Skip to content
4 reacties
778 weergaves

Mensen beroven

ik ben nu 12 en ik woon in Brussel. De hoofdstad van België. Er lopen hier heel veel mensen rond en ik heb geen goeie laptop ofzo dus ben ik begon mensen te beroven op straat zonder dat ze hte merken ik heb nu al 2000 euro gestolen en heb dit verstopt in de cd speler gan men pc. Nu heb ik een game pc van 1500 euro gekocht en nog wat accesoires maar men moeder vraagt zich af hoe ik aan dat geld kom. Ik heb gezegd dat ik in de zeeman werk als rekkenvuller. Ze geloofde het maar nu is wel het probleem dat ik hier heel veel geld mee verdien op 3 dagen. Dus ik ben nu nog niet gestopt met het te doen. Nu doe ik het samen met vrienden en verdelen we het geld. Ik wil hiermee ophouden wat moet ik doen? Help pls

12 jaar
9 jaren geleden

4 Reacties

  • Brussel is niet de leukste stad om in te wonen. denk maar aan Molenbeek en Schaarbeek. is helemaal geen veilige stad meer. Jij als 12 jarige dief,waar sta je binnen vier of vijf jaar? Dan zit je in de cel en heb je spijt van alles...Dus bekeer je en doe zo een dingen niet meer!!

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben het helemaal met de 20 jarige jongen eens. Want ik voel wat hij allemaal heeft neergezet. Ik sta volledig achter hem. Hoe zou jij het vinden als je later een vriendin hebt, en jullie krijgen een kindje... een baby van zoveel maanden oud. En je werkt hard voor je centen om je gezin te onderhouden, en ineens kan je een rekening niet betalen, jullie hebben eten nodig. Je kindje heeft geen poedermelk en luiers meer, want een 12 jarige heeft jouw 400 euro gestolen!

    Eerlijkheid duurt het langst, maar vroeg of laat komt je moeder er toch achter. De aap komt toch op een dag uit de mauw, en dan wordt ze pissig! Denk maar niet dat je hiermee ongestraft wegkomt. Want een moeder kan gemakkelijk zorgzaam raken. Ze wilt er zojuist voor zorgen dat jij je opleiding afmaakt en een goede baan krijgt, en dat jij later goed op je benen staat. En ze zit er echter niet op de wachten dat jij de dief van Brussel wordt.

    Ik zou maar stoppen! Maar dat met je moeder gaat je dwarszitten. En laat je vrienden stikken, want wie vindt jij het belangrijkste? je vrienden of je moeder??

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • misschien is het ook goed om te bedenken dat degene waar je van steelt misschien amper de maand kan rondkomen. en jij gebruikt het geld voor een spelcomputer/luxe dingen. Misschien kan die persoon waar je het geld van steelt door jou en je vrienden een maand niet eten. Heb je daar aan gedacht? Iedereen werkt hard voor zn centen en jij pakt het af.

    Jonge ga werken of verdien je geld eerlijk iig! Ik word heel boos als ik dit hoor. Als ik zakkenrollers zie zorg ik altijd dat ze gepakt worden. ik kan niet tegen onrecht. Je moet je diep schamen dat je dit doet.

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • hoi,
    ik zou eigenlijk heel kwaad op je willen zijn voor wat je hebt gedaan, maar dat doe ik niet.
    het is in eider geval tot jou doorgedrongen dat het geen wat je hebt gedaan niet goed is en dat jij dat wil gaan veranderen.
    op langer termijn zal je moeder er toch wel achter komen.
    het zal jou niet lukken dat te kunnen verbergen.
    dat weet ik zeker.
    jij heb echt even snel hulp nodig en ik begrijp helemaal dat je niet weet waar je moet beginnen.
    vertel het je moeder gewoon.
    of bel de kindertelefoon.
    deze mensen kunnen jou hier uitstekend bij helpen.
    en schaam je niet om dit te vertellen.

    22 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten