Skip to content
11 reacties
491 weergaves

scoutss

Hoi allemaal, ik ga volgende week op verleng weekend met de scouts op kamp. Voor de eerste keer als leiding. Ik leid samen met nog 3 andere gasten een groep van 30 jongens van 14-15 jaar. We gaan ook,zwemmen en omdat we zon grote groep zijn, hebben we een gemeenschappelijke kleedkamer gereserveerd. Nu mijn vraag: vinden jullie het kunnen dat wij, de leiding (4 jongens van 17,18 jaar) ons samen met de kleine jongens omkleden? Is het niet raar dat wij volledig naakt tussen die kleine jongens gaan staan?

17 jaar
9 jaren geleden

11 Reacties

  • Ja, ik zou het zelf ook niet erg vinden hoor, 14 of 18 wat maakt het uit. Maar ik wou gewoon zeggen dat er sommige ouders hier moeilijk over kunnen doen. Groeten Q

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • ik zou het niet erg vinden als ik samen met iemand van 18 moet omkleden. maar als ik 18 ben wil ik niet samen met die van 14. maar je hoeft je geen zorgen te maken want ik denk dat die jongens zich toch al schamen voor elkaar. jullie als leiding kunnen wel zeggen tegen die jongens dat het niet anders kan en dat jullie daar moeten omkleden. als ze dat niet willen dan gaan jullie ff eerder of later. als ze het niet erg vinden voor de grap zeggen: maar kijk niet teveel naar me je weet wel. hihi

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • wat is hier nou het probleem. niks raars aan. en mensen die zegen dat het niet kan dat je als 18 jarige dit doet is onzin. omkleden om te gaan zwemmen is niks seksueels aan. ik weet niet hoe sommige daar aan komen, maar dat zou betekenen dat je vader ook pedo is aangezien iedereen zijn pa wel eens heeft zien omkleden. oftewel dikke onzin dat dit niet zou kunnen

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Niks bijzonders toch, gewoon doen, die jongens zijn ook niet erg klein meer.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • toch niet erg ?

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Hallo, Eerst en vooral, 17jaar en 14-15jaar is niet zo'n groot verschil en op zich zouden jullie je perfect samen kunnen omkleden... MAAR als leiding heb je een voorbeeldfunctie, dat houd in dat je altijd op een zeker afstand van de 'kinderen' moet blijven, jullie moeten als leiders vooraan staan en daarmee mag je niet op hetzelfde niveau als de andere jongeren staan. Je kan zelfs achteraf (ik spreek uit ervaring) worden lastiggevallen door ouders die het niet kunnen vinden dat... blabla.. Het beste is dat jullie je best opvoorhand al even gereedmaken. Groeten Q

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik zie niet in waarom het niet zou kunnen. Die jongens hebben hun vaders vermoedelijk ook weleens bloot gezien en in een grote kleedkamer van het zwembad kleden jongens en mannen zich nu eenmaal in dezelfde ruimte om. Niets geks aan, dus gewoon doen.

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Wij gaan bij de scouts zelden of nooit zwemmen (tenzij op kamp). Op kamp slapen wij in patrouilletenten en 's morgens een andere boxer of onderbroek aandoen gebeurt door niemand in de slaapzak maar gewoon in de tent. De douches worden telkens zelf gemaakt (primitief kamp) een rij met een schutsel rond de rij. We gaan per 3 of per 5 (het aantal douches) en dat is in het blootje. Er nooit vragen bij gesteld, is bij ons "de gewoonte".

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Als leiding gevende zou ik toch afstand houden,desnoods even wachten en later je gaan omkleden of gewoon kijken als er een andere ruimte is,maar een jongen van 18 is volwassen en iemand van 14 nog niet,jullie zullen je niet echt vrij voelen en hun ook niet als er leiding bij is,niet doen dus.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey ik zelf ben ook leiding op scouting bij ons gaan ze binnen kort ook op kamp en zwemmen, bij ons gaan de kinderen gewoon in een eigen hokje maar ik denk dat de kinderen bij jullie het wel gewend zijn om in een gemeenschappelijke kleedkamer te zitten

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben niet bij de scouts maar wel bij chiro en dat zouden we bij ons nooit doen. En om niet teveel gerommel in de zaal te hebben laten we ze slechts met een groepje van 8 à 10 terzelfdertijd omkleden.

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten