Skip to content
5 reacties
899 weergaves

Ik mag mijn profiel niet kiezen

hallo, Ik zit nu in 3 havo en ik wil heel graag het profiel EM gaan volgen. Maar omdat ik net een paar punten tekort kom op wiskunde kom ik in aanmerking voor een plaatsing en geen overgang. Nu is het probleem dat ze mij op het profiel CM willen plaatsen en dit wil ik echt niet vooral omdat ik maar 0.02 tekort kom ik sta een 4.48 en je moet een 4.50 staan. Kan ik hier nog wat aan doen?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

14 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • ik weet dat je hiermee zit, maar het hangt er vanaf wat je van plan bent om hierna te doen. iemand die ik ken had CM pakket, die heeft bijna alles het zelfde gedaan als mij in EM pakket ( alleen had ik een taal pakket en het niet, het had kunst wat ik dan niet had)

    dus wat is je plan TS? je kunt bij je pakket aangeven wat je doet dus als je weet wat je wilt doen probeer dan je Cm pakket aan te passen eraan zo niet overleg met je ouders over je probleem

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij ons is de eis voor EM dat je wiskunde moet doen. Voor wiskunde A moet je minimaal een niet afgeronde 6.0 staan en voor wiskunde B een niet afgeronde 7.0
    Als een 4.5 genoeg is heb je daarmee geluk. Ik zou overleggen met je mentor en decaan die weten er meer over en kunnen je het beste helpen

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • 4,48 is niet 0,02 punten tekort voor een voldoende (6) maar 1,52 punten tekort. Dat is wel erg zwak! Wiskunde is blijkbaar een belangrijk vak voor het profiel EM vandaar dat ze niet denken dat het voor jou haalbaar is. Wat je er aan kan doen is het jaar over doen en dan beter scoren, maar de vraag is of dat de moeite waard is. Waarom wil jij EM doen? Geeft dat toelating tot een vervolgopleiding die jij graag wilt doen of heb je andere motieven? Kijk maar eens wat de mogelijkheden voor verdere studie zijn met CM en denk er dan nog maar eens over na.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ouders mee naar school en om de tafel het is een heel.ander profiel cm met andere mogelijkheden later

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Als er nog een wiskunde toets komt, kun je je best doen om daar een goed punt voor te halen en je gemiddelde op te halen. Als dat niet het geval is, vrees ik dat er niks anders op zit. Maar C&M is toch niet heel veel anders dan E&M? Je hebt dan geen wiskunde meer (wat me gezien jouw gemiddelde geen slecht idee lijkt) en je hebt aardrijkskunde(of vind je dat zo erg dan?) Als je graag economie wil, kun je dat gewoon nog zelf kiezen. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Groetjes!

    16 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten