Skip to content
98 reacties
17909 weergaves

Schoolzwemmen moet naakt zijn!!!

Juist ja, school ZWEMMEN zou moeten naakt zijn van kleins af aan (wat de afkomst ook is. Moeten zich maar aanpassen). Al dat gedoe van dat douchen na sporten naakt of met boxer. Iedereen zou dat dan geel normaal vinden . En trouwens wat is er mis mee met naakt zijn onder elkaar. kijk eens naar zweden en finland daar lopen ze pas naakt in en om de sauna.Ik zelf krijg het ook moeilijk de laatste tijd omdat ik dan bijna alleen naakt ben in de douche. Ik ben toch geen schouw beest. Wat denken jullie daar over dat moet toch te doen zijn? of niet?

18 jaar
8 jaren geleden

98 Reacties

  • Ik ben het er mee eens dat je zelf bepaalt of je al dan niet naakt zwemt, maar het werkt zo bevrijdend dat ik iedereen aanraad het tenminste eens te proberen. Bijkomend voordeel is dat je je eigen en andermans lichaam accepteert zoals het is en je ook niet meer alleen om de seksualiteit naar elkaars lichaam kijkt. Een ander voordeel is natuurlijk dat je niet met natte kleren zit te hannesen. 

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • helemaal mee eens indien naakt zwemmen niet is toegestaan.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Ben het met j14 hoerboven eens zwemmen alleen in zwem broek geen short en douchen wel naakt.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Je lichaam is van jezelf, jij kiest uit wie dat wel mag zien en wie niet. Ik zou niet willen dat iemand, kinderen of volwassen wordt opgelegd om bloot te zijn. ik weet zeker als ik verplicht in m`n nakie zwemles, schoolzwemmen ofzo had moeten doen dan had ik echt geen zin in, niet uit preutsheid, maar gewoon het gevoel van: "ik wil niet dat die trut, of die eikel me in mijn blootje ziet" Ik wil dat met vertrouwde mensen doen.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • ik wil helemaal niet in mijn blootje zwemmen met mijn klas.

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • verplicht naakt douchen, anders niet sporten, naakt zwemmen niet verplicht maar wel met zwembroek geen shorts, en douchen weer naakt

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Gelezen, jongen ook 17 en dan denk je bij jezelf, waarom die preutsheid terwijl het heel gewoon lijkt en ook is, alleen verplichten ben ik op tegen,maar zou er zelf geen moeite mee hebben.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • bekijk dit eens :http://www.vocativ.com/culture/fun/fairly-recently-ymca-actually-required-swimmers-nude/

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Niets te willen of moeten het zelf weten. De directie van de school zal dat wel bepalen. Hun wil is wet. Maar in samenspraak met de ouders zal dat er wel nooit door komen.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • ik vind dat, de meeste jongens hierop reageren XD

    11 jaar
    6 jaren geleden
  • Eens jongen 20, niet verplichten, op internationale scholen hebben ze nog weleens vreemde regels die afwijken van de norm die wij kennen, zelf ook een jaar op zo'n school door gebracht, alleen zwembroek vergeten kon niet,in het kleedhok altijd een paar reserve voor degene die het was vergeten, maar vond het wel een leuke tijd,alleen wat conservatief.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik vind het sowieso al bullshit wat je vindt. Iedereen heeft hier een aparte mening over, maar ik vind dat als je niet naakt wilt zwemmen dat dat ook niet hoeft. En het "moeten" van iets, kan school helemaal niet veranderen.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Meisje 18, kan me best gedragen, maar zou me met meisjes er bij niet vrij voelen,en de meeste meisjes denk ik ook niet. Tegen over jongens heb ik geen schaamte maar met meiden er bij wel denk ik. Dan heb wel een vriendin maar zou het niet prettig vinden als ze naakt gemengd ging zwemmen,zodat iedereen haar zien kan.Klinkt misschien preuts maar zij vind dit ook, dit is iets tussen een jongen en meisje die iets hebben met elkaar,nogmaals maar met leeftijdgenoten en jongens onder elkaar geen probleem,maar met oudere mannen erbij zou me ook tegen staan.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Gedwongen naakt schoolzwemmen? Nee, dat mag je niet verplichten. Vrijwillig naakt voor wie dat leuk vindt? ja waarom niet?. Bij ons ooit op international school was de regel: zwemspullen vergeten? Dan in je blootje en leentjebuur voor een handdoek. Maar was wel jongens en meiden apart.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat is het probleem dan van jongens en meisjes samen? Kun jij je als knul dan soms niet gedragen?? Dat je misschien een stijve krijgt hoeft geen enkel probleem te zijn dus waarom dan niet??

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • vind meisjes en jongens samen niet kunnen, wel apart.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • ik zou dat zeker beste vinden, maar geloof ook niet dat dat hier kan.
    misschien in nederland, maar belgen zijn heel preuts

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • We zijn hier wel helemaal afgeweken van de vraag. Naakt school zwemmen zal niet voor deze eeuw zijn.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • zelf geef ik de voorkeur aan een zwembroek, en voor meisjes een bikini.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ieder een gaat "gekleed "zoals hij wil. Vrijheid blijheid en geen betutteling.

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten