Skip to content
6 reacties
629 weergaves

Bedreigd door vriend

Hoi, Sinds begin klas 2 heb ik verkering. Het was altijd super tussen ons en we deden alles samen. We hielpen elkaar met school projecten enzo. Laatst vroeg ik hem iets over zijn thuissituatie, ik bedoelde er echt helemaal niets mee... Hij werd heel boos en dwong me de hele tijd dingen te zeggen. Ook vroeg hij de reden waarom ik iets over zijn thuissituatie vroeg, en geen enkel antwoord was goed. Ik vroeg het echt gewoon omdat ik iets hoorde over hem... Hij begon te dreigen dat hij de volgende dag iets heel ergs zou doen (dit was allemaal via app). Toen de volgende dag op school stond ik bij mijn kluisje en ineens kwam hij op me aflopen en trok me mee naar een hoek. Hij begon me keihard tegen de muur aan te duwen en dwong me om dingen te vertellen die ik helmaal niet wilde zeggen. Toen de bel ging duwde hij me op de grond en liep naar het lokaal. Omdat ik zo erg geschrokken was, was ik te laat gekomen en moest ik nablijven. Toen ik na het nablijven naar hus ging, stonden ineens 5 vierdeklassers voor me. Eerst namen ze me mee naar een plek van de school, anders zou het gezien worden. Ze begonnen al mijn spullen te doorzoeken. Ze trokken m'n zakken leeg en ze gingen me door mekaar heen schudden. Ze pakten m'n telefoon af en begonnen naar foto's te zoeken. Toen vonden ze een foto van mij in mijn bikini en stuurde deze naar mijn vriendje. Toen de volgende dag in de pauze kwam hij weer naar me toe en vroeg m'n vriendinnen of hij me kon spreken. Hij liet die foto van mij zien en begon me te bedreigen. Hij zou me in elkaar slaan, en (dit klinkt gek, maar ik had ruzie met Zijn vriend, een jongen uit de zesde die tot alles bereid is) hij zou die jongen uit de 6e overhalen bepaalde Dingen te doen. Ik was wel bang want die zesdeklasser had me al een keer bijna baar beneden gegooid vanaf de tweede verdieping. maar goed, ik moet van mijn vriend heel veel dingen doen maar hij zegt niet wat. Hij zegt steeds "jeweetwel". Een weekje later vroeg hij me of ik het had gedaan. Ik zei dat ik nog steeds niet wist waar hij het over had. Hij zei: dan moet je maar boeten. Die middag kwam hij met die vierdeklassers weer naar me toe en ze brachten me naar een park. Daar begonnen ze me aan te randen en pijn te doen. Ze deden m'n shirt uit. Ze pakten m'n spullen af, sloegen en schopten me (ook met takken) en bonden me vast aan een boom. M'n vriend begon een aantal dagen daarna weer te dreigen. Als ik niet binnen een paar dagen 'jeweetwel' doe, gebeurt er iets, maar dit keer gaan ze niet zo "soft" zijn als de vorige keer. Ik mag dit tegen niemand zeggen van hem... De reden kunnen jullie wel raden... Ik ben zo bang! Wat moet ik doen??! Asjeblieft help me...

14 jaar
9 jaren geleden

6 Reacties

  • Wat voor straf hebben ze gekregen. En wat erg voor je trouwens. Dit kan toch ook gewoon echt niet. En wat ze gedaan hebben weet ik waarschijnlijk al. En wat goed dat je toch nog naar de politie bent gestapt!

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Hallo allemaal. Dank voor jullie reacties. Ik wist niet wat "jeweetwel" was en daarom hadden ze me veel minder "soft" aangepakt. Ik wil dit liever niet vertellen, maar ik kan wel zeggen dat ik nu pas een weekje weer thuis woon. Ik ben twee dagen buiten bewustzijn geweest en ik werd wakker in het ziekenhuis op de intensive care. Ik moest nog twee en een halve week op de intensive care blijven en daarna ben ik overgebracht naar een andere afdeling. Na een weekje ben ik toen naar een soort revalidatie centrum gegaan waar ik tot aan een weekje geleden ben gebleven. De gasten en mijn vriend zijn opgepakt door de politie. Toen ik wakker werd op de intensive care kwam er al snel politie omdat ze konden zien dat er opzet in het spel was en omdat verschillende getuigen aangifte hadden gedaan. Ik heb de politie verteld wat ik nog kon herinneren en heb mijn telefoon gegeven voor de gegevens van de jongens. Ze hebben een forse straf gekregen en de politie houdt ze in de gaten.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik zou het als eerste met je ouders bespreken. Waarschijnlijk kunnen zij je echt helpen. En ik zou aangiften gaan doen tegen die jongens. Mishandelen en jou zomaar half uitkleden is niet netjes en zelfs strafbaar. Daarna kun je het het beste ook opschool bespreken met iemand die daar over gaat bijvoorbeeld je mentor, of de decaan. Hun gedrag os niet tollereerbaar niet op school en ook niet er buiten. Als je dat app gesprek nog hebt maak er printscreens van. Dat is in ieder geval bewijs. verser wens ik je heel veel succes, laat gerust weten hoe het nu gaat

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Zeker melden bij een leerkracht die je vertrouwt en goed mij omgaat wat die jongens doen is fout. ik raad je aan om het ook tegen je ouders te zeggen. Laat je niet doen, neem elke dag een andere route zoals jongen van 12 al vermeld geeft fiets anders samen met je vriendinnen mee en zorg dat je steeds een vriend/vriendin bij je hebt. En als ze echt niet stoppen kan je overwegen om naar de politie te gaan wat hij doet is FOUT!! vind het erg voor je kweet het is een late reactie.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Wel erg dit ja. Naar je docent of mentor gaan. en misschien een andere fietsroute nemen. elke keer weer een andere. komen ze je niet zo gauw tegen.

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • 1.naar je mentor/docenten want dit kan echt niet
    2. Zorg dat je niet gezien word door ze
    3. Dit it fraude en kan echt niet, de docenten zullen 100% maatregelen nemen en ze kunnen zelfs naar de politie gaan
    4. Je hoeft dan ook niet bang meer te zijn want er wordt dan heeel erg op ze gelet.
    Oh ja en zorg dat je je code op je telefoon verranderd en die idioten blokeerd

    13 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten