Skip to content
18 reacties
775 weergaves

Besnijden

Hoe denken jullie eigenlijk over besnijden zonder medische noodzaak. Ik heb gelezen dat in de voorhuid belangrijke zenuwen zitten voor sexueel genot. Ben dus blij dat ik hem nog heb. Als je je goed wast is hygiëne (zoals in de VS) geen argument. En om godsdienstige redenen? Moslims, joden, zijn jullie daar blij mee?

18 jaar
8 jaren geleden

18 Reacties

  • @j19 ja denk echt dat veel jongens zich dan zouden laten besnijden hoor. Amerikaanse media is ook heel pro besnijdenis, zou ook beter zijn als ze het hier op tv vaker zouden noemen en als iets positiefs bestempelen.. Ik was een keer naar het naaktstrand gegaan toen ik in Amerika was, alleen maar blote eikels daar

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • @J21 Ik vind besneden er echt veel beter uitzien en voelen, vind het ook mooier als andere jongens besneden zijn.
    >> Helemaal mee eens!

    Ik zou het wel beter vinden als je er als tiener meer info over zou krijgen en het makkelijker is ( bv gratis zou zijn) om je te laten besnijden.
    >> Ook helemaal OK, meer info zou goed zijn, nu wordt er nog door veel mensen raar tegenaan gekeken. Ook broodje aapverhalen hoor je er geregeld over. Gratis of heel goedkoop kunnen laten besnijden zou voor veel jongens prima oplossing zijn als ik wel eens om me heen kijk.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje18 en als je een besneden vriend zou krijgen zou je dit jammer vinden? Wat vind je btw mooier aan voorhuid

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje21. Als hij dat prettig vindt moet ie het zelf weten. Als ik er mee zou spelen zou ik het wel heen en weer bewegen

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 18, klopt je kan idd je velletje gewoon terugtrekken, heb ik eerst ook een tijd gedaan. Zou je het raar vinden als je een vriend kreeg en je er achterkwam dat hij altijd zn voorhuid achter zn eikel zou hebben? Zou je liever hebben dat hij zn eikel weer ging bedekken of maakt het je niet uit?

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik vind besneden er echt veel beter uitzien en voelen, vind het ook mooier als andere jongens besneden zijn maar vind wel dat het je eigen keus moet zijn en niet zomaar bij de geboorte gedaan moet worden.. Ik zou het wel beter vinden als je er als tiener meer info over zou krijgen en het makkelijker is ( bv gratis zou zijn) om je te laten besnijden

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Nope niets verbieden. Vrijheid blijheid ook als het om overtuigingen gaat waar je zelf niet achter staat. Jongensbesnijdenis is ook nog s heel wat anders dan meisjesbesnijdenis. Dat laatste is pas echt mishandeling. Besnijdenis voor jongens is helemaal zo gek nog niet.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben een meisje en weet dus niet wat beter voelt. Ik weet wel dat ik een complete piemel veel mooier vind. En als je een blote eikel mooier of lekkerder vind, kan je het velletje gewoon terugtrekken. Twee in een dus! En verder: ja besnijdenis bij baby's moet verboden worden.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • @17 Dat is fijn, maar wij zijn juist blij dat we niet besneden zijn. Ieder z'n voorkeur!

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben besneden toen ik een baby was. We zijn niet gelovig. Heb geen flauw idee waarom mn ouders het deden

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Vreemd al die anti reacties. De jongens die ik ken en ook ikzelf zijn juist blij besneden te zijn.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • mijn neef van 17 is vorig jaar besneden toen hij 16 was.
    Had fomisis geloof ik moest met een wattestaafje zn eikel schoonmaken, maar het is nu ruim een jaar geleden en zijn gevoel in zijn eikel is bijna helemaal weg, hij is daar heel verdrietig en boos over.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • @ J21 Super reactie

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • anno 2016 en in ons klimaat is er geen enkel praktisch argument te vinden waarom jongens besneden zouden moeten worden. Hygiëne hoeft geen enkele rol te spelen in die afweging. En dat was vroeger in de meer zuidelijke en dus warmere landen wel anders. Vuil wat zich onder de voorhuid verzamelde vormde een bron voor infecties.
    De enige reden die nu nog speelt is een religieuze. En om vanuit een bepaald geloof een mens te gaan verminken vind ik persoonlijk wel erg ver gaan. Het couperen van de oren van honden en het kappen van de staarten van trekpaarden is in NL gelukkig al jaren verboden. Besnijdenis zou dan nog wel mogen???? Meten met 2 maten is dat.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Om godsdienstige reden is ook achterhaald: is van oorsprong ook om hygienische reden maar uit de tijd dat dit woestijnvolkeren waren die zich maar vier keer per jaar of zo konden wassen. Besnijden van baby's zou verboden moeten worden, alleen toestaan als het (op latere leeftijd) vrijwillig gebeurt.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Iedereen is vrij om te weten wat hij of zij doet, en als je je om wat voor reden dan ook wil laten besnijden moet je dat vooral zelf weten.....
    MAAR.... Het is uiteraard schandalig om dat te doen bij kleine kinderen die zelf geen inspraak hebben... En besnijdenissen komen dus wel het meeste voor bij kleine kinderen. Prima als dat is om medische redenen, maar ik vind het schandalig als dat om religieuze redenen is. Ik zou er een voorstander van zijn als de niet-medische besbijdenissen voortaan alleen nog maar mogelijk is vanaf je 18e jaar, dus op een leeftijd dat je zelf kan bepalen of je dat wil of juist niet.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Even een correctie.
    Niet alle joodse mensen zijn ook gelovig.
    Mijn opa is joods maar mijn voorouders hebben al dik voor de oorlog het geloof achter hun gelaten en mijn opa is dan ook niet besneden.
    Maar om terug te komen op je vraag.
    Soms wordt het gedaan onder de mom dat het hygiënisch is maar dat is een heel oud sprookje en dat een vrouw of man meer zou genieten van de seks kan waar zijn maar dan moet er wel een dikke hoornlaag op zitten.
    Wat wel waar blijkt te zijn is dat een man en vrouw minderkans heeft op een HIV besmetting als een van de twee daar mee besmet is.
    Dat komt omdat de voorhuid bij het neuken kan inscheuren en daar door ook bloed vrij kan komen.
    Dat geld voor zowel hetero`s (vaginaal/anale seks) als homo`s zelfs bij het oraal bevredigen is de risico aanwezig.
    Maar me moeder zie tegen een arts dat boodschappen in een tas veel beter beschermt is dan los in je handen toen deze vroeg of mijn broer besneden moest worden.
    Zelf ben ik wel bij een verre achterneef zijn Bar Mitswa (opgenomen in de joodse gemeenschap of zo iets) geweest waar hij besneden werd.
    Hij vertelde me later dat die twee weken lang met blauwe ballen had gelopen een besnijdenis hoeft voor mij dus niet :)

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben ook blij dat ik mijn voorhuid nog heb. Het huidje is heel gevoelig, vooral aan de binnenkant, dus het heeft voor seks echt meerwaarde. Bovendien beschermt de voorhuid je eikel, die daardoor gevoeliger blijft. En inderdaad, als je je voorhuid en eikel elke dag goed wast met water, dan is dat ook hygiënisch. Maar iedereen moet natuurlijk doen wat ie wil... Ik ken ook jongens die vanaf hun geboorte besneden zijn: die zijn niet anders gewend.

    20 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten