Skip to content
8 reacties
663 weergaves

Strakke voorhuid

Ik denk dat ik een te strakke voorhuid heb, want ik krijg hem maar half over mijn eikel heen, betekent dat dat ik besneden moet worden? Zijn er voordelen kf nadelen van? Voelt rukken dan hetzelfde als bij een jongen met een voorhuid die wel goed naar achter kan? Let me know!

14 jaar
8 jaren geleden

8 Reacties

  • De arts of uroloog bepaalt volgens mij of besnijdenis nodig is, als je tenminste wilt dat je zorgverzekaar de ingreep betaalt. Verder is het goed je voorhuid regelmatig helamaal naar achteren te halen, zodat je jezelf achter de eikelrand kunt reinigen. Vergeet ook niet achter je toompje te reinigen. Ik zelf ben in de gelukkige omstandigheid dat ik mijn voorhuid ook bij een volledige erectie kan terugtrekken, zodat reinigen onder alle omstandigheden mogelijk is.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Doe waarvan jij denkt dat goed is. Als jij denkt dat besnijden beter is moet je je laten besnijden. Ik heb zelf tot 12 jarige leeftijd een vernauwde voorhuid rondgelopen. Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan en heb toen een zalfje gekregen. Deze moest ik 2 keer per dag op mijn voorhuid en op mijn eikel (voor zover als kon) smeren.verder moest ik altijd als ik mijn piemel uit mijn broek had (douchen (ook na gym), plassen, omkleden voor/na zwemmen e.d.) mijn voorhuid naar achter doen. Dit moet ik nu nog steeds doen om er zeker van te zijn dat het allemaar niet vast gaat zitten. Omdat mijn oudere broer, mijn jongere broertje en ik allemaal piemel en voorhuidproblemen hebben gehad (ontsteking, vernauwde voorhuid, te kleine voorhuid, voorhuid verkleefd aan eikel) willen mijn ouders dat we elkaar eens in de zoveel tijd controleren. Alle drie vinden we het niet heel erg omdat we elkaar altijd al naakt hebben gezien.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • ik ben wel om om een strakke voorhuid besneden. geen spijt van. voelt prima en heb nergens meer last van. integendeel! vind dat sommige jongens veels te lang wachten om de stap te zetten.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Probeer het eens een paar keer in een warm bad of onder een hete douchestraal.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Gewoon veel je voorhuid oprekken door hem zover mogelijk naar achteren te trekken en heen en weer ( aftrekken ).

    Jij kan zelf ook aftrekken als je je eikel bloot legt en dan met je hand heen en weer gaan over de eikel.
    Probeer maar eens. Kan misschien wel gevoelig zijn.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • je hoeft niet per se besneden te worden. de huisarts kan je ook een zalfje meegeven die de voorhuid dunner maakt waardoor die makkelijker over de eikel heen schuift, maar dat verschilt weer per voorhuid, want het kan zijn dat zo'n zalfje niet helpt. ga er dus in ieder geval mee naar de huisarts. ga er vooral niet te hard aan trekken zoals @jongen14 hierboven zegt, dan heb je kans dat er iets kapot gaat en dan ben je nog verder van huis. mocht je naar de huisarts zijn geweest, laat ff weten wat hij zij, misschien kunnen we je dan nog een keer helpen

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Nee gewoon hard trekken het kan pijn doen ff maar dan lukt het

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Dit hoeft niet te betekenen dat je besneden moet worden, waarschijnlijk komt het allemaal wel goed, maar heeft dat nog wat tijd nodig.

    Mocht je velletje echt te krap blijven , tsja dan zul je besneden moeten worden. Het voordeel van een besnijdenis is dat de boel makkelijker schoon blijft. En je hebt geen pijn tijdens sex vanwege je krappe velletje. Nadelen zijn dat je eikel minder gevoelig wordt, en dat er toch in je gesneden wordt.

    De besnijdenis zelf en de weken erna is natuurlijk niet leuk. Je kan dan nog wat pijn hebben, je mag nog even niet rukken, je blote eikel zal in het begin een beetje overgevoelig zijn, dat soort dingen. Maar daarna zul je gewoon weer kunnen rukken hoor. Misschien voelt het ietsjes anders dat weet ik niet, maar er zijn miljoenen besneden jongens in de wereld.

    Ik had op mijn 14 een veel te krappe voorhuid , veel krapper dan die van jou. Maar toch is het nog goedgekomen bij mij door de boel wat op te rekken : veel rukken, steeds net zover je velletje naar achteren halen zodat het net geen pijn doet en dan gaat het langzaamaan beter. De dokter kan je ook een zalfje voorschrijven wat de huid losser maakt.
    Succes.


    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten