Skip to content
15 reacties
461 weergaves

Vraag je aan jongen die bij de scouting zitten/zaten?

Hey ik heb een vraag voor jongens die scouting ervaring hebben. Als jullie op kamp gaan hoe kleden jullie je dan om? Gewoon bij elkaar of hoe?

14 jaar
10 jaren geleden

15 Reacties

  • Ik zit al een tijdje op scouting met kampen enzo kleden we gwn om waar iexereen bij is maar bijvoorbeel schone onderbroek doen we ff in onze slaapzak. Misschien hebben mensen intresse?

    11 jaar
    10 jaren geleden
  • Hoi topic stater

    Wij hebben een keer in het jasr zuwaka dat is kamp van water
    Scouting daar slapen we in tenten en kleeden we ons gezamelijk
    Om maar dna zit je alleen bij de mensen waarbij je ook in de tent slaapt

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Wij hadden allemaal al ons uniform aan, en als we op kamp gingen deden we dit vaak achter opgehangen schermen ( of in je slaapzak )

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • ik ook

    ik vindt het ook leuk om uniformen te dragen. Ik ben geen scout ook nooit geweest maar ik zit bij de gilde en daar mag ik ook een leuk en apart pak aan

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • gek op uniformen

    alles waar je een uniform bij dragen moet vind ik leuk om te doen,daarom ben ik scout geworden!

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • scout

    Scouting wordt echt weer populair,steeds meer aanmeldingen,ondanks dat men voor jaren zei,achterhaald,ouderwets,neen dus.Ik moest verplicht op scouting van mijn pa,maar nooit geen spijt gehad.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • korte broek

    Als belgische scout draag ik soms wel een korte broek maar niet echt kort, sommigen zelfs bijna net even boven de knieeen,en we dragen ook wel lange broeken, dan in aanraking geweest met scouts uit alle werelddelen maar die dragen hetzelfde als wij,dus jongen 16 daarom kunt ge er rustig op gaan.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • korte broek

    woon in belgie en hier dragen de scouts een heel kort broekje en dat wil ik niet op mijn leeftijd en daarom ga ik er niet op.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • uniform

    Bij ons willen ze dat we onze blouse aan hebben vaak
    Hebben de jongeren hem niet mee ik en me vriend
    Zitten er al een tijd op en hebben altijd blouse aan en mee

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • gestopt

    Ben gestopt omwille van studies en mijn lief.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • uniform

    Ik snap wat ge bedoeld jongen 16,maar denk zelf dat de hele maatschappij wat veranderd is,we dragen wel een shirt maar vaak met gewone jeans,alleen bij officele gelegenheden in uniform,maar ook de vereningen verschillen,sommige zijn nog wel conservatief en anderen moderner,we hebben ook een hopman gehad die was heel populair,was voor vrijheid en liet ons meer onze gang zijn,helaas verhuisd dus nieuwe hopman,ook goed maar beetje meer leider in die zin wat meer millitair gedrag,ook op uniform,moet goed zitten,geen slordigheid,beetje meer de stijl van scouting en die ander had meer de stijl van een hedendaagse club,maar waarom ben jij gestopt.?Maar zit in Belgie op scouting met katholieke cultuur.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • uniform

    Wat ik als oud-scout jammer vind is dat de scouts tegenwoordig te weinig fier zijn op hun uniform. Ze dragen het slordig, hemdslippen uit de broek, geen uniformbroek meer maar smaakloze shorts in allerlei kleuren, de das weggelaten of onder het schouderlint gedragen, onofficiele badges zelfs op de rug genaaid, en niets met scouting doende versierselen zoals koorden en metalen ringen. Als je op google zoekt naar buitenlandse scouts zie je wel wat anders ! ( Thaise scouts bijvoorbeeld ) Er is ook geen eerbied meer voor het uniform : bij overvliegen springt men ermee in de sloot of in de modder. Hoe kan het uniform dan nog een symbolische waarde uitstralen ?

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • belgie

    Zit op belgische scouting maar scoutings zijn in den princippe allemaal hetzelfde,alleen mentaliteit is soms iets anders,bij ons meer ouderwetser misschien,maar als we gaan dan ook in uniform,alleen op weekendkamp en overnachten dan omkleden met elkaar maar dat hoeft toch geen probeem op te leveren,wilt gij ook op scouting.Ik bijna 10 jaar scout.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • antwoord van een water schout

    wij hebben elk jaar een groot kamp dan slapen we met ze alle in een tent en kleden ons gewoon gezamenlijk om geen probleem mee alleen met me ondergoed zorg ik er voor dat ik alleen ben in de tent voor de rest niet

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • antwoord van een scout.

    Als we zaterdagmiddags naar scouting gaan mijn kameraad en ik dan hebben we ons uniform al aan,ook de andere scouts.Gaan we een weekend weg of slapen s'nachts niet thuis,kan in een herberg zijn ,of tentenkamp,dan kleden we ons gezamelijk om want dan zit je in een groep,soms op slaapzaal,en op een kamp weleens buiten,maar dit gebeurd op scholen toch ook bij gym.Maar als je meer vragen hebt,vraag gerust.

    17 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten