goed bent. Je zit op het vwo, dus er is genoeg waar je wel goed in bent. En bovendien had je er alles aan gedaan om het wel goed te doen. Misschien wel teveel waardoor je overgeconcentreerd bent geraakt en je alles kwijt was. Dan is daarover eens praten met een vertrouwde leraar een goed idee. Het lijkt mij belangrijk dat je een volgend proefwerk niet met angst en beven of met te hoge verwachtingen in gaat, want dan gebeurt het misschien opnieuw. En leg je er bij neer dat er vakken zijn waar je minder goed in bent en waarbij een wat lager maar acceptabel cijfer ook goed genoeg is.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • de mensen die hebben gecomment, nee het boeit niemand dat jullie een lager cijfer hadden dan haar ze vraagt om advies en niet om jullie verhalen over slippers krijgen. advies: ja praat met je leraren dan kunnen ze er rekening mee houden

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Meisje 14 jaar,

    Dat is nog niks! Ik had laatst een 2,1 voor wiskunde. (Heb thuis de slipper ook wel gekregen)!

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Erg? Ik heb heel dikwijls een 0 gehaald en black outs gehad...

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is zeker goed om er met je leraar over te praten. Eigenlijk snap je het dus wel, maar krijg je stress tijdens de test, waardoor het misgaat. Misschien mag je herkansen.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten