Skip to content
4 reacties
110 weergaves

Verder ontwikkeld dan vrienden

Hoi ik doe aan een surfkamp met een groep jongens van zo 11-13 jaar. Nu moeten we ons natuurlijk ook altijd douchen na de 'training' in de kleedkamers. We gaan daar gewoon allemaal naakt in maar ik ben echt al ver in de pubertijd, groter dan de rest, ook beneden, hij is al 9cm slap. Ik heb ook al best veel okselhaar en schaamhaar. In de groep ben ik ook de enige met al zichtbaar beenhaar, veel zwart, de rest heeft dat bijna niet. In de douche keek zo iedereen naar mij en een groep jongens begon te praten over dat ik zo een grote piemel heb en zo veel haren overal heb, dat was echt niet fijn! Mijn vrienden weten dat ik gewoon vroeg mijn groeispurt heb gehad maar voor die anderen is dat precies iets heel vreemd. Zij hebben allemaal nog een heel kleine met een beetje haar erboven... Hebben jullie iets zoals mij meegemaakt en hoe opgelost? Ik draai me nu in de douche met mijn rug naar hen zodat ik ze niet zie kijken, is echt ongemakkelijk!

12 jaar
8 jaren geleden

4 Reacties

  • Dat is heel begrijpelijk, maar je kunt je altijd verweren door te zeggen dat jij er al volwassener uitziet en dus ook al meer volwassen bent, als ze er opmerkingen over maken.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb over heel mijn lichaam blonde donshaartjes, ook mijn buik en borst zitten vol van blonde donshaartjes, de rest van de ploeg heeft nog niks haren daar en soms zeggen ze dat ik een blonde behaarde beer wordt. Ik heb er niet echt problemen mee maar is inderdaad wel niet heel gemakkelijk als je lichamelijk anders bent dan de rest.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Tsja het is natuurlijk nooit leuk als jij als enige opvalt omdat je anders bent dan de rest. Troost je met de gedachte dat sommige jongens stiekum best jaloers zijn op jouw grote pik. En over niet al te lange tijd zullen de meeste andere jongens er ook net zo uitzien als jij. En dan is er weer een minderheid in de groep die zich ongemakkelijk voelt omdat ze nog een kinderpiemel hebben terwijl de rest al schaamhaar heeft. Dat laatste had ik vroeger ook, ik was een van de laatsten met nog een kaal piemeltje, en daar was ik behoorlijk onzeker over.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Je moet je vooral niet schamen voor je ontwikkeling. Je bent er gewoon vroeg bij: dat is toch juist stoer? Voor die anderen is dat allemaal nieuw en die krijgen het ook binnen enkele jaren. Dus ga gewoon douchen en trek je van niemand iets aan!

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten