Skip to content
11 reacties
157 weergaves

Moeilijk! Help?

(Ik weet niet of ik het hier in de goede categorie neerzet, en of ik het überhaupt goed doe.)    Hallo, ik ben een meisje van zestien. Ik heb dit jaar (2011) mijn VMBO diploma gehaald, dus niet genoeg om al te stoppen met school. Ik heb bij de VAVO geprobeerd om daar HAVO te doen (reguliere HAVO vind ik doodeng, en met gym er weer bij :l) Ik was aangenomen, en kon meteen beginnen! Alleen ik had een uitbestedingsovereenkomst nodig. En mijn oude MAVO kon me daarbij niet helpen, allerlei mensen gebeld, niemand kon me helpen, oplossing: 'Word maar achttien en ga het dan nog maar eens proberen, ga nu maar lekker naar een MBO'tje) En daar zit ik dan nu, op een MBO. Alleen ik heb het daar absoluut niét naar mijn zin. In de introductie werd al duidelijk dat dit niet bij mij past/aansluit. En nu vandaag was de eerste lesdag, en ik werd ziek. Ziek van de lessen en van hoe nerveus ik was.  Mijn ma is nu boos.  Alleen, ik wil het liefste nu of gewoon niet naar school, want andere opleiding op MBO niveau kan ik niet vinden, ja zat opleidingen, maar niet wat ik wil, of dus naar die VAVO.  Ingewikkeld is het niet? Als er iemand toch kon helpen, zou dat life saving zijn.

16 jaar
13 jaren geleden

11 Reacties

  • Je kunt het

    Je moet je niet zo aanstellen, Je kunt het wel. Hoe meer diploma's, hoe beter werk in de toekomst hoe sneller je klaar bent met school. Doe wat je doe kunt !

    14 jaar
    11 jaren geleden
  • je kan het

    geloof in je zelf alleen dan kun je er het beste van maken hoe moeilijk het ook is jij zelf zal altijd het belangrijkste zijn in zulke dingen

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • Thuis op je eigen tempo toch je Havodiploma halen. Geen schande maar wel erg dapper!

    Hoi, Ik begrijp je wel hoor. Ik wilde ook niet meer naar school maar wel de studie volgen. Dus volg ik nu via NHA een volledige VWO opleiding. Daar kan je dus ook de Havo volgen en je pakket zelf samenstellen. Het betalen van die studie kan op afbetaling als het te pittig is om het meteen te betalen. Als je genoeg motivatie toont moet dat geen probleem zijn bij de leerplichtambtenaar en krijg je gewoon toestemming. Je kan dan je Havo thuis leren, onder begeleiding van de leerkrachten bij LOI of NHA. Ik zelf heb nu de vakken Duits en Algemene natuurwetenschappen al gehaald met het staatsexamen en ga nu alle andere vakken dit schooljaar halen en dan kan ik alles inruilen voor een VWOdiploma. Je kan zelf bepalen hoelang je over deze opleiding doet, en in je eigen tempo leren. Hoop dat je hier iets mee kan. Veel succes!

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • ewajah

    ga gewoon naar school

    22 jaar
    11 jaren geleden
  • Zelfde probleem gehad

    Hallo,
    Ik heb precies het zelfde probleem gehad, ik heb mijn VMBO-T gehaald, en was daarna met tegenzin begonnen aan Financieel medewerker, helaas beviel me de opleiding niet, was er vervolgens mee gestopt, en meteen gaan werken, het werkleven beviel me wel, maar wat dat betreft zijn mijn ouders daarin heel streng, en hebben me gedwongen aan een opleiding te beginnen, momenteel doe ik ICT Niv 4, 2e jaar student, ik vind het zelfs leuk nou om naar school te gaan, het is af en toe wel bikkelen, maar het is even wennen aan een nieuwe omgeving zonder vrienden, ik had na de eerste dag al meteen nieuwe vrienden gemaakt, je bent op dit moment nog een jonkie, naar mate je ouder wordt zal je ook beseffen hoe belangrijk school voor je is, me ouders zeggen ook altijd werken kan altijd maar school niet, hoop dat dit een beetje geholpen heeft, Ik wens jou daarbij heel veel succes in.  

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • Moeilijk

    Ik weet hoe moeilijk het is om niet naar een school te kunnen gaan waar je naartoe wil. Maar er is één ding dat ik heb geleerd, soms is opgeven geen optie, probeer deze opleiding af te maken. Ik zeg dit niet om je te pesten, maar om je te helpen. Als ik het goed heb is MBO een praktijk opleiding, weet het niet zeker. Dus doe een studiekeuze test, het lijkt suf, maar het kan je helpen. Probeer niet bang te zijn, angst overkomen is heel moeilijk, maar het is de weg naar groot succes. Als je het ergens niet mee eens ben, zeg het dan. Als jij je stem niet laat horen, kom je ook niet verder. Soms voelt opgeven als de enige optie, maar dan is het moment dat je net die stap in de andere richting zet. De stap naar succes.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Same ;)

    Ik wil ook graag stoppen met school gewoon omdat ik er geen bal aan vind en ik me tijd veel beter zou kunnen besteden. Ik doe nu vwo en dit gaat heel goed maar ik zou zelf gewoon iets anders willen doen met dieren ofzo. iig ga ik tot nu toe gewoon door.. Ik denk dat ik volgend jaar maar gewoon havo ga doen zodat ik alles wat ik wil doen gewoon kan doen omdat ik meer tijd heb. ;)

    14 jaar
    11 jaren geleden
  • Advies

    Hoi, Naar aanleiding van je berichtje zou ik je graag willen adviseren toch te proberen hulp op een andere manier te zoeken. Heb je trouwens samen met je ouders het geprobeerd? Ik kan me ontzettend goed voorstellen in welke situatie je zit, je kan jammer genoeg niet van school af gezien je leeftijd, dus je moet het jammer genoeg doen met deze opleiding. Let wel, als je dit blijft volgen, staat het goed op je C.V., waardoor je in de toekomst sneller een baan zal vinden. Zeker in deze tijd is dat belangrijk. Wel adviseer ik je ook om tijdens je MBO-studie, te letten op je vaardigheden die je op het VMBO hebt geleerd, want op de Havo/Vavo, vragen ze net zoveel van je als wanneer je meteen door zou gaan hierin. Je moet nu twee jaar overbruggen, en het is denk ik belangrijk om dat bij te houden. Groet, D.

    22 jaar
    12 jaren geleden
  • hulp

     vertel het op school of aan je ouders zorg gewoon zelf voor die hulp en als je dat niet durft moet je stoppen met zeuren en vrienden gaan maken

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • blablabla.

     andere poster, niet zo zeuren. xD

    naar school gaan kan ook nog als je 23 bent..   je bent maar 1 keer jong, iik snap deze meid heel goed dat ze niet meer naar school wil.. gewoon genieten van je jeugd, en weer naar school gaan als je 22/23 bent

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • /

     Je moet je niet zo aanstellen en gewoon doorzetten, HOE moeilijk dat ook wel of niet is. Als je ouder bent zul je niet eens begrijpen hoe je ten eerste op zulke gedachtens bent gekomen!   Doorgaan, doe er alles aan, doe er alles voor, maar stop niet.

    20 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten