Skip to content
4 reacties
745 weergaves

wie heeft ook ervaring met een internaat.

Welke jongens hebben ook ervaring met een internaat, zelf 3 jaar ervaring op een jongensinternaat. Binnenkort op kamers maar denk dat ik moeite zal hebben met het alleen zijn. We hadden toch een sfeer die anders is dan buiten,niet echt streng, wel regels, een hechte vriendschap met enkele jongens en meisjes ja die waren er niet,dus ook geen omvang en ervaring.   Wie heeft dit ook zo ervaren.?

18 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • Meisje 18 bedankt voor je uitgebreid antwoord. Je hebt gelijk, wie op kamers gaat in een vreemde stad verlaat ook zijn eigen woonomgeving en vrienden.Hou ook wel contact met een aantal vrienden, en aansluiten bij een vereniging is nog niet zo'n slecht idee. Het is niet helemaal zo dat ik wereldvreemd ben,alleen mijn leefomgeving en alles wat daar bij hoorde was wel beperkt, en beschermd ergens en daar zal ik aan wennen moeten,maar zie het ook nu als een soort uitdaging,heb er wel vertrouwen in.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Het kan inderdaad best zwaar zijn om op kamers te gaan als je je in dat internaat erg thuisvoelde en er goede vrienden had. Als je je in de eerste weken ongelukkig voelt daardoor, moet je jezelf die ruimte vooral geven en accepteren dat het gewoon even naar is om weg te zijn. In een nieuwe plaats ver weg moet je weer een beetje opnieuw een sociale kring opbouwen en dat lukt niet binnen een paar dagen.

    Het goede nieuws is dan weer dat bij je studie (ik vermoed dat je gaat studeren als je op kamers gaat) meer mensen zullen zijn die een vergelijkbaar probleem hebben. Inderdaad, niet iedereen komt uit een internaat, maar velen zullen hun ouderlijk huis en hun oude woonplaats achtergelaten hebben, waar ze ook goede vrienden hadden. Je zult niet de enige zijn die het moeilijk heeft.

    Ik kan je aanraden om meteen te gaan praten met medestudenten en lid te worden van verenigingen om nieuwe mensen te ontmoeten (als een studentenvereniging je niet leuk lijkt, dan is een studievereniging, als jouw opleiding die heeft, een aanrader! Veel minder gedoe met ontgroeningen en verplichte feestjes. :-) Anders kun je ook lid worden van bijv. een sportvereniging.)

    Hou daarnaast wel contact met je vrienden van het internaat, desnoods online. In de weekenden zou je ook af kunnen spreken.

    Zelf ben ik vorig jaar op kamers gegaan en in de eerste week voelde ik me echt belabberd: ik liet een aantal goede vrienden achter in de regio waar ik vandaan kwam en miste thuis enorm. Maar nieuwe contacten leggen ging verrassend snel. Daarnaast is het contact met oude vrienden ook gebleven: nog steeds zien ik hen geregeld in de weekenden. Uiteindelijk is het allemaal heel goed gekomen. :-)

    Heel veel succes ermee! Ik hoop dat het allemaal gaat lukken en dat dit bericht je wat helpt. Het zal in het begin misschien best moeilijk zijn, maar ik denk dat het je uiteindelijk zal lukken om nieuwe vrienden te vinden en je op kamers ook meer thuis te gaan voelen.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Bedankt voor de tip jongen 23. Alleen heb geen vrienden buiten het internaat, laat staan vriendinnen. En die zijn te ver weg dan,snap het wel,alleen met uitgaan ook weinig ervaring.Ouders weinig contact,heb altijd tussen mijn vrienden gewoond eigenlijk.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Als je op jezelf gaat wonen zijn vrienden en vriendinnen erg belangrijk. Maak er werk van, nodig ze uit en maak het gezellig, dan komt het allemaal helemaal goed.

    23 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten