Skip to content
59 reacties
195 weergaves

Deze belgische jongen is een echte scout,wie ook.

Wie is ook een echte scout, van jongsaf, zoals ik, gestimmuleerd door mijn papa die ook scout was, padvinders of verkenners heette dat vroeger, kan niet zonder ,vooral met dit schone weer op kamp,schoonste avontuur dat er is.

16 jaar
8 jaren geleden

59 Reacties

  • We zijn nog vrienden en hij is terug op den scouting maar valt me tegen dat zo weinig scouts uit den nederlanden en belgie reageren,ge hebt toch ook uw belevings en avonturen en den vriendschap,maar stop er dus mee,zal wel niet interessant genoet zijn,stop den topic maar.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • We zijn wel vrienden nog .maar den afstand is er,we zouden bij elkaar komen die zaterdagmiddag zie vorige bericht om het uit te praten maar hij is niet komen opdagen den lafaard,durfde niet, en komt ook niet op den scouting meer,vind het jammer en mis hem en anderen geven mij den schuld.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Zijn gedrag, snap het niet, maar zijn jullie nog vrienden Belgscout.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Scouting is een team, als er jongens zijn die ruzie hebben en er niet uit komen proberen we toch als groep dit weer op te lossen, zonder echt een schuldige aan te wijzen,je moet geen verdeeldheid in een groep.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Eerst goede vrienden en nu moet de hele club er aan te pas komen.
    Wie weet, misschien heeft jongen 22 raad als hopman?
    Vind het te kinderachtig.Evenals te vel drinken wat gewoon stom is.
    ps zelf ookeen aantal jaren scout geweest,leuke tijd,maar nu te druk met de studie.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Kameraad is gewoon in de war door jouw gedrag denk ik.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Gisteravond even een extra zitting van de ouderen hoe straks gaan we verder, allemaal rond en bijna 18, een jinks groepske oprichten, den hopman was er dus ook bij,had wat epistels gemaakt maar mijnen kameraadske was er niet,en ge kunt raden na een tijdje kwam hij veels te laat en weer de nodige pilskes op. Den hopman verweet hem dit en begon hij te mokken en zei,stop er mee, en begon tegen mij,en gij zult wel verteld hebben voor wat ik een zot ik ben.Begonnen ze allemaal zovan wat is er tussen jullie, zei niets, maar den hopman zei ge waart goede vrienden toch maar merk enige schroomheid tussen u beiden.Wil niets zeggen maar zei den kameraadske ja en is zijn schuld en tot de anderen of slaapt gij allen met den hand boven den deken.Schaamde me kapot ,echt waar, den hopman zei,zwijg en daarbij ge blijft scout,ge vermindert den alcohol en we praten het uit,daarbij wat binnen in den tent gebeurd bemoei ik me niet mee,maar deze kinderachtigheid wil ik niet,van niemand,vanmiddag komen we weer bij elkander om te praten,vind dit niet echt een schone beleving van hem,en ben enigzins verbijsterd van kwaadheid.En de anderen hadden ook nog enige leedvermakelijkheid zo te zien.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • moet je een opleiding volgen voor hopman jongen 22?

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Nooit gezegd dat ik er niet mee eens was , het was mijn verdiende loon voor alle nalatigheid, sindsdien is het beter gegaan,snapt ge jongen 16.
    Dan jongen 17 met die kameraadske en mij gaat het weer in goede sferen, maar weet ge om uw vraag deskundig te beantwoorden kan ik alleen maar zeggen dat ik nooit maar dan ook nooit iets met een persoon iets zal ondernemen die in den beschonken toestand van den dronkenschap is, snapt ge.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Je maats hadden gelijk,verdiend dat pak op je dikke k...

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • ben gen scout, maar snap het nu enigzins,jongen 18, is alles nu weer goed tussen jou en die vriend,hij had drank op en zo erg is het toch niet als hij een keer samen wou trekken.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen 17 zo gauw als ge bij scouting gaat ben je al scout,alleen sommigen blijven een leven lang verbonden met den scout op allerlei manieren. Wat dat pak op den billen betreft nu daar mee wordt ge echt geen scout, dit had er niets mee te maken alleen een geschil tussen ons werd zo opgelost, had mijn vrienden laten zitten met sneeuwruimen.Door nalatigheid verspeelden we punten bij den wedstrijd,noem maar op,.Ge zijt zelfs geen scout zeker anders zag gij dit wel anders.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Krijg de indruk dar sommigen menen dat je pas een echte scout bent door een pak op je blote billen, sneu toch?Jongen 22 denk dat jij er heel anders over denkt.?

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Neem het toch op voor mijn toenmalige hopman, hij wilde niet alleen maar de leider zijn,maar ook dat de groep zelf beslissingen kon nemen.
    Met scout 18 eens dit is echt niet standaard, maar een geval apart, wat ik daarna ook nooit meer heb meegemaakt, dit was en is echt uitzonderlijk,deze uitdaging door de groep.Verder wil ik hier bij laten.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ben ook scout ,dat jullie hopman zijn groep alleen liet om zo te zeggen dat jullie het zelf moesten regelen. Hij liep weg vanuit zijn verantwoordelijkheid,hij had de leiding moeten nemen en dit niet over laten aan de groep, zelf als scout dit nooit mee gemaakt en mocht ik hopman worden zou ik een nieuwkomer respectvoller behandelen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Beetje soortgelijke ervaring als de mijne jongen jonge man 20, alleen bij u een soort doping als den nieuweling en even een uittesting of ge werkelijk geen deftig sinjeurtje was, maar ge hebt het goed gedaan.
    Denk nu niet dat dit den algehele standaard procendure is bij den scoutgroep,zeer zeker niet,alleen soms kan dit eens voorkomen maar eigenlijk niemendal,voor mezelf weet ik haast zeker dat ik den enigste ben die binnen onze groep ooit dit mee gemaakt hebt,maar kan den lol van deze traditie wel inzien,en gij hopman 22 ook zoiets mee gemaakt of totaal uit den boze bij u.Iedere scouting groep is toch weer anders.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Al enige jaren gelden dat mijn hop zei,je overschrijving heeft plaats gevonden.Dit vanwege een verhuizing naar een andere plaats en provincie. Was 16 toen.Wat hij in die brief gezet had had ik niet gelezen,dacht,zal wel goed zijn.
    Had hij er zo bleek ingezet dat ik uit een goed milieu kwam en ze mij met respect moesten behandelen, dit verdiende ik.Ja,hoe dacht je dat dit ver kwam.
    Toen ik me melde bij de expl. zaten ze me wat vreemd aan te kijken,gelukkig verbrak de hop de stilte en zei,welkom, je verdient dus respect.Zei,snap het niet, nu,zei hij ,je vorige hop heeft ons er wel op gewezen.Toen zei een andere jongen , je denkt zeker dat we boerenkinkels zijn en dat wij je aan jou moeten aan passen en tegen je op moeten kijken. Even was het stil,zei helemaal niet,ik wil gewoon jullie gelijke zijn en bij jullie horen.
    Nu, zeiden ze, laat dat dan maar merken, we willen toch zien of je dit werkelijk meent,en vinden dat je een proef af moet leggen.
    Voelde al dat ze me uit wilden dagen maar dacht laat me niet kennen.
    Bemoei me er niet mee zei de hop laat het aan jullie over.
    En verlieg het gebouw zodat ik alleen achter bleef met een groep voor mij vreemde jongens.
    Wat willen jullie zei ik.Nu, een nogal spraakzame jongen stond op ,keek me brutaal aan en zei,als je echt bij ons wilt horen,dan vannacht op je buik,schrok enigzins maar toen zei hij,het valt mee,je kont is stevig genoeg en zo hard slaan we ook weer niet,maar dan wel op je blote kont.goed zei ik en mijn angst was weg,kleedde me uit en deed wat me bevolen werd ,werd over een bank gelegd,een kussen onder mijn buik,en kreeg van ieder 2 klappen,zal zo'n 16 slagen hebben gehad,en toen was het over,kleedde me aan en kreeg van iedereen een hand,weet ,klinkt gek,maar achteraf vind ik het nog wel een stoere beleving,al zal niet iedereen dit snappen,daarbij,het werden mijn beste vrienden de komende jaren.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Bij ons noemen ze het in Belgie ook dopen, ge hoort het niet zo vaak, bij motorclubs gebruiken ze dit woord wel ook in den Holland.Dit dopen is inderdaad en beetje uit den hand gelopen hopman 22,begrijp den woede van den ouders wel. In een groep heb je altijd wel dat sommigen over heersen willen,maar in den groep heb ik altijd wel eenheid gevonden,niemand die gepest werd omdat hij mnder populair was. En den controle is er ook wel.
    Ge hebt mijn vraag nog niet beantwoord hebt ge nu wel een vriendin op den scouting of niet.?Dan dien reageren van jongen 19,tuurlijk mogen den kinderen ravotten en vuil worden dat hoort er bij, maar pijn lijden hoort niet en dat gaat te ver, het moet wel waardig blijven en voor iedereen toegankelijk en acceptabel,zijt ge zelf ook scout dan jongen 19 of hebt ge ervaring er mee gehad.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Flauwe ouders en kinderen tegenwoordig, wat ravotten, vuil worden en vooral pijn hebben hoort er toch bij!

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben scoutsleiding en wij hebben geen ontgroening maar een kampdoop, belangrijkste is dat je als leiding de regie hebt en de jongens niet op eigen houtje dingen laat doen, want dan kan het te gek worden.

    Een aantal van mijn huidige stafleden heeft het een keer uit de klauwen laten lopen bij het overvliegen (als je 11 bent kom je van de welpen bij de scouts) en dat heeft een hoop protesten van ouders opgeleverd en een stevige berisping vanuit het bestuur. De survivalbaan die was gemaakt was op zich oke, maar de jongens hadden emmers vol met troep in plaats van water gemaakt en gooide dat over de jongens heen, terwijl ze onder een net zaten om al buik schuivend naar de volgende hindernis te gaan. Het was water met etenswaren zal ik het maar noemen, maar er was ook currysaus in beland en dat brand op de huid en prikt in de ogen. Daarnaast gooide sommige jongens met zand en de staf greep niet in.

    Gelukkig was er andere staf die er wel een stokje voor stak, maar het kwaad was al geschiet, huilende jongens en boze ouders die het zagen gebeuren. Het was voor mij als toen nog welpenleiding verschrikkelijk om te zien en ik vond het meest erge om te zien dat de jongens van een jaar of 13/14 zo intens gemeen konden zijn, vooral de niet zo populaire kinderen kregen er van langs en dat heeft mij echt pijn gedaan.

    Wij gebruiken nu echt alleen water en zorgen dat het veilig is. Je kunt dan op een lollige manier die kampdoop doen, maar nogmaals, zorg als staf dat je de baas bent.

    22 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten