Skip to content
4 reacties
972 weergaves

Fijne ervaring met Nederlandse politie.

Momenteel loopt hier een leuke topic van die jongen die dacht dat hij een stopteken negeerde. Ik (ben Belg) had onlangs ook een ervaring met de Nederlandse Wegpolitie die ik graag wil delen. Ik werd random van de weg geplukt door een anonieme politiewagen met ook zo'n led-display. Het bleek te gaan om een actie tegen drugsrunners. Dan pikken ze Belgen en Fransen er gegarandeerd uit. Maar wat me opviel tijdens de controle was de professionaliteit van die mensen. Vriendelijk, hoffelijk zelfs, geen Rambo-types, geen intimiderende lichaamstaal of wapengekletter. Zelfs hun drugshond was een schat van een beest. Die droeg nota bene anti-kras pantoffeltjes. Na de controle wensten ze me nog een fijne dag en een goede voortzetting van mijn reis. Ik wil niet slijmen ofzo maar jullie Nederlanders mogen trots zijn op jullie politiemensen. Nu vroeg ik me af of hier nog meer lezers zijn die hun aangename (of minder aangename) ervaringen willen delen? Dat zou vgm boeiende lectuur kunnen opleveren. Alvast bedankt.

22 jaar
1 jaar geleden

4 Reacties

  • Tijdens de coronaperiode was ik boodschappen in mijn auto aan het inladen. Tijdens het inladen werd ik door een agent aangesproken. Niet om me te bekeuren, maar om te informeren hoe het met me gaat en of ik het allemaal nog een beetje volhield.
    Dat vond ik toch wel sympathiek.

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik ben bijna 19 en ben al vaker onterecht staande gehouden. Ik heb mijn rijbewijs gehaald toen ik 17 was, moest nog 10 maanden met coach rijden. Toen ik 18 werd mocht ik gelijk alleen de weg op. Ik zie er wat jonger uit dan ik ben. Vorig jaar zomer waren mijn ouders op vakantie en ik had de auto van mijn moeder. Lekker met mijn vriendin naar het strand en een weekje in een huisje van haar familie. We reden op de A1, mijn vriendin zei... daar staat een motormuis. Ik reed netjes 100, dus geen probleem. In de spiegels zag ik m optrekken, hij reed om ons heen en het was gelijk POLITIE VOLGEN. Hij stapte af en ik deed het raam open. Hij zei ZEG MENEERTJE, LAAT JIJ JE RIJBEWIJS EVEN ZIEN? Mijn beurs zat in mijn jack en die lag op de achterbank. Ik stapte uit om mijn mijn beurs te pakken. IK VROEG OM JE RIJBEWIJS NIET OM UIT TE STAPPEN! Mijn vriendin zei u vraagt niet om zijn rijbewijs, u dwingt! Daar gaf hij geen antwoord op. Alst U blieft AGENT, met de nadruk op U en AGENT, zei ik toen ik m'n rijbewijs gaf. VAN WIE IS DEZE AUTO? Van mijn moeder. Hij tikte iets in op zijn telefoon. Gaf mijn rijbewijs terug en zei... RIJ MAAR DOOR! Er zit een camera in de auto die het gesprek ook op heeft genomen en we hebben een klacht ingediend over hoe deze man communiceert. Zoals ik al zei ben ik vaker staande gehouden om te checken of ik wel een rijbewijs heb. Maar die politiemensen waren op zich wel aardig en zeiden sorry toen ze zagen dat ik een geldig rijbewijs heb. Maar die motoragent was echt zo'n AGENT die boven je wil staan. We hebben een reactie van de politie gehad. "Meneer agent hield ons staande omdat ik te lang links bleef rijden terwijl er rechts genoeg ruimte was en hij was kortaf omdat hij het vermoeden had dat ik niet mee had willen werken". We hebben een kopie van het filmpje gestuurd maar daar is niet op gereageerd. Er zit dus echt wel verschil in het type agent.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Het ligt er maar net aan in welke situatie je in contact komt met de politie, ik woon in Den Haag waar er nogal wat mis is met het algemene politie optreden, mede doordat het korps niet divers is, iets wat de Haagse samenleving wel is en dat leidt vaak tot misverstanden en onenigheid, helaas ook tot discriminatie op grond van het uiterlijk. Ik wil crimineel gedrag niet goed praten, dat komt jammer genoeg te vaak voor maar denk wel dat de politie breder op de samenleving zoals die nu is voorbereid zou moeten zijn.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben zelf Nederlands en ben in mn leven slechts 2x in aanraking met de politie geweest. 1 keer was iets van 10 jaar geleden toen mijn vaders fiets was gestolen en toen was de politie ook ontzettend aardig. Ik mocht even in de auto zitten en de zwaailampen aanzetten. De 2e keer was een paar maanden geleden toen ik als winkelmedewerker een winkeldief betrapte en deze achtervolgde. Ook toen was de politie zeer aardig en hulpvaardig.
    Er zijn uiteraard ook uitzonderingen, maar op een aantal rotte appels na ben ik persoonlijk zeer trots op de Nederlandse politie. Fijn dat onze Belgische vrienden onze politie ook kunnen waarderen ;)

    16 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten