Skip to content
49 reacties
5667 weergaves

Kan niet staand plassen: help nodig

Van kinds af aan ben ik opgegroeid met zittend plassen. Weet niet waarom. Dus je weet niet beter. Sinds mijn 13e probeer ik minstens 1 keer per jaar mezelf aan te leren staand te plassen, maar elke keer als ik moet, enik ga staan dan komt er gewoon niks. Ik sta soms wel paar minuten en er komt niks. Lijkt wel of mijn lichaam blokkeert. Zodra ik ga zitten komt het wel. Hoe kan ik die blokkade opheffen? Zijn daar tips voor?

16 jaar
10 jaren geleden

49 Reacties

  • Ik kon het vroeger ook niet. Nu wel. Veel oefenen en dan lukt het wel.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien draag je te strakke ondergoed en dat kan ook voor een geur zorgen. Probeer ook goed de plas voor je eikel te schudden, deppen (met toiletpapier) of druk en trek een beetje aan je piemel.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Trek je dan wel je voorhuid naar achteren voor je gaat plassen? Dan sproeit het niet alle kanten op. ;)

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Nou ik vind het ook moeilijk hoor, als ik staande plas sprietst het soms alle kanten op, Mijn broek is al een paar maal nat geworden hierdoor. Liever ga ik dus zitten, dan weet ik zeker dat het goed gaat.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Probeer als je heel erg nodig moet ga je gewoon eens snel naar buiten op een plek met veel bomen of struiken en laat het daar gaan als het dan beter lukt kun je het na een tijdje op de normale wc proberen en later misschien in een urinoir

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Heb je eens geprobeert om in het “wild” te plassen in een bos of zo waar niemand is waar je gewoon rustig de tijd kan nemen. Ik dank dat je dat wel kan, maar niet gewoon zo even tussen door gulpje open Harry eruit slingeren en hop. Gewoon de tijd ervoor nemen dan lukt het je zeker om staand te plassen

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Volgens mij moet je gewoon ontspannen. Ga aan een urinoir staan, haal hem eruit en ontspan helemaal. Denk aan wat anders. Veel succes! Houd je ons op de hoogte?

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • staand plassen in een apart hokje of thuis uiteraard is voor mij geen probleem. urinoirs waar anderen kunnen meekijken vind ik niet zo leuk en kan dan meestal moeilijker plassen.
    zittend plassen is niet favoriet voor mij, het gebeurt meestal bij een grote boodschap. vind het niet hygienisch om alleen maar zittend te plassen. advies ,laat een straaltje water lopen als je staande gaat plassen...het kabbelend geluid activeert wellicht je plasspieren.....

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Zelf ben ik ook opgegroeid met zittend plassen. Ik kan het ook prima staand maar als de optie er is om te gaan zitten kies ik daar voor.
    Is niks mis mee hoor.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Hm. Je kan dus niet staand plassen? Tja. Probeer 't eens liggend. :)

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb exact tzelfde probleem. Ook al sinds een aantal jaar geleden. Alleen als ik heel nodig moet wil t soms lukken. Die blokkade ken Ik zeker weten.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Oké, dit klinkt heel raar maar ik ga instant plassen als ik op mijn penis blaas. Ik sta dus en blaas zachtjes lucht naar mijn penis toe en tadaaa ik ga plassen, ik doe dit vaker wanneer ik samen met een vriend naar de pisbak ga en niet wil dat ik een half uur moet wachten eer dat ik ga plassen

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik plas altijd zittend als je wil proberen moet je veel water drinken

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Mijn eikel is altijd helemaal bloot, maar snap wat je bedoelt, er blijft dan okk geen pis achter

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Dat is een goede raad, j17. Als ik ga plassen zonder mijn voorhuid naar achteren te schuiven spriets ik alle kanten op.
    Nou heb ik een ruime voorhuid, hij zit helemaal over mijn eikel heen zowel in slappe als in stijve toestand, maar ik denk dat het voor meer jongens geldt. Als de plas eerst door een kronkelgangetje heen stroomt zijn er altijd zijstroompjes die alle kanten opgaan. Met je velletje over je eikel heen gaat de plas direct in de goede richting.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Doe wel je voorhuid als je die hebt helemaal naar achteren voor je gaat pissen

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • dit zijn paar stappen:

    1. pak je lul vast en richt hem in het gat.
    2. Druk je bilspieren en je buik in 1.
    3. wacht en blijf hard drukken tot dat je een soort ding voelt die naar boven schiet
    4. blijf richten.
    5. uiterraad met toilet-papier schoonmaken en je handjes wassen XD ps: niet dat ik het vergeet en nooit doe hoor kuch kuch ;D (knipoog)

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Dat komt dan mooi uit jongen 17. :)

    Hoe zoiets nou komt jongen 20? Nou doordat het psychisch is. Ik zou dat ook niet kunnen als iemand staat te kijken. En de wanhoop nabij? Dan moet ie je gewoon als laatste laten gaan. Simpel. En doe dan je ogen dicht en haal het beeld naar voren hoe je wc thuis eruit ziet. Beeld je in dat je daar staat. Dan lukt het veel makkelijker te ontspannen. En probeer dus ook dat adem inhouden wat ik zei. Zie boven. Succes!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik kan wel staand plassen alleen niet wanneer ze op mijn lul staan te kijken. Urinoirs zonder schotjes bijvoorbeeld. Of bij onze sport controle arts. Die MOET toekijken op je plas om gesjoemel met urinestalen te voorkomen. Die arme man is vaak de wanhoop nabij. En dan staat er nog een rij wachtende ploegmaats achter mij die hun geduld en hun plas dreigen te verliezen. Dan schaam ik me dus dood. De anderen hebben hier totaal geen moeite mee. Hoe komt nou zoiets?

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • adem inhouden moet wel bij sommige urinoirs

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten