Skip to content
8 reacties
171 weergaves

Teelballen

Hallo, Als ik aan mijn teelballen zit voel ik dat de een zwaarder is dan de andere. Ook heb ik het gevoel dat de rechter zwaarder is. Op internet heb ik gezien dat aandoeningen aan de teelballen al op 15 jarige leeftijd kunnen ontstaan. Is het gewichtsverschil en stevigheid van de teelbal normaal? Of moet ik de huisarts raadplegen?

16 jaar
9 jaren geleden

8 Reacties

  • Wat is er bij jou gebeurd met die echografie?? Want ik had hetzelfde ook ik werd toen doorgestuurd maar durfde niet want wist niet wat ik moest verwachten!! Hoop dat jij me meer informatie kan geven!!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben een poos geleden ook naar de arts geweest omdat mijn ene teelbal ook groter en zwaarder was en toen.heeft de arts er naar gekeken en me een verwijs brief gegeven.voor een echo te laten maken van.men teelballen maar ik weet niet wat ik van.die echografie moet verwachten

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Niks aan de hand. Volgens mij heeft de natuur bedacht dat eentje lager moet hangen zodat ze niet te snel geplet worden samen. Zolang je ballen geen pijn doen (bij normaal gebruik....) hoef je niet naar de dokter. Maar mag wel natuurlijk, is toch gratis.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Het klinkt allemaal heel gewoon, maar als je het zelf niet vertrouwt, ga dan gewoon even naar een arts. Die ziet wel vaker piemels, dus schaam je niet.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Je kan ook een bezoek aan de schoolarts brengen, die heeft ook spreekuur op verzoek v/d leerling.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • 1 bal hoort altijd lager te hangen, dus er is niks aan de hand!

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Dat de ene teelbal groter en zwaarder is dan de andere is doodnormaal. Daardoor ben je dus links- of rechtsdragend. Een grote bal is ook 'zachter', gewoon omdat een bal niet heel hard is, en een grotere bal kun je dus verder indrukken.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Bij mij verschillen die ook een beetje in grootte. Maar de stevigheid is dezelfde.

    Als je ongerust bent kan je er altijd over spreken met de arts/

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten