Skip to content
8 reacties
144 weergaves

Twijfelen en bang!

Hoii ben aant twijfelen of k homo ben of hetero. Ik was altijd 100% hetero lk heb zelfs verkering gehad di jaar met een meisje. Nu ben ik verliefd op een jongen en heb t ook tegeb men ouders gezegd met Kerst.. maar soms twijfel ik heel erg , men kapper die homo is daarmee heb ik ook erover gepraat, maar hii zei; mnu je hoeft nergens bang voor te zijn en k wist t altijd maar had t gezegd toen ik 19 was. wel fijn gesprek , maar als ik 100% weet dat ik homo ben vind ik het eng om door straten te lopen ( Door haat) en dan weet ik niet wat ik moet doen.. Tips over twijfelen en wie dit ooit heeft meegemaakt / Bang zijn om homo te zijnn mee haat Alvast Bedankt J. ;)

14 jaar
8 jaren geleden

8 Reacties

  • het kan ook zijn dat je biseksueel bent dus dat je op jongens en meisjes valt. maar je hoeft jezelf geen label op te leggen hetero mensen lopen ook niet naar mensen toe een zeggen hai ik ben hetero dus maak je er vooral niet te druk om verliefd zijn is iets mooi.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben zelf ook al een jaar uit de kast ik weet niet op welke school jij zit maar bij mij op school zijn ze daar best tegen omdat er veel Marokkanen op zitten die dat niet accepteren maar ik trek me daar zo min mogelijk van aan en dat moet jij ook niet doen want je bent geweldig Hoe je bent en ze kunnen niet zien of je nu wel homo of hetro bent en als je ooit hulp wilt ik ben er voor je Gr T.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Volg je gevoel. Niets mis mee. Alles went, ook dat homo bent!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Je mag zijn wie je bent: of dat nu hetero, bi, homo of nog iets anders is... Zoals je het nu beschrijft, neig je dus meer naar de mannen, wat je seksuele voorkeur betreft. Dat is helemaal niet raar: er zijn genoeg andere jonge jongens die ook zulke gevoelens hebben (inclusief ik zelf!). Goede tip hierboven om eens op de site van jong en out te kijken: daar kun je dus met 'soortgenoten' praten. Zelf heb ik vrij lang voor mezelf gehouden dat ik op mannen val, maar dat zou ik nu heel anders doen... Ik schaam me er ook niet meer voor, ben er eerder trots op.
    Je hoeft ook niet bang te zijn om homo te zijn, al is het niet onverstandig om een beetje alert te blijven op straat. Dat zeg ik niet om je bang te maken, maar helaas zijn er ook vandaag de dag nog mensen die iets tegen homo's hebben. Om die reden loop ik zelf op bepaalde plekken in de stad bijvoorbeeld niet hand in hand met mijn vriend. Eigenlijk is dat van de zotte natuurlijk, omdat we in een vrij land leven, waar volgens de wet niemand om zijn seksuele voorkeur mag worden gediscrimineerd. Maar op andere momenten en plekken zijn we juist intiem en geven we elkaar weleens een kus, bijvoorbeeld. Kortom: wees vooral jezelf en voel je vrij, maar blijf tegelijkertijd alert in bepaalde situaties. Zolang je je op straat een beetje 'gewoon' gedraagt, ook met je vriend aan je zijde, hoef je je echt nergens zorgen over te maken, hoor.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Thnx iedereen/ jongem van 18 ja da weet hij en ik denk dat die ook op mij is :) Maar ik weet niet of ik bi ben want ik voel niks voor meiden en die lichamen spreken me wel soms aan maar meer die van jongens :p en k heb ook nooit meer dromen van meiden maar altijd van jongens en kijk ook alleen maar gayporn want dat vind ik lekkerder xD

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey man,

    Vervelend dat je er zo mee worstelt. Heb ik ook gehad.
    Het is beste is om proberen je niet te druk te maken. Je bent wie je bent. Je kan ook bi zijn trouwens hè. Ik ben homo, maar zie er verder niet verwijfd uit, dus dan hoef je ook niet bang te zijn op straat. Want als je een beetje "normaal" doet, weet ook niemand dat je homo bent toch.

    Verder gewoon genieten van je verliefdheid. Weet hij dat je verliefd op hem bent?

    Je bent ook nog jong, het kan ook nog alle kanten op gaan.
    Maar al ben je homo, dan hoef je je nog steeds geen zorgen te maken. Komt goed. Rustig aan ok? Hug, J.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi. Je bent nog vrij jong. Gezien je verhaal denk ik dat je bi bent ipv homo. Maar je bent nog vrij jong dus heb je nog genoeg tijd omdat voor jezelf te ontdekken. Dat je bang bent voor homo-haat kan ik mij voorstellen. Niet overal worden openlijke uitingen (zelfs het onschuldige hand-in-hand-lopen met je vriend) goed geaccepteerd. Toch hoop ik dat je tegenover jezelf wel eerlijk bent en niet bepaalde gevoelens gaat negeren, want daar wordt je niet echt gelukkiger van.

    Ik zou je willen aanraden om je aan te melden bij jongenout.nl. Wellicht dat als je daar gaat chatten dat je dan wat meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de samenleving opbouwt. Je zou ook een keer bij een kantoor van het COC bij jou in de buurt kunnen binnen lopen en daar met iemand over je angsten praten. Of met een vertrouwenspersoon op school. Als het jou maar helpt om beter in je vel te komen. Succes.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Je hoeft niet bang te zijn, mensen zullen echt niet snel aan je zien of je homo bent. Je hebt echt geen groot bord boven je hoofd met 'Ik val op jongens' erop hoor. En dan nog! Laat ze lekker praten :)

    13 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten