Skip to content
48 reacties
5736 weergaves

jeugddetentie

Oke, stom geweest, politie aanraking na eerdere waarschuwing en moet nu voor 2 maand in jeugddetentie in een jeugdinrichting,nog geen gevangenis dus maar wel een gesloten inrichting,wie o wie heeft dit ook mee gemaakt en wil me wegwijs maken,geen enge fantasie verhalen wel waarheid dus.

17 jaar
11 jaren geleden

48 Reacties

  • Ik weet wat het is om in de strafcel geplaatst te worden. Ook bij mij ging het er niet zacht aan toe. Ik ben op de grond gegooid en met twee man bovenop mij ben ik uitgekleed. Nadat de bewakers vertrokken waren moest ik speciale kleding aan. Dat zul jij ook wel herkennen. Bij mij was strafcel ook wel nodig, want anders zouden er ongelukken gebeurd zijn. Het is heel belangrijk dat jij en ik leren omgaan met onze agressie. Voor jou om weer vrij te komen. Hoop voor je dat dat snel is, want vastzitten is geen pretje.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Je zit al een lange tijd in die jeugdgevangenis jongen 17.
    Moeilijk om een oordeel te geven over die bewakers.
    Een isoleercel lijkt me ook niets, maar kun jij jezelf niet veranderen of proberen minder agressief te worden. Moet toch een oorzaak hebben,maar vind het wel naar voor je, als je 17 bent en opgesloten zit,inplaats van te genieten van je vrijheid,je mist toch ook vrienden en vriendinnen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zit nu al 18 maanden in een jeugdgevangenis. Ik ben agressief, dat weet ik. Maar ik kan daar niks aan doen. Er gebeurt dan gewoon iets in mijn hoofd. Als ze iets doen wat ik niet wil, ga ik slaan. Maar dan komen er gelijk een aantal bewakers aan die me op de grond gooien en op me gaan zitten. Ze duwen mijn hoofd tegen de grond totdat ik rustig ben. Dan word ik hardhandig naar de isoleercel gebracht. Als ik niet meewerk, houden ze hun handen niet thuis hoor. Ik vraag me vaak af of dat normaal is. Hoe zien jullie dat? Vragen stellen mag altijd..

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik moet me morgen melden bij een jeugdinrichting, voor een jaar. Wat staat mij zoal te wachten ?

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ook gezien die australische reportage hoe die kinderen gemolesteerd werden door een stel sadisten, dacht je dat die regering dit niet wist, ze leken zich ook niet te schamen voor dit machtsmisbruik,dan denk ik dat het in nederland nog niet zo slecht is,maar gelukkig geen ervaring.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Deze Belg heeft zelf kennis gemaakt met een jeugdinstelling,ja, je zit niet in een hotel. Te weinig personeel leidde tot meer opsluiting,minder opleiding, gesprekken werden uitgesteld. Cellen of kamer tekort,dus in korte tijd met 3 verschillende jongens op kamer, die dus op slot zat.
    Eten was gezamelijk in grote kantine,maar eerlijk, was altijd goed en lekker.Gisteravond zag ik een docu over een jeugdinstelling in Australie in de Don Dale jeugdinstelling.,dat was pas erg, misstanden,slaan, traangas, vastgebonden,gewoon pure misdadigheid van de bewakers tegen over meestal ook nog minderjarigen. Dan denk ik dan zat ik in een paradijs,ondanks teveel verveling ,gelukkig was die laatste jongen wat spraakzamer en vrolijker, hoewel de kamer eigenlijk te klein was voor 2 bedden en 2 bewoners,vond ik het niet zo erg,alleen was de verveling nog erger geweest.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • jongen hierboven :je zit daar niet voor niets dus klaag niet over de regels daar . die gelden voor alle jongens die zitten.het maakt niet uit of je kaalgeschoren bent of in je blootje zit want jullie zijn daar toch met jongens onder elkaar.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • als je zelf beslist of je een opgeschoren kop wil is het wat anders dan als anderen dat voor je beslissen. ik had halflang haar en ging in mijn eigen stad naar een goede kapper dus het voelde echt klote toen ik die tondeuze in mijn nek voelde jongens.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • kort haar is zeker niet erg maar die jongen van 17 moest naakt geknipt worden en dat vind ik niet kunnen.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Als je bijna de hele dag binnen bent in de inrichting is kort haar helemaal niet erg. De meeste Nederlandse jongens die vastzitten hebben kort haar. Ik heb het zelf ook laten milimeteren. Wel zo hygienisch.

    Aan verplichte kleding dragen wen je snel. Wat heel erg vreemd de eerste keer dat je geen eigen ondergoed hebt. Het komt van de stapel onderbroeken die andere jongens ook al eens aangehad hebben...

    Wat niet went is de hele dag opgesloten te zijn. Nooit naar buiten mogen zonder toestemming. Alleen maar naar school op het terrein en soms werken. En snachts de deur van je kamer op slot. En uitkijken dat he niet in een strafcel komt. Dan zit je echt meer dan 23 uur per dag opgesloten.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • was echt wennen daar vooral dat gecommandeer .wist niet wat ik meemaakte de eerste ochtend .werd tegelijk met andere jongens naakt onderzocht en naakt op een kruk bij een zgn kapper die ons een kort koppie gaf en dat voelt echt klote.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • He boys. Deze jongen (it's me) is net vrij gekomen voor de kerst. Niet uit jeugdinstelling maar uit een echte grote-mannen gevangenis. Geen pretje, maar minder erg dan in België zeiden ze. Maar het wordt steeds harder hier. Groen-oranje-rood regime met dito vrijheid. Bij rood 1 uurtje luchten per dag en dat is het, bij groen mag je mee in het werk-sport programma. Maar soweiso veel meer op cel dan bijv. 10 jaar geleden hoorde ik van de oudgedienden. Kortom, geen aanrader, try to get out...

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Dit was wel heel heftig jongen 18 . Kan me voorstellen dat jij je daar ook niet echt happy of veilig voelde.
    Heb zelf 2 maand in een jeugdinstelling gezeten,vond mijn vrijheid daar al beperkt omdat je in het weekend niet uit kon gaan,snap je,maar schaam me dan als ik dit lees.Had een eigen cel maar was toch meer een zitslaapkamer,alleen het raam had tralies. Douchen kon je alleen,recreatie genoeg,en je had een traject die geleid werd overdag en ook best leerzaam,alleen sávond en s'nachts zat je opgesloten,maar was een knop en soms kwam een leidinggever toch even een praatje maken,neen,dan was dit een luxe,en niet met jou te vergelijken,blij dat je weer vrij bent,en zou nooit weer in dit land op vakantie gaan,neem aan dat je er niet woont.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • Jongens jullie mogen van geluk spreken dat jullie straf in Nederland hebben mogen uit zitten. Ik heb voor mijn delict 18 maanden gekregen. Ik werd als een volwassenen berecht en werd ingesloten een gevangenis waar alle soorten delicuenten zaten, vanaf moordenaars tot pedofielen. De eerste paar dagen zijn de ergste, als je in je zelf keert op dat moment ben je verloren want dan val je ten prooi aan de anderen. Ik heb dat gelukkig niet gedaan en liep gewoon een beetje mee met de rest. Ik moest mijn cel delen met 7 anderen jongens, onze cel was niet erg groot maar was voorzien van twee stapelbedden elk vier hoog, ook hadden we een eigen wc die niet afgesloten is maar wel gescheiden doormidden van een 1 meter hoog muurtje daarnaast hadden we ook een eigen spoelbak die van beton was. En elke jongen had vier ophang haakjes aan de muur voor zijn kleding, alleen het waren haakjes die kunnen buigen dat om te verkomen dat iemand zich ophangt. Douche ruimtes waren gemaakt voor ruim 100 man, allen naakt onder de douche geen afscheiding er tussen. Het water kwam eruit op de temperatuur die de leiding had ingesteld elke dag kwam het water er kouder of heter uit. Kapper was gewoon een ander delicuent die je betaalde voor het knippen in natura dat kon zijn een blikje fris of iets anders. Alle afspraken werden dagen van te voren gemaakt ook voor dokters bezoek. Tandarts bezoek hier is het ergste heb het geweten ben meerdere kiezen kwijt door verkeerd trekken, voor pijn stillers moest je je op een wachtlijst in laten schrijven. S'morgens om 06:30 uur werd je staand verwacht naast je bed om 07:00 moest je je cel verlaten. Als je werk had in de werkhallen dan had je geluk want dan liep je niet te koukleumen over het luchtplein. Bedelaars had je daar ook en oplichters. Iedereen kreeg een pinpas waar je digitaal geld op hebt staan dat je kon krijgen via familie of door je geld verworven in de werkhallen. Je kon daar studeren, naar de bibliotheek gaan, je opgeven voor theater spelen, fitness, schilderen, mandenvlechten, radio maken en nog veel meer. Ben blij dat ik het levend en heel huids (op een paar kiezen na) er uit ben gekomen.

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • dus je hoef daar niet bloot ?

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Die kniebuigingen zijn om te kijken of je van achteren niks verstopt hebt. Er waren geen andere jongens bij. Voor het onderzoek had ik onderbroek aan. Gewoon medisch onderzoek, bloeddruk, meten, wegen en lijst invullen met ziektes en zo. Verder kijken naar littekens en tattoos zodat ze je kunnen terugvinden als je ontsnapt.

    21 jaar
    10 jaren geleden
  • waarom moesten die kniebuigingen bloot en waren er meer jongens bij en was het onderzoek ook in je blootje en wat deden ze dan.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Heb zelf op 16e ook in een jeugdinrichting vast gezeten. Na aankomst moest ik me helemaal uitkleden en kniebuigingen maken. Daarna ouderwetse onderbroek van de inrichting aan en medisch onderzoek door dokter. Hoefde niet naar kapper op eerste dag. Moest wel kleding van de inrichting aan: shirt en blauwe werkbroek.

    21 jaar
    10 jaren geleden
  • #jongen 13 : even een heel onbeleefd vraagje: wat heb je eigenlijk gedaan dat je op je 9de al in een inrichting terechtkomt? Als je het niet wilt zeggen dan hoeft het niet hoor

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Was nog minderjarig en kwam in een jeugdinrichting,beleefde hetzelfde ongeveer als jongen 20 en werd wel medisch even onderzocht alleen en door een vriendelijke arts,echt wel,stelde wat vragen,over ziektes,of je medicijnen gebruikte, maar niet waarom je zat,wist hij waarschijnlijk wel,maar zei hier niets over,en het duurde ongeveer een kwartier/20 minuten en mocht mijn onderbroek aanhouden.

    18 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten