Skip to content
11 reacties
1434 weergaves

Overal bruin

Hooi. Ik ging in de zomer naar een naturistencamping want dat doe ik wel vaker met m'n opa en oma en broertje. Nu ging ik vorige week zwemmen met wat vrienden en we gingen per 2 in een hokje en nu zag hij dat ik niet zo'n witte streep had. Hij vond het raar en vroeg er naar maar ik durf niet te zeggen waar ik heenging. Dus zei ik dat ik onder een zonnenbank had gelegen. Maar hij weet volgens mij dat het niet waar is wat ik zei. Wat moet ik nu doen?

14 jaar
8 jaren geleden

11 Reacties

  • Jongen 15, je weet dat er verschil is tussen nudisten en naturisten neem ik aan? Zo niet, ter verduidelijking, nudisten zijn mensen die graag bloot lopen om zich te laten zien op openbare naaktstranden e.d. Naturisten houden er in de puurste vorm een levensfilosofie op na. Algemeen kenmerk is dat naturisten doorgaans meer respect hebben voor mens en natuur. Je kunt als nudist, zonder NFN pas, op een aantal naturistencampings ook niet terecht. Op diverse naturisten campings (in bv. Frankrijk) komt ook veel jeugd en er is ook een speciale jeugdvakantie voor naturisten. Raadpleeg NFN.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben maar een paar jongens tegen gekomen van mijn leeftijd in afgelopen heel lang. Ik zal het met hem er over hebben. Misschien vindt hij het inderdaad heel leuk. Ik in ieder geval wel.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • wij zijn thuis nudist. nam een schoolvriendje mee naar huis, die het eerst vreemd vond. na een tijdje durfde hij ook bloot te gaan en nu is het voor hem ook gewoon. als je niet weet wat nudisme inhoudt lijkt het vreemd.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Meteen uitnodigen!
    Ik ga ook wel naar naaktcampings met mijn ouders, maar er zijn soms maar weinig leeftijdgenoten. Dus als je een vriend mee kan nemen zou ik dat zeker doen.
    Of zijn er bij jouw opa en oma op de camping meer jongens van jouw leeftijd?

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Top, goed gedaan man. Ik zou hem zeker een keer meenemen, misschien veranderd hij wel van gedachte. En heb jij een maatje om se vakantie door te komen

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb het vandaag maar gezegd. Ik zei dat ik gewoon naar een naturistencamping was geweest. Hij vond het wel Oke en zou het niet doorvertellen. Z'n reactie was wel chill. Hij vroeg ook of ik thuis dan de hele dag naakt liep en ik zei soms wel ja. Hij vroeg of hij dan een keer mee mocht maar dat weet ik nog niet zeker dus zei ik dat ik er over na zou denken. Voor nu is alles dus goed afgelopen.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • niet voor schamen, is normaal.... 

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Wees er gewoon eerlijk over: bloot is heel gewoon, net als bloot recreëren. Schaam je er niet voor en trek je verder niets van anderen aan.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Je hoeft niets te doen. Waarom zou je je op voorhand al moeten verontschuldigen terwijl er nog niet eens een vraag is gesteld.... Maar als ik je stukje goed lees heb je het al uitgelegd zonder dat er een vraag is gesteld. Beetje vreemd. Waarom doe je dan?

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Vertel hem gewoon dat je naar naturistencampings gaat en dat het bevrijdend is. Dat je dan ook streeploos bruin wordt is mooi meegenomen. Nodig hem uit eens een keertje mee te gaan of is hij daar te preuts voor? Ieder lichaam is mooi en mag bewonderd worden zeggen mijn ouders altijd tegen mij.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben ook naturist. Je zou kunnen zeggen dat je alleen thuis op het terras naakt licht, gewoon dat je dat een wilde proberen. persoonlijk zou ik gewoon zeggen dat ik naar een naaktcamping ga.
    Je kunt ook hgewoon de waarheid zeggen dat je met je opa en oma naar de camping bent gegaan maar niet wist dat het een nudistencamping was... Jij weet ook dat je daar "verpicht" moet naaktlopen.

    suc6. Laat het me weten hoe hij heeft gereageerd

    12 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten