Skip to content
43 reacties
865 weergaves

ALLES over Oorbellen

(Ook voor als je geen oorbellen hebt) Hoi jongens, Ik heb het idee dat steeds meer jongens oorbellen willen nemen, alleen de stap niet durven zetten. Zelf draag ik al jaren oorbellen. Plaats daarom hier je vragen of twijfels en ik help je graag. Ook voor discussies (ook als je geen oorbellen hebt) of verhaaltjes over ervaringen met oorbellen. Ik praat er graag over en help diegenen die nog twijfelen graag verder.

20 jaar
9 jaren geleden

43 Reacties

  • Heb een ring vormige oorbel van zilver. Krijg veel complimenten van zowel jongens meiden collega's familie jong en oud.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • JONGEN 13 JAAR
    Heb jij zelf ook een oorbel en wat voor een oorbel???
    Ik heb zelf soms ook grotere ringen in.
    Moet je staan vind ik.
    Maar wat heb jij zelf?

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik vind zo'n klein ringetje er best cool uitzien maar ik vind grotere lelekijr (niet beledigend)

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Wauw, super bedankt jongen van 20! Ga het direct proberen nu voordat ik ga slapen! Hoop dat het allemaal lukt. Mijn nieuwe oorbel nu is een zilveren ringetje. Heb hem via internet gekocht. Uit verpakking gehaald en nooit schoongemaakt inderdaad. Wou hem natuurlijk direct dragen! Had hiervoor altijd kleinere ringetjes die wat dikker zijn, een creool dus. Nu wat dunner en groter.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • @ jongen 19 jaar
    Irriterende oorlellen zijn altijd lastig. Je hebt al 4 jaar een gaatje, dus genezen is hij al wel. Misschien komt het door je nieuwe oorbel. Heb je de oorbel ook schoon gemaakt voordat je hem voor het eerst ging gebruiken? Misschien zou je dat eens moeten doen. Oorbel schoon maken. En ook je gaatje even van binnen. Heb het zelf 1x gehad namelijk. Weet nog niet waardoor het kwam maar het hielp wel.
    Dus:
    - Oorbel schoon maken
    - Gaatje schoon maken (oorgaatje beetje groter maken door je oorlel op te rekken, en beetje froeten en friemelen met je andere hand, gewoon wat zeep op het gaatje wrijven en als het even lukt erdoorheen ook zeep laten lopen. Daarna goed afspoelen en ook weer met water door je gaatje heen. Kan het beste tijdens douchen waarschijnlijk. En als je het idee hebt dat dat niet lukt, drupje zeep op het pennetje van je oorbel doen en de oorbel een paar keer heen en weer door je gaatje doen met het zeep eraan. Gaatje ruim maken en water erdoorheen laten stromen.) Het koste mij toen ook wel even een kwartier om het allemaal (voor mijn idee) goed voor elkaar te krijgen en moest ook vrij hard trekken en bewegen om het door mijn gaatje te laten lopen...
    - Daarna een nacht je oorbel niet in je oor doen zodat de irritatie tot rust kan komen.
    Maar geen zeep resten in je gaatje achterlaten, dat kan volgens mij ook weer tot irritatie lijden!
    Hopelijk kun je je oorbel hierna weer gewoon dragen als normaal!
    Wat voor een oorbel heb jij eigenlijk? :)
    Succes ermee jongen!

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Mijn oorgaatje begint in eens uit het niets te jeuken en heb ook een rode oorlel sinds 2 dagen. Sinds 3 weken heb ik een nieuwe oorbel en heb al 4 jaar een gaatje. Hoe kan ik dit verhelpen en waar komt het ineens door? Het is erg irriterend. Graag wat hulp jongens :)

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb er eentje

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongens die zeggen dat oorringen niet meer MODERN zijn voor jongens, hebben het helemaal fout!! Ik zelf heb ook 1 ring als oorbel. Ik bedoel, kijk eens naar Disclosure. Ze maken de meest moderne muziek van tegenwoordig en één van die jongens heeft ook een ring in zijn oor als oorbel!! Gewoon van onze leeftijd hoor. Ik hoop echt oprecht dat het weer "gewoon" wordt dat jongens ook oorringen als oorbel kunnen dragen, zonder alle vooroordelen! Het is echt niet meer zo als vroeger dat alleen de "boerenlui" (met alle respect) oorringen dragen! Ik kom in de stad genoeg jongens tegen die een ring als oorbel hebben. Ik hoop echt dat er via de bekende wereld (Disclosure dj-duo in mijn voorbeeld) weer meer oorringen worden gedragen door jongens. Het heeft gewoon zo iets stoers, alleen maar weinig jongens die het zien. En/of DURVEN te zien!! Ook James Morrison en hij van Jett Rebel dragen een ring oorbel! Ik ben in ieders geval super blij met mijn oorring en kan het alleen maar aan iedere jongen AANRADEN!

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • @ Jongen 14 jaar;
    Leuk man! Wat voor oorbellen heb jij? EN hoeveel heb je er? Ik denk ook zeker dat het iets extras over brengt, maar wat brengt het volgens jou nog meer over? Heb je ze al lang?

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • hey ik heb oorbellen geweldig veel mensen vinden het leuk en het brengt toch weer iets meer over

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • RE: jongen 20
    Klopt, het is inderdaad nog best een aardig grote ring. Maar ik zelf vind het wel meevallen en vind het toch nog een redelijk normale grote. Iedereen zegt dat hij ook niet groter moet, maar dat dit voor mij de ideale oorbel is zo. Nee, hij zit niet onder mijn helm. Het is geen helm die je bij motorrijden op hebt, maar gewoon eentje die alleen de bovenkant bedekt. Zo'n helm die je bijvoorbeeld met skaten draagt. De band waarmee mijn helm vast zit loopt om mijn oren in een driehoek en zo onder mijn kin langs. Daar op die driesprong waar die banden samen komen zit mijn oorring ook net. Dus wel telkens als ik mijn helm op doe moet ik even mijn oorring tussen die driehoek doorhalen, zodat hij erbuiten hangt. Anders zit het vervelend als ie er strak onder zit. (Als je me begrijpt heheh). Dus nee, mijn oorring bungelt gewoon vrij in mijn oor als ik bmx. Jongens waarmee ik bmx hebben wel eens gezegd dat ze het best stoer vinden staan. Kan niet wachten om mijn oorring weer te gaan dragen, duurt stiekem toch best lang een week zonder oorring.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Mijn vriendje heeft ook een oorbel. Ik vind het zo sexy voor jongens om een oorbel te hebben. Vroeger was het vrij normaal en stoer. Tegenwoordig zie je helaas veel minder. Gelukkig heb ik nog een vriendje gevonden die wel zo stoer is om een oorbel te durven dragen. Echt hoor jongens, ga alsjeblieft meer oorbellen dragen met z'n allen!

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Vraagje, jongen 20.
    Bedankt voor je uitleg! Klinkt eigenlijks ook best logisch qua wondje betreft. Super, dankje! Ik werk in een winkel en mijn baas wil gewoon niet dat jongens oorbellen dragen. Ik zou dan dus graag in mijn linker oor alleen maar één gaatje willen en dan een zwarte stud of een kleine zilveren creool. Misschien neem ik dan wel allebei zodat ik kan wisselen.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • mag bij ons op het werk wel oorbel hebben, alleen als het een ring is mag hij niet groter zijn dan een 50 cent munt.
    voor de meisjes zijn er geen regels voor de hun oorbellen.
    mijn oorbel is een ring alleen is hij net ietsjes kleiner dan een 50 cent munt, dus mag ik hem maar net in houden.
    maar ik vind het wel stom

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • OORBEL OP HET WERK
    Wat vinden jullie er nou van dat binnen sommige bedrijven jongens geen oorbellen mogen dragen? Meisjes daarin tegen wel. Ik zelf vind het toch wel een vorm van discriminatie... En jullie?

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • @ jongen 18 jaar
    Een ring ter grootte van een dopje van een frisdrankfles is ook nog een aardige grote! Erg gaaf hoor! Maar zit je oorring dan trouwens niet gewoon onder je helm? Als er voor jou ook emotionele waarde aan zit snap ik inderdaad dat je geen nieuwe wilt! Waarom vinden mensen het er bij jou beter uit zien met oorring? Leuk dat er goed op gereageerd wordt. En inderdaad erg sympatiek van die gast ;)

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • @ jongen 19 jaar
    @ VRAAGJE!
    Hey, Waarom mag je geen oorbellen in op jouw werk? Of het kwaad kan en of het verstandig en wat er zal gebeuren met je gaatje weet ik niet. Ik zelf heb namelijk gewoon altijd mijn zweerknopjes in gehouden. Misschien kun je er gewoon een pleister overheen plakken. Waarschijnlijk gaat je gaatje overdag weer wat dichtgroeien, waardoor je hem savonds telkens weer door moet prikken. DIt is waarschijnlijk niet fijn en ook niet goed voor het gaatje. Het is dan in feite gewoon een wondje in je oorlel. Maar als je een wondje steeds weer opnieuw open maakt wordt het er ook niet beter van. Dus als je graag een oorbel wilt moet je wel gewoon je zweerknopje constant in je oor houden hoor! Wat voor een oorbel zou jij graag willen nemen?

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Vraagje! Ik wil graag één oorbel nemen in mijn linker oor, maar ik mag op mijn werk geen oorbel hebben. als ik een gaatje laat schieten, Jakan het dan kwaad als ik het begin knopje om te laten genezen alleen s nachts in doe? Of gaat dit dan mis met het gaatje? Hoor graag van jullie!

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • RE: Jongen 20
    Ja, ik heb mijn oorring altijd in tijdens het bmx'en. In al die 6 jaren dat ik nu deze ring draag bmx ik ook al en ik heb hem altijd nog in mijn oor gehad daartijdens. Hij is nog nooit uit mijn oor gevallen, dus het sluitingspennetje zal er wel niet stevig genoeg vast hebben gezeten. Ik koop geen nieuwe oorring omdat hier voor mij ook emotionele waarde aanzit. Ik heb op mijn 9de een gaatje in mijn linker oor gekregen omdat ik dat graag wou. Toen op mijn 12de heb ik deze oorring gekregen van mijn broer. Ik heb een goede band met mijn broer en hecht er daarom ook veel waarde aan. Het is een zilveren ring ter grote van een frisdrankfles-dopje. Mijn vingers kunnen er wel doorheen qua doorsnee betreft. Hij heeft gewoon een normale dikte van 2 of 3 mm ofzoiets. Het duurde een weekje zei de man van de juwelier. Geen idee wat er mee gaat gebeuren, als het maar goed komt hehehe. Sinds ik een oorbel heb ben ik nog nooit zo lang oorbelloos geweest. Voelt inderdaad echt alsof er iets mist. En als ik me verveel tijdens wachten ofzoiets of gewoon op willekeurige momenten overdag wil ik naar mijn oorring grijpen, gewoon om er domweg aan te zitten uit verveling, maar dan zit er ineens niets in mijn oor. Raar idee. Ik kreeg ook direct reacties van mensen waar mijn oorring is. Ze vinden met oorring toch beter eruit zien. Die jongen die er overheen was gereden had het eerst niet zo gauw door waarom ik stopte. Hij heeft zelf geen oorbel dus klungelde wat met mijn oorring in zijn handen hehehe. Hij vroeg of hij hem weer even in mijn oor moest doen, omdat hij dacht dat ik niet kon zonder spiegel ofzoiets. Maar hij had niet zo snel door dat ie stuk was. Wel tof van die gast allemaal!

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Topicstarter
    Vandaag heb ik mijn 3e en 4e gaatjes in gebruik genomen. Heb er net zulke ringen in als dat ik ook in mijn 1e en 2e gaatjes had. Heb nu dus in elk oor 2 ringen naast elkaar van 3 cm groot, 0,5cm dik en 0,5cm breed. Gewoon glad zilveren dikke ringen. Ik heb de gaatjes al bewust ietsjes ruimer dan gemiddeld van elkaar af laten schieten, omdat de ringen vrij dik zijn. Er zit net 1mm ruimte tussen de ringen in beide oren. Echt precies goed voor mij! Als ze bewegen komen ze wel steeds tegen elkaar aan. Kwestie van wennen. Ook is het wennen om nog meer gewicht in mijn oren te hebben hangen en dat het nog heviger beweegt allemaal. Het hebben van ringen in de bovenste 2 gaatjes voelt toch ietsjes anders aan de in de normale eerste gaatjes. Ik kom nu nog vaker in aanraking met mijn oorbellen, bijvoorbeeld wanneer ik mijn hand bij mijn hoofd heb ofzo. Ook wanneer ik telefoon heb druk ik deze eigenlijk steeds tegen de ringen aan. Iemand vroeg me vandaag al wat dat getik toch was aan de andere kant van de lijn, maar dat waren dus mijn oorringen die steeds tegen de mobiel aan tikten. Reacties zijn goed en ben er echt ontzettend blij mee en dat de ringen ook super goed naast elkaar in mijn oren hangen. Ik wou nog een 5e en 6e nemen, maar dat ga ik toch niet meer doen. Eerst hier maar eens aan wennen, zoveel kleine dingen in dagelijkse bewegingen waarbij je weer je oorringen tegenkomt haha.

    20 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten