Skip to content
18 reacties
2447 weergaves

Masturberen

Hoi, Even een vraagje. Ik ben een jongen van 16 jaar oud (lichamelijk sta ik wat verder dan gemiddeld denk ik). Als ik hier zo rondkijk hoor ik van mensen dat ze dagelijks, of zelfs meer, masturberen. Zelfs mensen van 12-13 al. Ikzelf masturbeer dus nooit. Heb het eens een aantal keer geprobeerd maar ik vond er dus niets aan en ik vind het complete tijdsverspilling. :/ Ik ken echt niemand buiten ik die het NIET doet en hier op dit forum ook niet... Ik vroeg me dus af of dit abnormaal is en/of er meer mensen zijn die niet masturberen (niet vanwege je religieuze overtuiging ofzo, gewoon omdat je er echt niets aan vindt)? Waarschijnlijk heeft het er niets mee te maken maar ik heb het syndroom van Asperger (soort van autisme). Dat was het, alvast bedankt voor eventuele antwoorden. :P

16 jaar
10 jaren geleden

18 Reacties

  • Ikke pas vanaf een week of twee dat ik veertien jaar werd, en mijn broertje was toen dertien. (een maand per jaar zijn we even oud, super leuk!) We zijn gelijk begonnen met aftrekken. Voor zover ik weet trekken al onze vrienden waar we het er al eens mee gehad hebben zich af. Hoeveel keer per week ze aftrekken wisselt heel veel, maar mijn broertje en ik een keer per dag en soms meer, vooral op vrije dagen.

    Niet echt een antwoord met een troost maar vandaag voor kerstmis hebben we ieder een boek gekregen (de titel zal ik niet mogen zeggen denk ik) waar echt bijna alles instaat over aftrekken, sperma, klaarkomen, piemels, natte dromen enzoverder. Mama zei dat het grappig was dat we alletwee zo enorm geinteresseerd aan het lezen waren en aan onze jeansbroeken te zien was het boek een succes.
    Daarin staat dat het inderdaad normaal is dat er jongens zijn die zich helemaal niet aftrekken. Ze zijn in de minderheid maar er is niets niet normaal aan. Dus niets abtnormaal. Als ge u niet goed voelt met aftrekken dan moet ge het niet doen.

    Maar ik zou het zeker nog eens proberen, want het is echt super zalig. Als ge schrik hebt dat uw mama of papa er achter komen, vertel het ze gewoon want het is normaal voor een jongen om af te trekken. Mijn broertje en ik vertellen alles aan onze mama. Toen mijn broertje een paar dagen geleden voor het eerst sperma had is hij het zo trots als iets aan mama gaan laten zien, hij werd wel onmiddellijk naar de douche gestuurd maar mama zei ook dat ze trots was op hem dat hij het nu ook kon. Mama vind het fijn dat wij haar zo alles vertellen en wij vinden dat ook fijn dat zij het fijn vind.

    Wij hopen dat het antwoord een beetje helpt?

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben pas op m'n 18e begonnen met masturberen nadat ik meerdere keren een natte droom kreeg. Dat gevoel wilde ik in wakkere toestand nabootsen. Zo is het begonnen.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Er is voor alles een eerste keer en als die eerste keer meevalt ga je verder. Voor ik zelf begon ben ik gemasturbeerd door een vriendje van enkele jaren jonger bij hem thuis. Tijdens een spelletje lag ik toen op bed met mijn handen vastgebonden aan het bed. En dan begon hij mij tussen mijn benen te betasten en te kneden. Tot ik na enkele minuten een heel intens jeukend gevoel kreeg in mijn piemel, terwijl hij bleef masseren. Toen vroeg hij wat er scheelde en ik loog en zei dat ik plots hevige buikpijn had. Nadien heb ik thuis bij mezelf geprobeerd en dat lukte.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Het is inderdaad een zeldzaamheid, de meeste jongens van ongeveer 12 jaar en ouder trekken zich af en vinden dat ook heel leuk. Ben je bij het rukken wel echt klaargekomen of ben je daarvoor al gestopt? Het orgasme is natuurlijk het hoogtepunt, al is het opbouwen van de spanning (voor het orgasme) ook fijn.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Het is volledige normaal en vriend van mij is 18 en begon ook pas op zijn 16/17e

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • ik ruk zelf ook nooit. heb het wel een paar keer geprobeerd maar daar is het bij gebleven, heb er nooit wat aan gevonden. en voor de mensen die beweren dat ik lieg, geef eens 1 reden waarom ik anoniem op het internet zou liegen :p

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • @jongen 16 29 juli:
    Dan ben je vrij close-minded... "Ik ruk en vind het leuk, dus IEDEREEN rukt en vindt het leuk".
    Ik ruk zelf ook dagelijks en er zijn inderdaad niet veel dingen lekkerder als een orgasme. Wilt daarom toch niet zeggen dat dat bij IEDEREEN zo is?

    Ik val op vrouwen, maar een hele hoop mannen vallen op mannen. Die zijn niet minder normaal als ik of jij omdat ze niet op vrouwen vallen. En van die percentages kan je gewoon opzoeken, zijn verschillende enquêtes over gedaan... Ik weet zelf van 1 vriend van mij dat die niet rukt, toen ik hem vraag zij hij ongeveer hetzelfde als de topicstarter. Hij vindt er gewoon niks aan. Kan perfect toch? Verder heb je ook gewoon aseksuele mensen. Of bestaan die niet volgens jou?

    Zelfs ALS niet rukken abnormaal zou zijn (wat niet zo is) had je dat tenminste op een iets vriendelijkere manier aan de topicstarter kunnen zeggen (of gewoon niets zeggen)...

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • jongen 16 jaar van 19juli 2014.
    Met MDMA op over je been wrijven of met je handen over elkaar wrijven is 100x lekkerder.
    als je niet rukt is dat heel normaal dat doet mn broer ook niet en heeft ook geen vriendin.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Het meeste dat ik klaargekomen ben op 1 dag is 5 keer de laatste deed pijn en stopte ik ook na dat ik klaarkwam

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • @jongen 15 29 Juli:
    Ik geloof er niks van dat 10% nooit rukt. Dat is wel heel veel. Ja als je 8 jarigen meetelt.
    Van de jongens van 12 en ouder rukt zowat iedereen man.
    En degenen die niet rukken zullel wel geregeld sex hebben als alternatief.
    Hoe kun je rukken nou niet leuk vinden? Veel lekkerders is er niet hoor. Noem eens 1 ding wat lekkerder is dan een orgasme?
    Ik kan er met mijn pet niet bij dat 10% van 12+ niet zou rukken.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • @jongen 16 28 juli: Haha, kalm gast! Niet rukken kan je niet vergelijken met het ontbreken van een vinger. Het is iets dat je leuk moet vinden, anders is er niets aan en is het inderdaad tijdverspilling. Je gaat toch ook niet tegen je zin schaken of voetballen ofzo? Niet voetballen is even normaal als wel voetballen, hetzelfde geldt voor schaken en rukken. Trouwens, zeker 10% van de jongens rukt niet, dus jouw 1 op 10.000 is fel overdreven...

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik word gek van die politieke correcte antwoorden zoals van degene direct boven me die het uit zijn keyboard krijgt het volgende te tikken: "Het is heel normaal...ook als je nooit rukt".
    Dit is NIET normaal.

    Als van de 10.000 jongens er 1 nooit rukt dan is niet rukken niet normaal. Net zoals met 9 vingers geboren worden ook niet normaal is. Normaal is dat een mens met 10 vingers geboren wordt.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik heb ook Asperger, maar dat heeft er niks mee te maken dat je niet rukt. Het is heel normaal als je elke dag rukt, maar ook als je nooit rukt. Zelf doe ik het wel, maar als je het niet doet is dat jouw keuze en daar is niks mis mee ;)

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik kom ook ook wel eens twee keer per dag. Maar jongens die zeggen dat ze ELKE dag vier keer klaarkomen. Geloof ik niks van. Zitten die genetisch anders in elkaar of zo? Ben toch geen laatbloeier. Heb al wat sex gehad, maar vier keer op 1 dag gaat me alleen zwaar geforceerd lukken.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Niet rukken, tot orgasme aan toe dus, is voor jongens inderdaad heel bijzonder. Vrijwel alle jongens trekken zich regelmatig af, ik ook. En het is ook niet bijzonder om meerdere keren per dag klaar te komen, of meermalen vlak na elkaar (ik kom vaak tot 5 x, soms meer nog, alleen, dan komt er geen sperma meer uit, of hooguit een drupje. maar klaarkomen doe ik écht wel.
    Tja, en je Asperger zal er wellicht mee te maken hebben, gewoon omdat je behoeften daardoor anders liggen. Nou en, op zich toch niks mis mee. Al ben je er dus wél een bijzonderheid mee.

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • Je hebt jongens zoals ik die meerdere keren per dag klaarkomen.

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik vind het vreemd. Ik ruk ongeveer 5 keer per week. Verhalen van sommigen dat ze twee keer per dag rukken kloppen niet denk ik. Zij hebben een andere definitie van rukken. Rukken noem ik alleen dat wat tot orgasme leidt. Als je 15 minuten trekt en je komt niet tot orgasme dan noem ik dat geen rukken. Anders kom ik op vier keer per dag of zo :-)

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Iedereen doet waar hij of zij zin in heeft. De ene doet het meer als de ander. Dus niet raar.

    14 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten