Skip to content
53 reacties
329 weergaves

Ervaring met clubtraditie,corps e.d.in binnen en buitenland.

Wie heeft ervaring met corpstradities en heeft dit vrijwillig of toch enigzins gedwongen meegemaakt zoals ik waarbij kiezen eigenlijk niet kon.Maar ook omdat een lidmaatschap bevordelijk was voor een eventuele loopbaan,in Amerika en Australie en Engeland wordt veel waarde gehecht aan een lidmaatschap,weigeraars komen op een tweede plaats te staan bij eventuele gelijkheid van opleiding in de maatschappij,dus zet je maar die handtekening waarin geheimhouding verplicht wordt gesteld ondanks je aversie tegen de heersende traditie's die een corps handhaaft .

20 jaar
9 jaren geleden

53 Reacties

  • Typisch Amerikaanse cultuur die tradities , pas niet onze cultuur en systeem.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Zou best een traditionele inwijding willen ondergaan, cool ,stoer,lijkt me dat en denk dat het je zelfvertrouwen bevordert.   Weet wel ,klinkt gek, geef maar weer commentaar,maar hou niet van meisjesachtige dingen en wil graag stoere jongens belevenissen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongens onder elkaar. hi hi.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Het sluimert nog steeds op instituten die ver van huis zijn en je aangewezen bent op een groep. Hoe je ingedeeld wordt, wie de macht hebben. Weddenschappen en opdrachten die niet lukte leiden vaak tot een vergelding, waarmee je ingestemd had en je kont het doelwit vormde tot een bastonade.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • In Belgisch internaat, officieel verbod, voor den meesten gabbers,selectie onderling in geheim, en in het geniep de opdrachten,toch soort eergevoel,bevestiging de kameraadheid onderling.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Dit kennen we in nederland toch niet, is dit toch puur een mentaliteit die wij niet kennen.?

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Waar bestaat die tattoo uit jongen 18, snooker gaat dus niet door,maar wil wel brother worden van jullie.Jongen 18 hoe diep is je vriendschap met die jongen,soort boezemvriend waar je weleens over leest.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Niet op mijn billen. Net boven mijn rechterpols zoals voorgeschreven

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Je bent welkom als brother jongen 17, snooker was wel heftig,te denk ik, jongen 18 heb je die tattoo nog laten plaatsen of niet,zag een foto van een broederschap waarop een aantal jongens een tattoo lieten zien van hun clubintitalen,die griekse letters en op hun rechterbil.Die engelse jongen mailde me dat hem dit ook nog wel wat leek,cool of niet?

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongen 18 gelijk heb je alleen heb nog nooit een hazing mee gemaakt of ontgroening zoals jullie,maar voel me wel verwant met jullie als brother,brotherhood dus,wil graag er bij horen,accepteren jullie me.ps met meiden heb ik niets.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongens 20 en 17. Jullie zijn de voorbije week echte soulmates geworden. Nooit gedacht dat een topic me zo zou pakken. Zo zie je maar hoe een hazing en een pot nutella mensen samenbrengt.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Wist ik wel,ga voor jongensvriendschap.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Kreeg net een mail van die duitse vriend dat zijn vriendin het uit had gemaakt maar ergens was hij wel blij met zijn herwonnen vrijheid, ik begrijp hem ergens wel,voel zelf ook geen geweldige klick nog,en heb het gevoel zij ook niet.
    Die engelse jongen verkiest kameraadschap boven verliefd zijn zo als hij schrijft, zit op een engelse priveschool,verder begrijp ik je wel,die franse woorden komen me bekend voor,volgens mij is er een soort film die zich afspeelt op een kostschool waar 2 jongens een heftige vriendschap ontwikkelen,dit tegen alle waarschuwingen in,misschien kun je mij iets nader vertellen wat dit precies inhoudt,en wat wist je niet dat wat bestond,benieuwd,of heeft het kostschool je zo gevormd en mij in twijfels gebracht nu ik jouw bericht lees,please graag antwoord.

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongen20. De fransen hebben hier een heel mooie naam voor: "une amitié particulière. Mix van diepe vrienschap, respect, totaal vertrouwen wederijds, alles samendoen. Wij wisten niet dat dit bestond. Maar het geeft je vleugels.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Fantastisch toch dat je met één jongen een speciale band hebt,snap dit wel enigzins,ook al ben je hetero,soort van boezemvriend al is dit anders dan verliefdheid,wat bedoel je met fysiek,vind jongensvriendschappen wel bijzonder,alleen de meesten weten niet hoe ze hier mee om moeten gaan,meisjes zijn vaak opener dan jongens,hoe ervaar jij dit.?

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • jongen20. Met de groep en met 1 jongen in het bijzonder. Met hem is een heel sterke band ontstaan. Eigenlijk ook fysiek al zijn we allebei hetero.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • jongen 18 , je zegt een fantastische vriendschap,hoe bedoel je,als groep of met een paar of één iemand,na de inwijding hadden we wel een hecht team en met 2 jongens nu heb ik nog echt contact,mailen, elkaar eens opzoeken,alleen met een vriendin lijkt het wat meer afstand,maar één jongen heeft nu ook een vriendin,en heeft ons uitgenodigd volgend jaar,gaat om een engelse en duitse jongen,die laatste heeft dus een vriendin.En met andere jongens uit noorwegen,oostenrijk een kaart met oud en nieuw.

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Heeft me een fantastische vriendschap opgeleverd.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Lijkt op amerikaanse hazing waar toch de jongens overwegend hetero zijn.Hoe heb jij het ervaren alleen maar negatief of ook wel dat je dacht ,ergens wel spannend jongen 18.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja, het publiek is natuurlijk uitzinnig. Ze mochten aanduiden wie er wie moest schoon likken nadat je geslacht ingewreven was met nutella.

    18 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten