Skip to content
47 reacties
5866 weergaves

Straf van je ouders

Wat voor straffen geven jullie ouders je tegenwoordig. Mijn pa houdt er echt van om mij aan mijn oren te trekken en naar de hoek te sturen, meestal zegt ie dan van; ga in de hoek staan met je neus tegen de muur. Ik ben nu net 18 geworden maar is dit normaal voor mijn leeftijd. En worden jullie ook wel eens aan je oren getrokken?

18 jaar
9 jaren geleden

47 Reacties

  • vroeger altijd geen toetje meer enzo. politie komt bij mij zowat maandelijks op bezoek omdat ik dinge doe die niet moge blijkbaar. en straf krijg ik niet eens meer omdat ik en me moeder er allebei mee in stemmen dat het allang geen nut meer heeft bij mij

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Verbluft, en verbaasd, jongen 19, over de mattenklopper. Anderzijds ben je toch wel verwend dat je ouders alles betalen. Dat ze willen dat jij je best doet, begrijp ik, alleen je bent met 18 volwassen,wat vind je zelf.?

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik moest vorige week thuis ook nog een hele week om 18 uur naar bed wegens wan gedrag. Niet leuk , maar mijn ouders betalen mijn universiteit studie en als eis moet ik ook mijn best doen . Zo lang ik een thuis wonende student ben waar mijn ouders mijn kost inwoning gratis geven en studie kosten betalen plus wekelijks zakgeld . Dien ik ook de studie goed te doen en het zakken voor een tentamen was net nodig . Dus heb ik daar mijn straf voor gekregen . Daarbij kreeg ikbook op de eerste straf dag met de matteklopper op mijn blote kont eb dat is niet fijn en behoorlijk zeer . Maar dit systeem zorgt wel dat ik het snelste klaar bn met mijn studie en betere cijfers tijdens de studie vergroot de mogelijkheden op de arbeids markt dus ben zelf wel blij met deze aanpak en anders kan ik het zelf allemaal betalen en hopen dat ik met bij baantjes dan genoeg verdien om het te betalen . Ik heb wel met de grote vakantie ook echt vakantie ipv moeten bij werken.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Mijn moeder straft mij met een heel boze en berispende blik in haar ogen. Dan kijk ik heel schuldbewust terug. Dat houden we zo'n 20 sec. vol en dan barsten we uit in lachen en geven mekaar een dikke knuffel.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Misschien is het niet helemaal van deze tijd wat je vader doet maar als meer ouders dit zouden doen zou het misschien een tuk veiliger zijn in de wereld.
    Mijn vader straft mij eerder door me niet meer mee te nemen met de auto als ik naar school moet en dat is me al eens overkomen en dat wil ik zeker niet nogmaals mee maken.
    De redenen was dat ik geen boodschappen wou doen omdat ik ergens de pest in had :)
    Moest dus om 5 uur al in de trein stappen en dus al on 4 uur nachts me bed uit en dat ook nog eens in de winter en bij school aan gekomen kreeg ik ook nog eens te horen dat er een paar lessen uit waren gevallen duur van de andere lessen waren nog korter dan de 2,5 uur in de trein gelukkig heeft me vader me wel weer op gehaald van school.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • ik zit op wielrennen   ik krijg straf als ik niet mijn best doe   ik moet een podiumplaats halen   dan krijg ik een beloning   ik word getraind door begeleiders   ik moet 3 keer in de week op een tacx   40 km per uur   dat moet ik vol kunnen houden   als ik onder de 40 kom worden mijn ouders boos   ze weten dat ik het kan   anders mag ik niet naar buiten toe met andere vrienden spelen   daar naast krijg ik 2 keer in de week achter auto of brommer fietsen 40 km per uur   best wel zwaar maar ik krijg goede begeleiding   en dat ik de cauberg op kan fietsen met een snelheid van 15 km uur ik wil prof worden ik kan er geld mee verdienen   me ouders willen dan ook niet 2 keer maar 3 keer achter auto of brommer fietsen war ik niet zo nlij mee bent        

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • jongen 23 was tot 2 dagen geleden voorheen jongen 22 jaar.


    heb nergens zo goede hulp en vertrouwen als by me ouders

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Gefeliciteerd j. 23 jaar!
    Als ik zo lees hoe wijs jij schrijft lijkt het me dat je best begeleid zou kunnen wonen. Je bent nu 23, dus oud genoeg om wat zelfstandiger te worden en je los te maken van je ouders. In plaats van met straffen zou je met goede begeleiding en stimulans toch ook een geregeld leven moeten kunnen leiden.
    Dan zullen je ouders trots op je zijn en nog steeds van je houden.
    Mijn broer (20j) heeft ook hulp nodig om zelfstandig te kunnen wonen, hij heeft die stap vorig jaar gemaakt, en iedereen is tevreden.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • @ jongen 17 lijf het raar vinden jongen 22, dit kan toch anders.Die band tussen je ouders en jezelf.


    jongen 22 = vanaf vandaag jongen 23


    De band is perfect en word goed geholpen met alle zorg de nodig is.

    Ik ben verrast hoe mn ouders vandaag de boel geregeld hebben voor me wegens my verjaardag en ook het kado van mn ouders was geweldig groot t.w.v. tegen de 1000 euro voordeel van rijke ouder maar ooc voordeel van vorderingen die een nog betere toekomst kunnen worden dus beloont met duurdere verjaardags cado.


    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Blijf het raar vinden jongen 22, dit kan toch anders.Die band tussen je ouders en jezelf.Heb je geen behoefte aan een vrienden en vriendinnen,dan kom je meer onder de mensen en kan ook een goede invloed hebben op jezelf.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • geen billenkoek maar wel vanmorgen net een uur voor straf op knieen in de hoek moeten staan wegens overmaat van druk gedrag en door ging .

    als ze het toelaten was het 11 uur nog aan de gang. nu = half negen

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • reactie dus toch geplaatst,jammer.te overdreven,top over de grens.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Plaats mijn reactie toch maar niet, want eigenlijk wil ik het niet,maar wou die jongens van 21 en 22 wat opjutten, vind dat die ouderen dit soort berichten niet moeten plaatsen over spanking.wil helemaal geen coach of oudere jongen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Zou ook wel meer zelfvertrouwen willen kweken,wat meer diciplinne ondergaan, ook van een coach of oudere jongen,die spanking geeft.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • vandaag was ik nog al tegendraads , terwijl mijn ouders het juist bedoelde voor eigen best wel , dat tegendraadse gedrag van e laatste paar dagen zijn ze zat en heb net moeten douchen en pyjama aan moeten trekken en als wij zo rond 17:30 gaan eten dan moet ik meteen na het eten voor straf naar bed , maar er echt geen billenkoek bij te pas gekomen . Dus alleen de gewone straf zoals in de meeste gevallen.

    Dat tegendraadse gedrag is niet echt goed en zo werk ik zelf totaal niet mee met al de hulp en begeleiding door mijn ouders , dus ja ben mijn avond waar ik net iets leuks wilde ondernemen kwijt . Ik zal dan ik niet meer tegendraads doen en niet eigenwijs doen als mijn moeder en vader gewoon wat aanbevelen

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Vanaf ik 14 ben heb ik een soort van coach, een sportieve gozer die echt een kerel van me gemaakt heeft. Was een etter en ging helemaal mis,tot hij zich over me ontfermde,ben nu 21 en nog gaat het wel eens mis, voorbeedl drank en autorijden.Nu dan weet ik dat mijn overigens best stevige kont het doelwit wordt maar heb daar dan geen moeite mee,terrecht verdiend denk ik dan.Schaam me er ook niet voor,vooral omdat ik ook op jongens val,maakt hem als hetero niet uit,daarin is hij modern,alleen hij weet gewoon dat ik sosms een harde hand nodig heb om me zelfvertrouwen te geven.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Als je ouders je dan nog steeds als een kind blijven behandelen, is dat in strijd met de wetgeving, en normale opvoedkunde. Die stelt dat pubers doelgericht op zelfstandigheid moeten worden voorbereid. Maar ja als jij zelf niet bij machte bent, om onverantwoorde handelingen te voorkomen, is dat een geestelijke handicap. Die je in wezenlijke betekenis tot een dom ondeugend kind maakt. Als dat inderdaad het geval is, ben je mijn in ziens meer gebaat bij professionele bijstand. Die tot de oorzaken van dit gedrag kan doordringen, en helpen dat te blokkeren.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • @ jongen 15 jaar.

    Mijn ouders geven mij alle zorg en begeleiding die ik nodig heb , dat heb ik vandaag wel weer gemerkt als ik iets wil gaan leren , om daar een aangepaste baan mee te kunnen krijgen . Mijn moeder heeft mij met de cursus goed ondersteund , neem zei de tijd voor , waardoor dit ook mogelijk is , en anders niet eens oor elkaar kreeg.

    Mijn ouders zien er op toe dat het leven stabiel blijft en en niet dat ik achteruit ga en in een dal terecht kom , daarmee helpen ze mee , maar er zijn als je bij je ouders woont ook regels en voorwaarde en dat is dat ik zelf ook medewerking met verlenen om goed door het leven te gaan wat ik zelf ook wil , en als die voorwaarde regels herhaaldelijk wor overtreden krijg ik gewoon straf van mijn ouders en ja ik kan het weigeren , dan zeggen mij ouders dan ga je maar in een zorg instelling wonen , en nergens voel ik mij zo vertrouwd als bij mijn eigen ouders. Mijn ouders nemen de zorg op die in nodig heb en helpen overal mee , hebben veel geduld , ik mag eel maar mijn ouders blijven de baas zolang ik bij hun woon.
    Dus ik kan nog steeds voor straf direct na het avond eten naar gestuurd worden en ook naar mijn kamer gestuurd worden en ook voor straf in de hoek moeten staan , en bij grotere overtreding , naast een van de eerder genoemde straffen een pakslaag op mijn blote billen.
    Wel is vorige week de bedtijd van 22 uur naar 23 uur verhoogd .
    Het feit dat ik nog steeds straf kan krijgen zorgt er wel oor dat het leven de goede kant op geleefd word en niet dat het een zooi word .
    Dus ik ben er dan ook zelf wel voor om bemoedert te blijven en dat gebeurt ook zolang ik thuis woon. Nu en ook over 10 jaar nog




    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Vreemd dat een volwassen knaap -want dat ben je met 22 jaar, zich als een minderjarig kind laat commanderen, en zelfs straf accepteert als hij het bevel niet opvolgt. In feite genomen heb je het recht om zelf beslissingen te nemen, zo lang je daarmee jezelf of anderen niet in gevaar brengt.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik werd gewaarschuwd en wilde vanmorgen mijn bed niet uit en had de keus nou er uit of ik had moet blijven liggen tot de volgende morgen en zou ik alleen er ujit mogen om te eten .

    Zo ver kwam het niet ik ging meteen uit bed .

    Als ze er niks van zeggen zou ik mijn dag verpesten en om 16 uur nog in bed liggen.
    Dus ben eigenlijk wel blij dat ze mij op die manier bed uit sturen wan tik had als lang genoeg geslapen en te eel slapen is ook schadelijk

    22 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten