Skip to content
24 reacties
1010 weergaves

Schaamhaar op je twaalfde?

Ik ben 12 en heb al aardig veel schaamhaar. Mijn teamgenoten (ik zit op voetbal) en vrienden hebben dat nog niet. Is dat normaal op deze leeftijd? Ook is er iemand uit mijn voetbalteam die achter mijn rug om roddelt dat ik balhaar heb. Ik vind dit erg lastig. Hebben jullie tips?

12 jaar
8 jaren geleden

24 Reacties

  • Als je idd het alleen kort wilt houden kun je het knippen als het helemaal glad wil hebben kun je het gewoon met een scheermesje doen onder de douche, doe ik ook en heb totaal geen last van jeuk. Door de waterstralen spoelen alle losse haartjes weg

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Zou niet met een scheermesje doen. Gewoon tondeuse. Of met schaar korter knippen. Niet alles glad scheren want dan jeukt het verschrikkelijk. Nu fun.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 13... met een scheermesje onder de douche, de hele handel strak trekken om sneetjes te voorkomen

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoe moet je scheren

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 12 laatste reactie, heb je nu wel schaamhaar, ik ben ook 12 en heb nog nergens haartjes

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik had ook geen schaamhaar maar wel sperma nu groeit het

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Op mijn 12e kreeg ik het al, zit zelf niet op voetbal, maar ga vaak zwemmen met anderen en dan zien we elkaar ook naakt. Niemand bij mij doet er raar over.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • jongen 18. Ik ben idd nog helemaal kaal, nog geen donshaartje te zien, zojuist nog even goed gekeken. Aftrekken heb ik nog nooit gedaan maar wil het wel proberen. Kun jij mij vertellen hoe ik dat het beste kan doen. Ik weet dus ook niet of ik sperma heb????

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat ik me afvraag, jij bent nog helemaal kaal, die laatste die reageerde, trek je je wel al af? En heb je dan ook nog geen sperma? Komt vanzelf nog wel dan hoor, maar gewoon benieuwd. groeten! J.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo, ik ben ook 12 maar ben nog helemaal kaal. Ik denk persoonlijk dat als je je kaal gaat scheren dat je dan laat zien dat je je ervoor schaamt. Probeer iets te bedenken waardoor je die jongen de grond indrukt

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Klopt je hoeft je niet te schamen ik heb ook een vriend die ik naakt zie en die is 12 die heeft ook echt veel haar maar ik had het al op m'n 11 al een beetje (ik doe tennis) Op tennis kamp was ik met twee andere vrienden aan het douchen en toen was ik 12 en een vriend van me zij toen Bo je hebt echt veel haar dat was wel een beedje ongemakkelijk maar ik weet zeker dat jij nu ook al haar heeft maar boeie iedere jongen krijgt het Gr m

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben nu twee maanden 12 en ik heb ook al haar ik vind het alleen maar fijn om te weten als alles wel normaal groeit. Je hoeft je dus niet te schamen.

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Was zelf net pas 12 toen het begon hoor helemaal niet raar

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Oké bedankt voor de reacties. Gelukkig is die jongen die over mij roddelde verhuisd

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik snap wel dat je je ongemakkelijk voelt, omdat jij de enige bent tussen allemaal kale jongens...
    Zelf voelde ik me ook een soort van alien omdat ik al een hele bos had voor mn twaalfde en verder niemand in mijn klas een haartje had.
    Thuis voelde ik me juist trots omdat mijn oudere broer minder haar had dan ik, en mijn moeder het stoer vond.
    Een paar jaar later had ik geen last meer van schaamte omdat steeds meer jongens om mij heen eindelijk ook behaard waren :-)

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • De een is vroeg , de ander later. Als jullie rond 14 zijn zul je zien dat iedereen een bosje heeft.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat is normaal ben zelf ook 12 heb het nog alleen bij m'n lul, benen en armen voor de rest nergens. (Heb al aardig veel bij m'n lul)

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Ben net een paar dagen dertien en heb aardig veel maar een goede vriend die ik naakt zag en die is over 4 maanden 13 heeft juist nog heel weinig.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ben ook 12 en heb ook al aardig veel...

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Is idd niets om je druk over te maken, betekent dat jij je al ontwikkelt - is meestal een vd eerste dingen vd puberteit. Ik had zelf al behoorlijk veel schaamhaar op mijn 11e.
    mijn moeder was echt behoorlijk in shock dat ik dat al had, maar in mijn klas was er nog een jongen die het ook had (al was hij wel een jaar ouder).
    nooit echt vervelende dingen over gehoord. die andere jongen is één keer nagewezen ofzo. meesten vonden het juist stoer, gingen ze opscheppen dat ze het ook heus al wel hadden maar dat ze het schoren (jaa sure, tuurlijk niet ;p )
    Bovendien komt de rest over een tijd er ook mee, al zal dat bij sommigen pas op hun 14e of zelfs 15e zijn

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten