Skip to content
8 reacties
512 weergaves

Schooldokter

Hey, Ik zit er nu al een tijdje mee en wil gwn duidelijkheid. Ik heb het ook al op internet opgezocht en daar kan ik het ook niet op vinden. Ik ben 14 en ik wil weten of ik een keer naar de schooldokter moet. Ik woon in noord-brabant. Heeft iemand resentelijk een schoolonderzoek gehad in noord-brabant. Ik ben er niet bang voor ofzo. Vindt het ook helemaal niet erg als ze er aan gaan zitten maar ik wil er gwn op voorbereid zijn en er wat duidelijkheid over. Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt

14 jaar
8 jaren geleden

8 Reacties

  • Kan natuurlijk ook, zelf je voorhuid omlaag moeten stropen. Maar die arts wil het echt wel even checken, zeker weten dat je voorhuid soepel omlaag wil. En dus dat je ballen ingedaald zijn. Dat je daarbij een stijve krijgt maakt die arts niks uit, dat ziet hij zó vaak.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Wordt dat vaak gedaan, zo'n controle van de voorhuid? Ik vind het wel wat vreemd dat de arts dat terugtrekken zelf doet. Hij zou ook aan de jongen kunnen vragen om dat zelf te doen.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • moest verleden jaar en gelukkig hoefde mijn ma niet mee zoals de vorige keer want ik moest opnieuw helemaal bloot en kreeg spontaan een stijve. stond ik daar met mijn leuter omhoog terwijl hij aan mijn ballen voelde en ik de grootste moeite had om niet te komen.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi jongen 17 de arts trok me velletje omlaag om te kijken of dat men voorhuid niet te strak was en ja natuurlijk kreeg ik een stijve haha

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • is logisch dat een arts de voorhuid controleert hoor

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Volgens mij doet de dokter maar 1x het velletje naar beneden trekken om te kijken of het goed gaat. Laatste keer was ik net geen 10 toen de schooldoktor mijn velletje naar beneden trok.

    Op mijn 13de moest ik nog een keer en toen vroeg hij alleen of ik al schaamhaar had, wat ik had.

    Voor de rest zou die gewoon moeten vragen hoe het gaat op school, wegen en je lengte meten. Voor de rest trekt hij niet je velletje naar beneden, tenzij er een reden voor is.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoezo trok de arts je velletje op en neer en dan jij, kreeg je hier geen stijve van lijkt mee een beetje raar dat die arts aan jou pig gaat staan rukken.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo, ik heb recentelijk een schooldokter bezoek gehad op mijn middelbare school!! Ik zit in het derde jaar op de mavo. Ik zal even uitleggen hoe het onderzoek bij mij verliep, een paar dagen voordat de arts kwam moeste we een vragenlijst invulle over roken drugs alcohol en de pubertijt. Later kregen we het echte onderzoek. Toen ik in de kamer kwam van het onderzoek moest ik eerst prate met de arts daarna begon her onderzoek. Eerst moest men shirt uit em ging ze naar me longen luisteren daarna moest ik me verder uitkleden tot op men boxer die mocht aanblijven EERST toen wegen en voelde de arts aan men ruggengraat. Daarna moest ik helaas men boxer uitdoen. Nou daar stond je dan als 14 jarige naakt. Toen ging de dokter aan men balle voele en daarna trok de arts men velletje paar keer op en neer en daarna moesr ik dat doen. De arts maakte nog een opmerking ovrt men vele balhaar hij zei van zo je bent er vroeg bij jongeman. Daarna vroeg die of ik weleenw aftrok nouja eerlijk geantwoord met ja nou toen was her klaar en mochte me klerenweer aan.

    14 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten