Skip to content
17 reacties
97 weergaves

Wie heeft al een baan ?

Ik had op mn 18e genoeg van school, en heb met hulp van mijn ouders, mijn rijbewijs/certificaten behaald voor de vrachtwagen ! Ben nu anderhalf jaar lang al internationale chauffeur, beter dan op school zitten !

20 jaar
8 jaren geleden

17 Reacties

  • Ik ben chauffeur op een kleine Vrachtwagen, een DAF LF 45.220 met een gesloten laadbak, waar mee ik in Nederland, kunstof kasten vervoer.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben al 1 jaar koerier, en rij met een Mercedes-Benz Vito. Daar heb je een auto-rijbewijs voor nodig, werk bevalt me prima.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik citeer bij deze van de site van rijksoverheid:
    "Om rijxamen te doen voor C en CE moet u minimaal 21 jaar zijn. Als u uw rijbewijs C in combinatie met uw vakbekwaamheid (code 95) haalt, dan kunt u examen doen vanaf 18 jaar.

    Voor de nieuwe rijbewijscategorieën C1 en C1E kunt u examen doen vanaf 18 jaar. U mag vanaf uw 17e rijlessen volgen voor zowel het rijbewijs C als C1. Als voorwaarde hiervoor geldt dat u een opleiding volgt tot beroepschauffeur in het goederenvervoer over de weg."

    Als je beroepsmatig vrachtauto rijdt (wat de TS o.a. doet) heb je de code 95 sowieso nodig om meer als een bepaald aantal uren per week te mogen rijden.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 18: de regels zijn nu in ieder geval anders. Op je 18e kun je je C-rijbewijs halen, maar dan wel met een getuigschrift van vakbekwaamheid. Volgens mij moest je vroeger inderdaad 21 zijn, maar nu kan het op je 18e.

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • lol mijn vader is zelf vrachtwagen chaufeur en hij weet net zo goed dat je pas vanaf je 21 je vrachtwagen bewijs kan halen. echt raar hoe jullie hier beweren van niet. best irrie hoe eigenwijs sommige hier zijn. dit forum is er ook niet om te liegen maar elkaar te helpen

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • lol iedereen hier probeert stoer te doen dat ze hun vrachtwagen bewijs al hebben. maar dit kan niet vanaf je 18 echt raar hoe sommige dit proberen te ontkennen. denk ff na voor je een verhaaltje verzint

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Conducteur in opleiding !

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik werk bij de Sita, op een kolkenzuiger, en af en toe, op een container-vrachtwagens.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik werk als vakkenvuller bij de Jumbo, is bijbaantje, zit nog op school.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben halverwege het vorige studiejaar gestopt met school en heb toen een paar baantjes gehad. Toch tot de conclusie gekomen dat ik beter maar weer naar school kan gaan. Werken zonder papieren at all is ook niks.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen20, ik heb oprechte spijt van mijn reactie, dat je een leugenaar en faker zou zijn, dat het niet mogelijk was, om op je 18e het vrachtwagenrijbewijs te kunnen halen. Ik weet dat het wel mogelijk is, en mijn reactie kwam uit een stomme impulsieve ingeving van mij. Hierbij mijn oprechte excuses hiervoor !

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen19, op je 18e kan je zekers je vrachtwagenrijbewijs halen !

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen19, jij moet nadenken voor dat je reageerd op een topic ! Want het kan wel degelijk, om op je 18e, je vrachtwagenrijbewijs te behalen ! Ik was 18 jaar en 6 maanden, en had mn CE-Rijbewijs en ADR-Certificaat gehaald.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Met 18 jaar en 7 maanden, had ik al mijn rijbewijzen en certificaten, voor de vrachtwagen ! Dus jongen19, het kan wel degelijk, wat jongen20 zegt !

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • waarom lieg je hier??! op je 18 kan je namelijk nog niet eens voor je vrachtwagen rijbewijs gaan. dit is gwn rond uit raar dat je hier fake storys op zet en doet alsof ze waar zijn. echt sneu

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen18, ik heb juiste keuze gemaakt, het werk bevalt super ! Jij succes met je studie.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Lekker man! Doe je goed! Ikzelf ga lekker doorstuderen aan de HvA.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten