Skip to content
7 reacties
270 weergaves

Problemen door schaamhaar

Hallo Ik ben een jongen van 15 jaar en ik ben voor mijn leeftijd zeer veel behaard. Ik heb schaamhaar, baard en snor, zeer veer beenhaar, okselhaar, armhaar, heel veel haar op mijn buik, haar op mijn borst en onderaan mijn nek. Maar door mijn schaamhaar is er een klein probleem . Ik ga nu naar de sportschool en bij het douchen blijft er veel shampoo in mijn schaamhaar waardoor ik er veel over moet wrijven. Maar een oplossing zou zijn het te scheren, maar ik weet niet of ik dit zou kunnen doen. Want ik weet niet echt hoe het moet en of ik het gewoon moet trimmen of kortknippen. Hebben jullie advies??

15 jaar
7 jaren geleden

7 Reacties

  • Als je wat wil doen kun je het gewoon kort knippen met een klein schaartje, bijvoorbeeld een nagelschaartje. Dat is het makkelijkst en het snelst.

    Scheren kan ook, maar dan zou ik het ook eerst kort knippen. Gebruik voor het scheren dan een nieuw goed scheermesje en scheerschuim.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey, ik heb ook veel haar. Wat ik zou doen is het schaamhaar eerst goed afknippen met een schaar zodat alle uitstekende haren kort worden. Maak je het goed nat en warm en eventueel ook eerst even wassen met shampoo of scheerschuim. Dan pak je je scheermesje (vraag of je die mag hebben) en dan pak je je penis vast en dan leg je je scheermes op de voorkant van je penis neer. Dan glijd je heel rustig je scheermesje naar beneden als een glijbaan en dan ga je vervolgens weer met de schaamstreek mee naar boven richting je buik. En dat herhaal je totdat alles weg is. Dit is de basis, de balzak moet je met wat meer precisie en geduld doen, pas hiermee wat meer op... Kijk anders even op Google naar "balhaar scheren video". Ik wens je veel succes!

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Trim het wat korter helemaal kaal bij een behaard lichaam staat niet

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik zou het niet kort knippen, ik zelf krijg er jeuk van, wat ik je zou adviseren is om je gewoon te scheren, ga onder de douche staan en gebruik iets van scheer schuim

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Scheergel en goed scherp mes. De eeste paar keer zal het goed jeuken en rode plekjes geven. Ik heb alles daar beneden kaal en haal om de dag het mes erover onder de douche. Nu jeukt het niet meer en voelt fijn. Geen haren meer die door mijn fietsbroek heen stekeb want dat ziet er niet uit. Ook een deel van mijn bovenbenen scheer ik mee.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Minder shampoo gebruiken en meer spoelen.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb ook veel schaamhaar en ik knip het kort. Heb het wel eens geschoren maar dat gaat enorm jeuken dus dat doe ik niet meer. Maar gewoon kort houden is ook heel simpel.

    15 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten