Skip to content
21 reacties
74 weergaves

wie zou ook nog wel deel willen zijn van een traditionele jongensclub.

Is het vreemd,gek of raar dat ik ergens dit nog wel zou willen,al denk ik dat ze niet meer bestaan,die echte clubs compleet met inwijding.Alleen nog in oude films en boeken,zoals de Hunnen van Jan Cremer,wereldberoemd in de jaren'60 zeggen ze,vond dit enorme boek in 3 delen bij familie op zolder en vond het inspirerend hoe hij zijn jeugd met andere jongens beleefde in de tweede wereldoorlog,een verering hadden voor de Hunnen,een onoverwinnelijke stam uit de oudheid en die zij naspeelden in een club,met alle rituelen en tradities die het zo spannend maakte,wie zou dit nog willen in deze tijd,of ben ik de enigste.

17 jaar
9 jaren geleden

21 Reacties

  • Je bent echt niet de enigste,vorm met vrienden ook een club zonder meiden.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • sinds kort,door facebook vriend en zijn vrienden.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Zondagmiddag een mooie jeugdfilm op tv.samen sterk,een jongen en een meisje worden door hun groep zonder kleren aan achtergelaten op een eiland in het meer,maar later ondernemen ze actie door er van door te gaan, en daarmee lieten ze zien dat tradities niet altijd leuk zijn,uit ervaring weet ik dat,was ook vaak de dupe maar mijn vader had zoiets dan vecht je er maar uit.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • De rowers vind ik niets, ben verslaafd aan de serie's op you tube van bad army lads.Dit zijn nog eens stoere jongens ,lijkt me wel cool om in zo'n team te zitten.Ondanks de keiharde aanpak soms,maar jaren'50 methode ,wel echte makkers onder elkaar.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Zou wel lid willen zijn van een echte jongensclub ,en niet van de warwick rowers,allemaal van die mooie jongens ,vraag me af of dit wel een echte club is of nep, gewoon voor de publiciteit volgens mij om geld te verdienen.?

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • zou me ook aanmelden bij the rowers,puur natuur genieten samen met andere sportieve boys.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • the warnick rowers leek me wel wat,wie ook.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Zou me ook aanmelden,jammer dat dit niet meer bestaat ondanks de belangstelling hiervoor denk ik,maar ja hoe en waar vind je dit nog in dit computerland.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Jammer dat ik ook geen club weet zou me gelijk aanmelden.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Ook gelezen jammer dat het verhaal niet op deze topic staat,maar Meat geeft wel inspiratie over je stoer gedragen,als hij hetero of homo is maakt me niet uit.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Zwager van M.snap best dat ze dit niet precies willen,maar gaf aan dat een club daar niet zo ongewoon is als hier.
    Heb gezocht en het verhaal van M gelezen, moet zeggen pracht verhaal als je het begrijpt,dat het op een homotopic is geplaatst verbaasd me niet echt en ergens wel omdat ik aanneem dat al die studenten daar toch overwegend hetero waren of zijn.
    Wat M betreft het prototype van een jongen die zich geweldig thuis voelt in zo'n omgeving en er heel wat voor over heeft om er bij te horen,maar vond hem wel een bikkel,mag dit soort jongens wel,echt een kameraad.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Deze jongen zoekt een vrije club jongen 19 en jij hebt het meer over die elitaire clubs die ze in Amerika hebben en waar mijn zwagertje Meat op zat,op topic anders zijn en bij verhalen homo's staat zijn verhaal over zijn ontgroening,niet dat hij homo is,althans niet zeker,is het op feiten van hem door iemand anders hier een verhaal van gemaakt,dat in grote lijnen wel klopte,en daar geplaatst vanwege het jongensachtige erotische karakter.

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • De hunnen klinkt goed,onoverwinnelijk,heb even op de site gekeken.Dan jongen 17 denk ook wel dat er jongens voor te vinden zijn,alleen op de leeftijd van jullie spelen meisjes ook een belangrijke rol vaak en nemen tijd in beslag.
    Dan zelf 6 week een club meegemaakt op een campus,maar zo eenvoudig gaat dat nog niet,komt heel wat bij kijken.
    Wie wordt de leider,wie bepaalt de wetten en regels,weet je het is hier onbekend in tegenstelling tot andere landen waarin dit soort clubs wel bestaan,vaak elitair,of zoontjes van rijke ouders,maar snap dat dit niet jouw bedoeling is.Was de campusclub ook niet waar ik op zat,maar die leider had wel ervaring van zijn eigen highschool,hij had op een privé school gezeten waar ze ook een soort van brotherhoodclub hadden,maar daar kwam je niet zo maar op,daarbij wie een club begint weet dat dit tijd gaat kosten,wie wordt de leider,wie stelt alles samen,veel kun je wel van internet halen denk ik,of boeken er over lezen,maar toch,ondanks de strenge hiearchi van een club soms,doel echt op traditionale clubs,waarin respect en dicipline een rol spelen,wat op zich niet erg is,vinden toch veel jongens het een eer om hier lid van te worden,het gevoel ergens bijhoren,maar het gaat niet vanzelf, mocht ik de kans krijgen om in nederland een dergelijke club te vinden dan zou ik me wel weer aan melden.succes.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • @topicstarter jongen 17, ik denk wel dat je er jongeren voor zult vinden. Ik zou toch alvast al meedoen. Succes ermee!

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongen 17 toppy dat jij het ook wel leuk vind om bij zo'n club te horen,of zoals je zegt een bende van leeftijdsgenoten,zou het zelf dus ook graag willen en de Hunnen vind ik een mooie naam.
    One family dus, hoop toch jongens hier voor te vinden.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja lijkt me wel leuk met een bende jongeren van onze leeftijd onder elkaar. Geen schaamte onder elkaar enzo, one family :p

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Scouting is ergens wel traditioneel maar ge moet er wel geschikt voor zijn is den mening van deze Belg,die bijna als den scout geboren is,kan er niet zonder,maar begrijp dat er personen zijn die het niet plesant vinden,om de hiarchie van den traditie en het kamp element,zoals groeten en het hijsen van de vlag,maar den kameraadschap verbind ons,heb een vaste vriendengroep opgebouwd en we denken hetzelfde,maar wilt ge niet op den scouting en wel een club dan moet ge op zoek naar gelijken en wie echt zoekt die zal vinden zegt men,en gun u dan dit succes jongen van 17, ken dat boek niet maar zal eens zoeken in den bieb of elders,want lijkt me wel plesant om dit te lezen.

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • topicjongen 17. Jongen 17 met een traditionele jongensclub bedoel ik een groep jongens,een clubgebouw,een leider,stoere dingen ondernemen in de natuur,regels en wetten opstellen,rituelen en tradities handhaven waar iedereen achter staat om bij de club te horen.Maar top dat jou het ook wel tof lijkt,vragen kan altijd,en wat vind jij hier van?

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Zou direct lid worden als ik de kans kreeg,lijkt me cool.Die verbondenheid van vriendschap te delen.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Bestaan hier eigenlijk niet,scouting maar is het toch niet.
    In Canada,Amerika,Australie bestaan ze nog wel maar meer vanuit de highschools.Ofwel de campus,heb zelf 6 weken op een vankantiecamp doorgebracht via een internationale school,met allemaal alleen maar jongens tot 18 jaar.We hadden een engelse jongen als leider die mij uitkoos tot het toetreden van het leidersgenootschap.Dit was allemaal nogal traditioneel,met eigen wetten regels en tradities die voor iedere club iets anders zijn,maar in hoofdlijn gelijk.Dan wat lijkt je tof jongen 17.Zelf vond ik die onderlinge band heel fasinerend.

    19 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten