Skip to content
14 reacties
407 weergaves

aangeven?

hallo, ik heb vorige week mijn vriendin geslagen (14 jaar) ik kom uit een familie waar slaan normaal is maar zij dus niet ze schrok er erg van en heeft gedreigt met de politie toen heb ik gezegt als ze dat doet dat er iets ergs gaat gebeuren met haar (zeg maar niet wat) heb ik nu iets strafbaars gedaan? of kan ze mij niet aangeven? ik heb het idee dat er niks fout mee is maar zij dus wel. Groet

19 jaar
12 jaren geleden

14 Reacties

  • Vrouwen slaan is echt ZO laag. Ze kan inderdaad aangifte doen voor mishandeling en bedreiging, en terecht. Zoiets doe je gewoon niet.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik neem aan dat jouw vader er mee is begonnen?
    Ten eerste moet hij zichzelf eens laten op nemen.
    Huiselijk geweld is strafbaar, je vader dus ook.
    Jij hebt je vriendin geslagen omdat jij zo bent opgegroeid dus kort samen gevat bedank die gene maar die jou naar de klote heeft geholpen.
    Geweld doe je gewoon niet, er is geen reden voor en het is pure onmacht.
    Mensen die geweld gebruiken zijn zo ontzettend zielig!
    Misschien is therapie een idee..
    Sowieso blijf je van kinderen onder de 16 af als je zelf boven de 18+ bent.

    23 jaar
    10 jaren geleden
  • niet goed

    Het is zeker verkeerd om je vriendin te slaan vind ik, maar in jullie relatie is er ook pedofilie aan de gang omdat zij minderjarig is.

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • slaan als voorbeeld

    zien slaan en slaan is niet goed. ik snap dat je je daar rot over veolt en niet weet hoe nu verder. neem stap voor stap. praat met iemand, buiten je familie om, die jij vertrouwt en praat over geweld(slaan) binnen jouw gezin. je kunt ook aan je huisarts denken. met slaan maak je meer kapot dan je lief is. suc6 en sterkte!

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • -

    je mag nooit iemand zomaar slaan als mijn vriend dat zou doen zou ik het meteen uitmaken en als hij me daarna ook nog bedreidreigd ga ik sowiso naar de politie omdat je dat gewoon niet kan maken en je komt mischien uit een gezin waar slaan normaal is maar het is niet normaal dus als jij geslagen word door je ouders moet je dat bij jeugdzorg aangeven maar sla nooit je vriendin want dat is echt niet normaal en dan ben je zeker wel fout bezig

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • -

     Je had haar idd nooit mogen slaan. Dreigen ook niet, en haar broertjes hebben er helemaal niks mee te maken. Maar dat hebben andere je ook al verteld. Het is goed mogelijk dat het komt doordat het in je familie normaal is dat dat gebeurt, je weet niet beter. Maar nu ben je volwassen, en je hebt hier gehoord dat het dus niet normaal is. Nu kan je er iets aan doen. Ik weet niet of je vaker losse handjes hebt, of dat dit de enigste keer was, maar misschien kan je er iets aan doen. Misschien helpt alleen het realiseren dat slaan niet goed is al dat je het niet meer doet, maar misschien is er meer voor nodig. Dat kan je zelf het beste inschatten. En vraag jezelf af waarom je haar nou eigenlijk sloeg. Was je boos? verdrietig? Gefrustreerd? Hadden jullie een meningsverschil? Als je ergens 'ja' op kan antwoorden, vraag jezelf dan af dat jou het recht geeft om haar (of iemand anders) te slaan. Sta hierbij stil en onderzoek waarom je dat deed, en waarom je haar bedreigde. Ga na of je het, achteraf gezien, logisch vind. Mag ze geen eigen mening hebben? Of moest je je frustraties kwijt? Of ben je juist bang om haar kwijt te raken? Ik weet het niet, maar wss weet jij de antwoorden wel.   En over je vriendin, geef en gun haar wat tijd. Het is niet niks als iemand (zeker als het iemand is van wie je houdt) je slaat. Als diegene je ook nog gaat bedreigen, dan kan ik me voorstellen dat ze (even?) afstand wil nemen. Geef haar dat en geef haar de tijd. Als de tijd rijp is kan je haar misschien een brief sturen, waarin je het allemaal uitlegt, waarin je je excuses aanbiedt (als je er oprecht spijt van hebt) etc. Bijvoorbeeld. Wel goed dat je je verhaal poste! Succes ermee!

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • nog vergeten te zeggen

     en respecteer de keuze van je vriendin als ze geen verkering meer wil en ze je geen tweede kans wil geven. hoe graag je het oook zou willen, je zal haar keuze dan moeten accepteren.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • zielig

    zielig dat je zo doet! dat arme meisie

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • aangeven 3

    Je moet haar broertjes niet bedreigen, die hebben er niks mee te maken. Misschien maak je haar door zoveel te bellen alleen maar angstiger. Je moet oppassen met wat je doet en leren dat slaan en dreigen niet normaal is als zij jou aangeeft heb je kans dat je achter de tralies verdwijnt.. probeer te leren dat slaan niet mag wat er bij jou thuis gebeurd mag echt niet

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • -

    haar broertjes 'iets' aandoen? Wat hebben die nu weer met deze situatie te maken! En het is een hele logische stap van je vriendin om naar de politie te stappen, en probeer je in het vervolg een beetje te beheersen! En waarom sloeg je haar? Zomaar, voor de lol?!?   tw

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • aangeven 2

    bedankt voor jullie reacties ik heb ermee gedreigd dat als ze iets verteld dat ik haar broertjes iets aan doe. nu probeer ik haar steeds te bellen maar ze neemt niet op. Mijn vader slaat mijn moeder en zusjes altijd dat zijn we gewend en vroeger sloeg die mij ook denk dat het daardoor komt

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • fout

    Ja, slaan mag niet, ook je vriendin niet en zeker niet als ze veel jonger is dan jij. Dreigen met de dood of met verminking mag ook niet. Als je dit soort dingen normaal vindt, dan moet je DAAR iets aan doen of aan laten doen. Anders blijf je de rest van je leven er last van hebben. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • Aangeven!!!

    Hoi jongen van 19. Het is niet normaal dat jij je vriendin slaat, laat dat duidelijk zijn. Dat dat in jou familie gebeurd mag eigenlijk al niet maar zorg dat het dan binnen jou familie blijft. Nu zij naar de politie wilden stappen (logische stap van haar) wil je haar iets ergs aandoen??? Hoe kom je op zoiets en wat bedoel je met iets ergs?? vermoorden ofzo?? Zij staat volledig in haar recht om jou aan te geven, bovendien is zij nog minderjarig ook .. ik hoop dat je hier iets van leert maargoed dat zal wel niet want je ziet al niet in dat je niet mag dreigen...

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • Ja!!!

    Je hebt zeker iets verkeerds gedaan! Iemand slaan mag je NOOIT doen!! En dan ook nog dreigen met iets ergs als ze 't zou aangeven maakt 't alleen maar erger!!! Tracht je in 't vervolg dus maar te beheersen vooraleer je nog van die 'stommiteiten' begaat!

    15 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten