Skip to content
6 reacties
1812 weergaves

Naar de WC op school

Ik heb nogal problemen met naar de wc gaan op school. En dan vooral met 💩.

Ik heb soms namelijk een beetje het gevoel dat:
-ik begluurd word door bijv een cameraatje of iemand over/onder het hokje door kijkt.
-mensen op mij wachten, want ik doe heel lang erover. En dan vind ik het heel vervelend als andere mensen ook daar zijn en ze mij horen afvegen ofz.
-en natuurlijk dat de WC vies is. Iemand tips?
Alleen aub niet zeggen: gwn niet naar de wc gaan.. slechte optie.

14 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik ga alleen als ik savonds nog op school ben. Ook dan ga ik bijna nooit. Voordeel is dan dat het net is schoongemaakt

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Grote WC ga ik ook niet graag op school, die toiletten zijn goor! Als ik echt super dringend moet, dan wacht ik tot het les is zodat ik naar de toiletten binnen kan gaan. Die zijn meestal wel proper.
    Als de leerkracht dan zegt dat ik moet wachten tot het pauze is, dan zeg ik gewoon dat ik me niet goed voel en het precies wel heel erg dringend is. Dan moogt ge iedere keer.

    Cameraatjes: echt niet zenne :-)

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • IK HAAT het om naar die shit wc te gaan op mijn school maar soms moet je echt en die wc zijn echt ranzig [ieuw] plassen doe ik zowiezo opschool maar als ik echt nodig moet schijten ga ik wel en dan maak ik altijd de bril goed schoon en ik leg 2 wc papiertjes in de pot zo dat als mijn sheit komt dat er geen plons komt lol. ik ga alleen naar de wc als niemand op me wacht of in het wc hok zit dat is ook een aanrader

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ga nooit naar een "vreemde" wc. Op vakantie ook alleen maar in de eigen hotelkamer een als ik ergens logeer hou ik het op totdat ik thuis ben. Ik ken het probleem dus. Ik heb ook geen oplossing want mij lukt het gewoon niet.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Een aantal van jouw problemen zijn ingebeelde problemen. Dat er een cameraatje boven het toilet zou hangen is natuurlijk onzin. Wie zou dat daar geplaatst hebben en waarom? Je hebt het gevoel begluurd te worden. Wie zou dat willen? Wat is er voor interessants aan een jongen die op de wc zit?
    Wat je daar aan kan doen is er rationeel over denken en je er verder niets van aantrekken dat iemand wat ziet of hoort.

    Je zegt dat je lang op de wc zit. Is dat omdat het moeilijk gaat? Ik neem toch aan dat je niet daar gaat zitten om wat rust te krijgen of zo. Als je last hebt van een moeilijke stoelgang dan zijn er wat mogelijkheden om dat te verbeteren. Voldoende drinken en voldoende beweging schelen al en dingen eten met veel vezels zoals fruit en groenten.

    Een tweede wat je kan doen is je darmen trainen om steeds op dezelfde tijd van de dag hun werk te doen. Als je bijvoorbeeld je er aan went om direct na het opstaan naar de wc te gaan dan gaan je darmen zich daar op instellen en heb je later op de dag minder of geen behoefte om naar de wc te gaan. Regelmaat is bij dit soort dingen heel belangrijk!

    De komende week is het vakantie dus kan je beginnen met het ontwikkelen van een routine. Succes!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste j14, ken jou probleem wel een beetje, vieze toiletten heb je nogal snel, daarom heb. Ik altijd een pakje hygiënisch doekjes bij mij, daarmee kun je het toilet op het zitgedeelte schoon maken.

    Hiernaast leg ik altijd een dubbele laag papier van voor over de bril tot onder aan het toilet toe. Hiermee voorkom ik dat mijn penis de toiletpot ?? kan raken. Bijkomend voordeel is dat je poep niet in de pot plonst.

    Wat kijken en camera’s betreft, daar kan
    ik je geen tips voor geven, dan goed blijven rondkijken evenzo bij de duur van het toiletbezoek, als je die tijd nodig hebt dan is dat zo. Misschien vreemd, maar bespreek dit laatste ook met je mentor, dan is hij hiervan op de hoogte, lang over een toiletbezoek doen kan medische redenen hebben. Succes

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten