Skip to content
12 reacties
1557 weergaves

Als 18-jarige nooit een vriendin gehad

Jongens,

Ik ben momenteel al 18 jaar maar heb nog nooit seks gehad en zelfs geen relatie gehad. Ik vind mijzelf geen onsociale jongen o.i.d. en heb genoeg goede vrienden en ga af en toe naar feesten. Is dit normaal? Iedereen die ik overhoor heeft al tig keer die chick geneukt of tig relaties gehad etc.

Ik maak mij gewoon zorgen. Kan er iets zijn wat ik gemist zou kunnen hebben?

18 jaar
8 jaren geleden

12 Reacties

  • Hallo, jongen18 hier, bedankt voor het medeleven hierboven :) Ik ben helaas nog (vooral financieel) afhankelijk van mijn ouders, maar het zoals ik al zei, ik ben mij er stilletjes aan bij aan het neerleggen. Alhoewel ik stilletjes nog wel altijd hoop om mijn 'verloren' jeugd opnieuw te beleven of in te halen ofzo... maar helaas onmogelijk :( In februari 2015 is mijn oma gestorven (laatste grootouder) en op haar sterfbed zei ze nog aantal dingen die mij echt hebben doen beseffen dat ik al veel gemist heb, sindsdien pieker ik veel en zijn ook mijn schoolresultaten er zeker niet op vooruit gegaan. Ik denk dat het iets is dat langzaam zal slijten, en mij er later aan moet herinneren om het beter te doen bij mijn kinderen.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen 18. Ik heb het best wel met je te doen. Je moeder mishandelt je psychisch. Je mag jezelf totaal niet uitdrukken en een sociaal leven en lol wordt je volledig afgekaapt. Je leeft als een Noord-Koreaan. Breek vrij van die onderdrukker zo gauw je de gelegenheid daartoe hebt. Je hebt al heel wat gemist in je leven zo...

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Forceer het niet jou tijd komt wel.
    En seks? ja daar heb je toch je handen voor.s

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Studeren is belangrijk, maar een sociaal leven is dat ook. Eerlijk gezegd vind ik dat je moeder te ver gaat. Zolang jij dingen naast je studie kunt doen die je ook leuk en belangrijk vindt, moet dat geen problemen opleveren. Sterker nog: ze kunnen je ook veel energie geven, zodat je je studie nog beter doet! Is het niet gewoon tijd dat je je eigen leven gaat leiden en op kamers gaat? Nogmaals: het is jouw leven. Je moeder zal het beste met je voor hebben, maar dit is niet gezond meer. Ga je eigen koers varen! Je bent tenslotte volwassen...

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen20, jongen18 hier, mijn ouders zijn al wat ouder (60-62), en mijn moeder vindt 'de studies' heilig. ze vindt dat het nog veel td vroeg is voor mij om een lief te hebben en dat zou ook nadelige effecten kunnen hebben op de schoolresultaten... Ik heb de strijd met mijn moeder al opgegeven want ze dreigt ermee mij uit het huis te zetten wanneer ik haar regels breek (bij haar thuis vroeger is haar zus zo buitengezet en die is nu een succesvol projectontwikkelaar dus volgens mijn moeder is dat een goede opvoedingsmethode... ). Mijn moeder is over het algemeen vrij conservatiev hoor, zo mag ik ook geen Facebook (of Twitter en dergelijke sociale media), ik mag niet uitgaan, krijg geen zakgeld, heb nog maar een jaartje mijn gsm (dit was noodzakelijk omdat ik naar de universiteit ging), vroeger mocht ik ook niet na school nog even met vrienden rondhangen ofzo, ik moest altijd meteen naar huis voor te leren voor school. Ik heb mij bij dit bestaan neergelegd en neem mij voor het bij kinderen beter te doen.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen 18 Waarom is dat verboden bij jullie? Heeft dat met geloof te maken? Het is toch zeker jouw leven? Ik vind dat je dat zelf mag weten...

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Same here, het is bij ons thuis gewoon al ten strengste verboden om een 'lief' te hebben, laat staan seks. Daarom heb ik mij ook nooit bezig gehouden met het zoeken van een vriendin. Als ik later alleen ga wonen komt het hopelijk wel eens van ...

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Beste jongen van 18, Laat je niet gek maken door anderen. Het kan zijn dat jij tot nu toe niet iemand ontmoet hebt die echt bij je paste of met wie je zou willen experimenteren. Niets geks aan, schaam je vooral niet en neem de tijd! Het komt allemaal goed, als de tijd daar rijp voor is.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb ondertussen ook al 19 en heb ook nog nooit een relatie gehad. Het enige lichamelijke contact dat ik ooit met een meisje heb gehad is dat ik een keer een poosje een paar borsten heb mogen aanraken maar meer nog niet.

    Ik heb zelf het idee dat ik vanzelf wel een leuk meisje vind die een relatie met mij wilt. Dus heb gewoon geduld en je zult vanzelf de ware wel eens tegen komen. Dit kan morgen zijn maar kan ook zo nog een paar jaar duren. Ik heb het eens met men ouders besproken en mijn ouders waren elkaar ook pas tegen gekomen toen ze 21 waren. Dus heb geduld zou ik zeggen :)

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ieder op zijn tijd. Ik was 19 bij mijn eerste vriendin en ontmaagding.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Nee, is niks mis mee. Als je je best doet, loopt er wel iemand voor je rond

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb het zelfde jongen18, genoeg vrienden, leuk sociaal leven, maar ook nog geen vriendin gehad ! Mijn vrienden, waarvan sommige wel een vriendin hebben, zeggen dat het niet door mijn uiterlijk komt, zie er goed&knap uit volgens hun.

    19 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten