Skip to content
33 reacties
826 weergaves

jeugddetentie

Ben stom geweest,heb me laten overhalen tot meerdere inbraken,deels voor het geld en voor het avontuur,verder wil ik er niets over kwijt.Gepakt en veroordeeld tot 3 maand jeugdetentie in een jeugdgevangenis in Belgie. Moet me volgende week melden en mijn pa gaat me afleveren.Eigen schuld zeggen ze en dat weet ik ook wel,maar zie er erg tegen op.Wie heeft ook detentie gehad,krijg een project zoals ze dat noemen. Maar ondanks dat ik niet bang ben uitgevallen valt het me van me zelf tegen dat ik toch een tijd afgezonderd wordt van alles,wie kan me raad geven of tips geven.

17 jaar
12 jaren geleden

33 Reacties

  • antwoord aan jongen 16 als ik thuis kwam

    Mijn pa of mijn ouders ja natuurlijk waren die kwaad,maar de politie kwam langs en zei dat er een aanklacht was en dat ik voor moest komen.Natuurlijk waren er harde woorden en ze hadden ook niet echt medelijden,nog niet dat ik de bajes in moest,maar een pak slaag neen dat heb ik nooit gehad,mijn ouders sloegen nooit en ook niet toen ik echt iets deed,maar wel over gepraat en nogmaals ze zeiden dat het mijn eigen schuld was dat ik voor moest komen.Maar ze staan nu wel achter me nu ze zien dat ik er spijt van heb en dit nooit weer wil.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • gek maar toch - reactie

    hoi jongen van 16,   Ik denk dat ik je begrijp. Nou is een onbewoond eiland niet te vergelijken met de bajes, de overeenkomst is dat je in beide gevallen op elkaar bent aangewezen. Maar in vrijheid is toch anders. . . . Heb het nog nooit gedaan, maar zo'n onbewoond eiland (met véél zon) lijkt me wel wat !!   Aan de topicstarter:   Je hebt 't heel duidelijk verteld en ik begrijp hoe of het bij jou zat, daar in de bajes. Laat dat voorgoed achter je alsjebieft !!   hoi hoi FEVE

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • wat zei je pa er thuis van

    Ik ben ook een paar keer opgepakt voor dingen die niet mogen zeg maar :p  maar ohwee als ik dan thuis kwam nou dan was het feest hoor bij mijn pa dan kreeg ik zwaar op mn flikker en pak slaag had jij dat niet dan als je ook nog eens de gevangenis inmoest

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • begrijpen.

    Ik. gek he.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • gek maar toch . aan feve,

    Wil niet graag in de bajes,begrijp me goed,maar als hetero zou ik bij wijze van expiriment weleens een tijdje met een andere jongen opgesloten willen zitten,zonder tralies. Of op elkaar aangewezen op een onbewoond eiland gewoon kijken hoe dit ontwikkeld. Weet het dit is een gek plan maar toch wie begrijpt dit.

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • antwoord aan feve.

    Ben nu 18.Snap je best Feve,dat je denkt in een kleine ruimte wordt je wat opener.Maar neen dus,klinkt gek maar het is zo,omdat je opgesloten bent. Heb er 12 weken gezeten en 5 weken met 2 ma. Wegens cellen tekort. privacy,had je niet alleen als je alleen in een cel zit,maar wat is privacy als je een weekend helemaal opgesloten zit. Vind het ook raar dat we niet praten eigenlijk,maar weet je,je hebt geen lectuur in een cel,dus niets te lezen,en geen t.v. om naar te kijken. Dus kun je ook niet over een onderwerp beginnen wat je leest of ziet. En je zit wel alleen of met zijn twee maar je wordt wel gecontroleerd,af en toe hoor je geritsel,schuifje open en weet je dat je bespied wordt.Zelfs onder het douchen is er controle,afstand houden als je er naar toe loopt met een handdoek, niet praten,inzepen,afspoelen en terug naar de kleedruimte,aankleden en hup de cel in.In de week ging het wel,soms een traject maar ging vaak niet door,personeelsgebrek,en weekends echt vervelend,gewoon afgestompt als je de cel uitkwam.Maar het is voorbij nu en wil het niet weer mee maken.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • aan topicstarter en aan meat

    hoi allebei !!   Meat, ik snap denk ik wat je bedoelt, trouwens erg eerlijk van je dat je zo open vertelt over wat je hebt meegemaakt.   Topicstarter,   Ik weet eigenlijk niet of homojongens makkelijker / opener over hun gevoelens praten. Kan alleen voor mezelf praten en ja, ik ben wel open. Al ligt 't er wel aan tegen wie. Ik heb nooit met een andere jongen in een kleine ruimte gezeten waar we niet uit konden, weet ook niet hoe ik me dan zou opstellen tegenover de ander. Maar omdat je op elkaar bent aangewezen, als ik 't zo goed zeg. . . . .en ook in dezelfde ruimte slaapt, kan ik me voorstellen dat je wat opener wordt. Wat jij vertelde: onder de douche had je óók geen privacy, waar dan wel? Ik weet van mezelf niet of ik 't zó lang uit zou houden zonder af en toe klaar te willen komen. Klinkt misschien raar, maar zo denk ik erover.   Ik hoop dat 't goed met je gaat en dar je kunt genieten van de zomer (vakantie).   Tot een volgende. . . .   groetjes van FEVE    

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • feve.

    Weet niet of je dit nog leest? las mijn antwoord terug en zei die jongen was niet echt een prater. Maar ben ik zelf ook niet als het om me zelf en over gevoelens gaat.Sommigen praten overal hel vrij over,ik niet dus,wou het wel.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • antwoord aan feve

    Feve heb een tijdje in duitsland gewoond met mijn vriendin. En heb er 3 maand intern op een school gezeten om alleen maar een duitse akte van de taal te halen.Eind vorig jaar met 4 anderen tot 14 weken veroordeeld,een kameraad was er ook bij en daarom was ik er ook bij betrokken,maar wil me niet verontschuldigen.Door middel van zijn vader die alles terug heeft betaald is er een schikking gevonden.Was een zakelijke financele geldkwestie,van klanten,en doorsluisen naar een andere bankrekening en daar had ik me voor geleend.Stom maar we dachten wordt niet ontdekt zo'n klein bedrag in verhouding en we betalen het wel terug. Oke het was dus een financle doorsluizing,via een omweg van enig geld van een hele hoop geld,wat volgens ons niet op zou vallen.Maar oke trap er niet weer in.Met die jongen van 17 eens als het te intiem wordt haken jongens vaak af.Zie o.a topic marinier beleving kameraadschap. groet meat.

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • antwoord van j.17 aan feve

    FEVE denk dat homojongens makkelijker over hun gevoelens praten?Denk ik maar weet het dus niet zeker. Kwam misschien ook dat deze jongen niet echt een prater was,gesloten,en dan is het moeilijk om zelf te beginnen ook omdat je elkaar niet echt kent. Wist wel dat meat in de bak had gezeten en hij een duitse vriendin heeft. Beangstigend kunnen zijn,neen dat niet,het is allemaal vreemd en onbekend en ik voelde me niet happy,en nog iets niet dat ik een drinker ben maar met een pilske praat het toch wat makkelijker.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • aan topicstarter, meat en jongen van 17

     hoi,   Meat, ik wist niet dat jij in de bak hebt gezeten, ik oordeel er niet over. Kan ik ook niet, mijn mening over jou verandert daardoor niet. Maar euhh. . . hoe kwam je nou in een duitse gevangenis terecht? Ben je van Duitsland misschien?   aan topicstarter,   Ik begrijp 't (denk ik) Eigenlijk had ik gedacht dat je elkaar vanzelf beter leert kennen als je samen in een cel zit. Dat je vanzelf wat meer over jezelf vertelt enzo. Meer een vertrouwensband krijgt.   jongen 17,   Ikzelf communiceer makkelijker met z'n 2-en. zonder een derde erbij dus. Maar natuurlijk is dat voor iedereen anders. Ik heb eigenlijk nooit gemerkt dat jongens slecht tegen intimiteit onder elkaar kunnen. zou het ermme te maken hebben dat ik homo ben?? En het daardoor makkelijker vindt ofzo ? Met z'n 2-en heb je kans dat 't wat intiemer wordt, de inhoud van het gesprek dus . Zou dat beangstigend kunnen zijn ?? Ik schrijf wat ik denk nu. . . . .  .    FEVE  

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • jongen 17. mijn topic.

    Las jouw reactie en dacht weer een voorbeeld voor mijn nieuwe topic beleving kameraadschap. Waarbij ik de nadruk aangaf dat in een groep of met meerdere personen jezelf je vrijer voelt. Je zegt met 2 man was het moeilijk te communiceren,misschien met een derde erbij was het makkelijker geweest. Snap dit precies,jongens ook ik zelf kunnen slecht tegen intimiteit onder elkaar,dat je dus hebt met 2 man. In een groep of alleen met 1 man extra erbij discuseer je toch vrijer over en weer. marinier,die binnenkort niet meer mag reageren,wordt over 6 week 24.

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • feve .meat e.a

    Kwam echt niet veel in contact met anderen.Altijd toezicht en echt heel veel alleen opgesloten door achteraf gebrek aan personeel. Sporten en samen iets ondernemen was er echt niet bij. Feve,nog even dit we zaten soms echt tegen over elkaar zonder iets te zeggen,maar wat wil je,we kenden elkaar niet. Hadden alleen elkaar gezien op het traject maar altijd in een groep.Ook hier werd niet echt gepraat maar moest je luisteren. Wou wel praten met die jongen en hij ook wel maar je gedachten of gevoelens bespreken kun je niet.Je weet totaal niets van die ander ,snap je, denk zelf met een derde erbij het gemakkelijker was geweest.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • rapport enz....j.18

    Heb het over mijn eign ervaring en vond dit positief. Mijn kameraden zaten in een andere afdeling,daar was het wat strenger,harder onder elkaar,maar zaten knapen van boven de 21,hij dus ook.Had het geluk dat bij mij onder de 20 jaar zaten. Hij vond het wel meevallen maar toch meer jezelf bewijzen in een groep,cultuur was anders. meat.

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • rapport duitse jeugdgev.

    Meat jij praat net of je op vakantie was,maar las onlangs in de kranten dat de rapporten over jeugdgevangenissen met name duitsland en belgie niet zo denderend waren.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • detentie

    Hoi,jongen 17 toestand in Belgie. Ben zelf met 4 andere jongens veroordeeld,samen met mijn kameraad,broer van mijn vriendin tot 14 weken veroordeeld,zijn er 9 geworden door fraude/achter houden financieen met het doel dit later terug te storten maar liep mis vandaar.Heb dit ook al eens verteld op de site gooi er maar uit,gelukkig is het goed gekomen onder meer door bemiddeling van mijn schoonpa ,maar wil er niet verder op ingaan. Heb dus in een duitse jeugdgevangenis gezeten maar heel anders dan wat jij hebt mee gemaakt.Ook een projekt,veel sport,veel begeleiding,bij douchen beperkt toezicht,overdag veel buiten of in de werkplaats of studie,alles gecombineerd.Wel gebonden aan regels maar tot 9 uur vrij,daarna naar de cel,en om 7 uur weer op.Feve weet niet of je dit al wist dan weet je het nu ook.tot horens. MEAT.

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • bericht feve terug.

    Je hebt nu toch gereageerd dus is het goed zo. Die training stelde niet veel voor,personeelsgebrek zeiden ze,en je zat constant opgesloten. Kwam echt niet veel met anderen in contact. In de openbare ruimte,douchen,en luchten. maar altijd onder toezicht en bewakingcamera,snap je. Maar toen ik vrij kwam wel een gesprek gehad,kon een formulier invullen met op en aanmerkingen. Heb dit ook gedaan en werd ook gezegd dat er te weinig aandacht werd besteed vooral aan jongeren. Dan gezamelijk douchen is de eerste keren vervelend,was dit wel gewend maar niet onder toezicht, en dat je in gelid naar de douches moest . Bezoek is beperkt.Mijn ouders vonden dat ik niet moet klagen omdat ik het aan mezelf te danken heb. Met 2 man in de cel.Was ruimte gebrek,werd wel gevraagd en kende die jongen vanuit het project. We hebben wel gepraat maar dan ben je uitgepraat,afgestompt. En denkt het is mooi weer,kon ik nu maar de stad in. Snap wat je bedoeld maar we waren niet zo close met elkaar om over ons zelf te praten. maar je ligt wel samen in een kamertje met tralies maar wel apart in een bed,dus.... en een luikje in de deur voor controle,licht automatisch uit om 9 uur,ja iedereen moet dit voor zichzelf oplossen. hopelijk een beetje duidelijk. maaar wordt niet gemeden door mijn vrienden en ook bijna niet meer over gepraat. Maar het is geen pretje en vraag me af hoe anderen het redden met een veroordeling van een jaar. misschien tot horen.    

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • Feve aan topicstarter

    Ik had veel eerder willen - en moeten reageren, mijn fout. Sorry hiervoor. Ik ben heel blij om te horen dat je niet down meer bent nu. Als ik jou zo hoor hebben je vrienden je niet in de steek gelaten, dat is ècht prachtig !! Voor de rest heeft jouw detentie niks positiefs opgeleverd en dat noemen ze dan een "project". Ik ben er van overtuigd dat alléén opsluiten, alléén straf dus geen enkele zin heeft. Niks educatiefs als ik je zo hoor. . . . En dan zat je ook nog met een andere jongen in één cel, als ik je goed begrijp. Ik hoop voor je dat 't wel klikte tussen jullie. . .  Dus eigenlijk had je helemaal geen privacy, begrijp ik eruit. Lijkt me niet echt "bevredigend" als je snapt wat ik bedoel. Hoe loste jij / jullie dat op?? Lijkt me dat je elkaar wel erg goed leert kennen in zo'n kleine ruimte. Je vertelde ook dat je soms uren tegenover elkaar zat. Lijkt me héél moeilijk, hopelijk hadden jullie wat steun aan elkaar?!   Wat ik van je begreep, had je zelfs tijdens het douchen helemaal geen privacy, kon je daar een beetje tegen? Heb wel n's gehoord dat er nogal n's zaken gebeuren die eigenlijk niet kunnen, tegen iemands wil dus. Hoop voor je dat 't niet zo was daar !!   En nu, je pakt je eigen leventje weer op gelukkig, als vrij man! Ik kan 't mis hebben, maar ik denk dat dit je nooit meer overkomt. Dat is dan nog het positieve dat je eruit kunt halen.   Wat zijn je plannen, als je die al hebt natuurlijk. . . . . Ik wens je voor nu in ieder geval alle goeds en veel liefde. En zou het fijn vinden als je weer terug reageert !!   Nogmaals sorry dat ik niet eerder reageerde, het voelt alsof ik je in de steek liet, wat ècht mijn bedoeling niet was / is.   groetjes van FEVE      

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • feve

    feve had van jou wel antwoord verwacht,ondanks gaat goed.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • goed om te horen

    goed bericht.meat.

    20 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten