Skip to content
13 reacties
1500 weergaves

Oorbellen alleen voor homo's?

Hallo Ik heb al langere tijd oorbellen. Soms heb ik diamantjes in mijn oren en soms ringetjes. Op school wordt ik vaak uitgescholden voor homo omdat ik oorbellen heb. Ik ken verder ook nauwelijks andere jongens met oorbellen. Ik heb oorbellen omdat ik het leuk vind. Is het oorspronkelijk zo dat jongens oorbellen dragen om te laten zien dat ze homo zijn? Ik zelf ben geen homo eigenlijk

15 jaar
7 jaren geleden

13 Reacties

  • Ik ben homo, maar ik ga zeer beslist geen oorbellen dragen. En bij andere jongens vind ik persoonlijk dat ook niet mooi staan. Als je oorbellen wil dragen, doe het gerust. Maar kom niet met de smoes dat het wat voor homo's zou zijn. Dan heb je wel een heel erg stereotype beeld van homo's.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Oorbellen waren vroeger hartstikke normaal voor de man, denk maar aan zeelui! In de renaissance betekende het zelfs dat je rijk was. Maarja dat is vroeger.. Sommige mensen zijn gewoon zo dat ze mensen labelen, in dit geval zien ze je oorbellen --> dan denken ze oh dat is voor vrouwen --> Hee wacht eens even hij is geen vrouw! --> En tadaaa dan schelden ze je uit voor homo of wat dan ook. Niks van aantrekken dus, je bent zoals je bent en niemand mag/kan dat veranderen. --- T

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik vind oorbellen voor mietjes. Oorbellen zijn voor vrouwen. Mannen met een oorbel vind ik debiel.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb een oorbel in mijn rechter oor ben nog zowat nooit uitgescholden

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Neehoor, ik ken genoeg jongens met oorbellen. Voor zover ik weet is er geen een van hun homo.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb een oorbel maar ben echt geen homo hoor

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Maak je geen zorgen, oorbellen is voor iedereen. Dat dames ze meer dragen dan mannen komt nog uit de tijd dat het echt dames sieraden waren. Maar dat is allang voorbij, de mode dames en heren mode zie je steeds meer in mekaar overlopen. Skinny jeans was voor een paar jaar geleden een taboe voor jongens. Volgens mij dragen nu de meeste jongens skinny jeans. Ik heb oorbellen omdat mijn vriendin het erg mooi vond staan. Daarnaast vind ik het erg prettig om met mensen communiceren die ook oorbellen dragen. Zo kunnen we tijdens een gesprek naar mekaars oorbellen kijken.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat slaat nergens op. Ik ken genoeg hetero jongens met oorbellen. Oorbellen hebben er niets mee te maken of je homo bent of niet. Ik heb oorbellen omdat ik het chil vind, verder niet, en ik ben hetero.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb een oorbel en ik heb een vriendin. Oorbellen staan los van je geaardheid. Ik heb ondertussen al 10 jaar een ring in mijn linker oor en ben er weinig tot nooit mee gepest.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Nee hoor heeft niets met homo's te maken. Ik heb sinds mijn 5de een ringetje in mijn linker oor. Toen ik 10 was kreeg ik rechts ook 1. Nu aan beide kanten 2 gaatjes. Ik denk dat ik wel 200 oorbellen heb. Als ik iets leuks zie koop ik dat. Wissel vaak. Sinds een jaar weet ik wel dat ik op jongens val maar dat staat buiten mijn oorbellen.

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Het heeft niets met homo zijn te maken, eerder met 'alternatief' zijn. Al houd ik zelf niet zo van etiketjes... Maar wat kan jou het schelen, als je het mooi vindt? Doe waar je je goed bij voelt!

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Nee, oorbellen zijn niet persé voor homo's. Ik heb zelf in mijn beide oren een ring als oorbellen. En ik ben hetero. En ik ken nog veel meer jongens die ook oorbellen hebben en ook hetero zijn. Er zijn ook genoeg homo's zonder oorbellen... Dus ja. Ieder zijn ding.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb ook oorbellen en ik word bijna nooit daardoor uitgescholden maar ik had wel gehoord dat als je alleen in je rechter oor een oorbel hebt dat je laat zien dat je homo bent maar weet niet of dat echt zo is

    15 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten