Skip to content
21 reacties
415 weergaves

Homo en christen?

Hoe moet je als homo uit de kast komen in een christelijk gezin?

22 jaar
8 jaren geleden

21 Reacties

  • Trots zijn op jezelf betekent ook dat je ervoor uitkomt wie en wat je bent. Je daarvoor niet schaamt. Dus ook niet angstvallig je geaardheid verborgen houdt, bang wat anderen daarvan wel niet vinden.....
    Als er binnen een geloof geen volwaardige ruimte is voor jouw geaardheid, zegt dat alles over dat geloof. Snel afstand van nemen dan. Als anderen je minderwaardig vinden, zegt dat alles over die anderen en NIETS over jou!!
    Mijn persoonlijke mening mbt. geloof; het zou wereldwijd verboden moeten worden. De wereldgeschiedenis leert dat over de eeuwen heen, geloof overal vooral kommer en kwel heeft gebracht. De grootste oorlogen zijn voortgekomen vanuit het geloofdenken. En nog steeds is dat zo. Heel de wereld meent vanuit zn persoonlijke geloof een ander ondergeschikt te kunnen maken en andersdenkenden hun wil op te kunnen leggen en minderwaardig te kunnen behandelen (en te denken dat de meeste geloven juist iets anders voorstaan zoals vergevingsgezindheid, acceptatie, liefde, tolerantie). Bah.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • @Topicstarter: Ik ben het volledig oneens met de jongen van 16 hierboven. Je moet je homoseksualiteit niet voor jezelf houden, want het is iets heel normaals en je begaat heus geen zonde wanneer je een relatie zou krijgen met een andere man. Het slaat ook nergens op om homoseksualiteit gelijk te stellen met een 'actie van de duivel'. Dat vind ik echt lachwekkend, hahaha. In welke tijd leven we?! Wees gewoon jezelf en wees open over je geaardheid. Als je ouders echt van je houden, zullen ze je accepteren zoals je bent. Zo niet, kies dan voor jezelf en ga je eigen koers varen. Het is jouw leven en jij mag zijn wie je bent.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongens ik heb die les gemist denk ik wat is het verschil tussen christelijk en katholiek ? Weten jullie dat !

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Als ik jou was zou ik het voor me zelf houden, als christen geloof je in god en de bijbel dus god weet je problemen/zorgen. Maar als homo val je op jongens maar je bent Christen dus ik ga er van uit dat je niet met een man zal slapen en verkering zal nemen met een man? Dus misschien is het beter om het voor je zelf te houden, ookal zou je familie het niet erg vinden. Je bent christen en waarschijnlijk zullen andere christenen je misschien raar aan kijken. Bovendien is GOD een rechtvaardige god. Zo lang je geen dingen doet die god verbied, hoeft god je ook niet te straffen. God weet alles, maar pas op voor acties die jij wilt doen in je leven. Dit kunnen verleidingen zijn van de duivel. De duivel haat immers iedereen zelfs zijn eigen satanisten, dus haat hij jou ook en zal alles dien om je van jouw pad te halen! En als je je zelf niet kan tegen houden kun je altijd om vergeving vragen. God is een goede god! En andere christen die homo's haten zijn geen goede christenen want christenen mogen andere mensen niet haten, wel mogen ze de acties van een homo haten want deze acties komen niet van god (lijkt mij). Houd vol en GOD houd veel van JOU vergeet dit nooit!

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben op mezelf gaan wonen en heb al die religieuze ballast gelijk overboord gegooid. Wat een verademing... Mijn ouders en mijn hele opvoeding was extreem streng, dus een andere oplossing was er niet. Als je ouders 'gematigd' zijn accepteren ze je zoals je bent. Doen ze dat niet dan hebben ZIJ een probleem, niet jij. Met jouw keuze is niks mis. Als ze jou niet willen accepteren zou ik kappen, want voor intolerante mensen heb ik geen tijd. Nooit een seconde spijt gehad. Hooguit dat ik niet al voor m'n zestiende weg kon komen...

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • mooi liedje van annie mg over gelovig meisje (in de jaren 30 van 20e eeuw) die voor t eerst met homosexualiteit te maken krijgt:
    https://www.youtube.com/watch?v=_H2RYGBDBvs

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn ouders zijn ook christen ik trekme altijd af en wil graag met een vriend experimenteren

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Halellujah J23. Je word homo geboren. Dat zit vanaf je conceptie in je genen. Je krijgt je geaardheid méé van God. Waarom moet je daar dan tegen vechten? Waarom mogen twee mannen geen liefde tonen en een leven lang zorgen voor mekaar? Waarom is de Bijbel een instrument om genegenheid tussen twee mensen van hetzelfde geslacht te verdoemen? Interessante reactie maar niet meer van deze tijd, vrees ik.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Hier wordt een belangrijk punt over het hoofd gezien!
    In Christelijke kringen wordt, gelukkig, onderscheid gemaakt tussen anders geaard zijn en het ook uitleven.
    Als je anders geaard bent zul je daar, als het goed is, niet op aangekeken worden. Zo ben je nu eenmaal.

    Als je het in de praktijk gaat brengen wordt het een ander verhaal. Je zult dus tegen je geaardheid moeten strijden. En ook deze gebrokenheid komt voort uit de zondeval. God de schuld geven is dus te kort door de bocht! Hij is juist bereid om je in die moeilijke omstandigheden van het leven te helpen!

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen 21: dankje voor de vriendelijke woorden. Maar hij was ongetwijfeld een briljant jurist geworden. En dat is zulke verspilling. Maar je hebt gelijk: woede is een slechte raadsman.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen van 19: ik snap waarom je boos bent. De situatie die je schetst is verschrikkelijk en had nooit mogen gebeuren! Ook, of misschien wel juist op grond van de bijbel zijn er een heleboel argumenten die het gedrag van zijn ouders afkeuren. Realiseer je echter wel dat niet alle christenen zo zijn. Het overgrote deel van de christenen in nederland staat gewoon met beide benen in 2016 en accepteren homo's volledig. Ze willen alleen met hun geloof een stukje meerwaarde in hun leven krijgen. Vanuit hun geloof er voor andere mensen, zeker homo's, zijn. Scheer dus niet alle christenen over 1 kant, maar wees boos op de ouders van jouw vriend. En wees er voor je vriend, ook nu hij op zichzelf woont. Hij heeft het nodig. En dat geeft jouw positievere energie dan boos zijn op een heel geloof

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen 21: een vriend is door zijn ouders het huis uit gezet toen hij uit de kast kwam. Hij moest stoppen aan de universiteit en een baan zoeken. Hij heeft nog een half jaar bij ons gewoond tot hij het alleen aankon. Allemaal omdat de Bijbel zo homo-onvriendelijk is. Daarom ben ik negatief. Zeg maar woedend.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen 19: niet zo negatief. Ook religies ontwikkelen zich. Al zullen er altijd groepen vast blijven houden aan een ouderwetse interpretatie van bijvoorbeeld de bijbel of koran. Topicstarter: niet op voorhand breken met je familie. Het blijven je ouders, ook als ze het afkeuren zullen ze van je blijven houden. Je kan zelf denk ik redelijk inschatten wat ze er van zullen vinden want je weet natuurlijk wel hoe er binnen jullie kerk over homo's wordt gedacht. Een manier om het te vertellen heb ik niet, doe het gewoon op de manier die jou het beste lijkt. Tot slot: ik ben ook christelijk. Mag ik vragen van welke kerk jij en je ouders lid zijn?

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Dank voor alle reacties, aan de een heb ik meer dan aan de andere.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Het probleem met streng religieuze mensen is dat ze vrijwel altijd totaal intolerant zijn. Christenen, joden, moslims. Uitgezonderd boedhisten en humanisten. Dat laatste is natuurlijk geen godsdienst maar een levensbeschouwing. Mijn advies voor jou is daarom somber: reken niet op begrip. Breek met ze voor ze jou verstoten. Of blijf in de kast tot aan je dood en leef met stiekeme contacten. Religie is killer n°1.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • geen idee persoonlijk ben ik tegen het geloof! het is hopeloos ouderwets. en het grootste probleem is dat het mensen beroofd van een vrije geest en vooral kijk op de wereld. ga maar na je kan een gelovige nooit overtuigen hoe het mogelijk wel zit. en er word zoiezo te overdreven gereageerd op dingen als de bijbel. het is gwn een boek met een verhaal... dat is het enige bewijs voor het hele geloof, de rest zijn of mythes, of verhalen die tegenwoordig al zijn achterhaald als fake. dat is het zelfde als harry potter lezen en geloven dat dat echt is/was. en die verhalen zijn net zo ongeloofwaardig als wat er in de bijbel gebeurt. dus mochten jou ouders toevallig gelovig zijn: wees verstandig en denk voor jezelf!

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • zie het zo god maakt toch geen fouten, god heeft jou toch in zijn beeld geschaapen. dan is jou voorkeur in gods beeld en zo bedoeld

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik wil de jongen die de bijbel citeert niet beledigen, maar ik vind het belangrijker wat je ouders er van vinden dan wat er in de bijbel geschreven is. Ik ben homo en kom uit een streng gelovig gezin. Mijn ouders begrepen het gelukkig wel.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • je bent 22 en dus is het minder erg dan voor een minderjarige uit de kast te komen...
    als ik jou was zou ik het heel voorzichtig zeggen en afwachten hoe ze gaan reageren.
    laat weten hoe het is gegaan.

    groetjes

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Het hangt er idd vanaf hoe gelovig je ouders zijn . Het is sowieso niet makkelijk om uit de kast te komen, maar bij streng religieuze mensen spelt dat nog meer.

    Het oude testament is er duidelijk in : homo zijn is een gruweldaad en homo's moeten dan ook gestenigd worden.
    Het nieuwe testament is wat relaxter en minder rigoreus.

    Deze tekst heb ik gekopieerd van internet , misschien heb je er wat aan :
    De Bijbel beschrijft homoseksualiteit niet als een “zwaardere” zonde dan andere zonden. Elke zonde is een belediging van God. Homoseksualiteit is slechts één van de vele dingen die in 1 Korintiërs 6:9-10 genoemd worden als de zaken die iemand uit het koninkrijk van God buitensluiten. Volgens de Bijbel is Gods vergeving net zozeer beschikbaar voor een homo als voor iemand die overspel pleegt, iemand die afgoden aanbidt, een moordenaar, een dief, enzovoorts. God belooft ook de kracht om zonden, inclusief homoseksualiteit, te overwinnen aan alle mensen die bereid zijn om op Jezus Christus te vertrouwen voor hun verlossing (1 Korintiërs 6:11; 2 Korintiërs 5:17).



    21 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten