Skip to content
21 reacties
1347 weergaves

Thuisonderwijs

Hoooi, sorry dat ik bij ‘jongens vragen’ zit. Maar ik heb zeg maar een vraag. Ik krijg al mijn hele leven thuisonderwijs, dat is dat je niet naar school gaat en dat je thuis alles leert, zoals jullie waarschijnlijk wel weten. Verder ben ik gewoon gezond, maar mijn ouders wilden het gewoon zo doen. Ik heb daar door ook geen vrienden/vriendinnen en daardoor ook een andere ‘jeugd’. Nu is mijn vraag vinden jullie dat een afknapper bij een meisje? Ik ben er best erg onzeker over. Verder wil ik later natuurlijk mijn havo/mavo diploma gaan halen en een opleiding gaan volgen. (Ik bedoel zeg maar ook of jullie het een afknapper zouden vinden als jullie later, een meisje/vrouw zouden tegen komen die nooit naar school is geweest. Maar dus wel gewoon geleerd heeft).

16 jaar
7 jaren geleden

21 Reacties

  • @ jongen 15 ohh klinkt leuk! @ jongen 20 ohh sorry ik zie je reactie nu pas haha, dank je!

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Oké, heb zelf gezocht en het kan dus wel degelijk. Je ouders kunnen vrijstelling van leerplicht voor jou krijgen " wanneer er op een redelijke afstand van je woonplaats geen school is die aansluit bij de levensovertuiging van het gezin". Dan mag je dus thuis leren met didactisch materiaal wat de overheid ter beschikking stelt. Er is geen toezicht van die overheid op het thuisleren omdat de resultaten overtuigend positief zijn. Zo kan je perfect je havo/mavo afmaken zonder ooit fysiek aanwezig geweest te zijn op een "echte" school. Weeral wat bijgeleerd vandaag dankzij jouw topic. Veel succes!

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Tussen de 13 en 17 zo ongeveer. Via Facebook worden ook veel activiteiten enzo gepland! Erg leuk :)

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Allemaal best interessant maar wil nou iemand van jullie please in begrijpelijk Nederlands voor wie wel naar school gaat uitleggen WAAROM JULLIE THUISONDERWIJS KRIJGEN?

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ohh, klinkt leuk die TO groep, hoe oud zijn de meeste 'kinderen' in die in zo'n groep zitten? Is het een grote groep? En over die vragen die je krijgt, ik snap je haha, als ik het vertel krijg ik ook meteen vragen erover haha. Groetjess

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Hahaha ja ik ben er altijd open over! Ik krijg altijd een hele waslijst aan vragen! Echt van alles en nog wat. “Zijn je ouders dan rijk” “Mis je dan geen vrienden enzo” etc etc... word er soms een beetje moe van eigenlijk. Ik kan verder uitleggen over die groep. Het is een groep met allemaal TO tieners en we gaan elke maand leuke dingen enzo. Groetjes

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @ jongen 15 ohh, dat is wel heel slim om 3 vakken per jaar te doen, het lijkt me in iedergeval wel wat minder stressvol voor mezelf haha. Misschien kan ik het later ook wel over 2/3 jaar verdelen. Nee, daar zit ik niet bij, wat is dat voor groep? :) Wat voor reacties krijg jij er meestal op als je zegt dat je thuisonderwijs krijgt? Ben je er open in tegen over andere mensen?

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja zeker! Ik vind het heel erg fijn :D ik ben bezig met examens (Ik split mijn examens op in 3 jaar, dat raad ik ook aan. Dan hou je je bezig met 3 vakken per jaar ongeveer en dan ben je klaar. Zo hou je veel vrije tijd over :D Er is ook een speciale groep voor thuisonderwijs mensen, ik weet niet of je daar al in zit?

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @ jongen 15 wat leuk om iemand tegen te komen op dit forum die ook thuisonderwijs krijgt! Als je zelf had mogen kiezen, zou je dan ook gekozen hebben voor thuisonderwijs? (Ps: dank je voor je reactie/antwoord!). Groetjesss

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik krijg zelf ook thuisonderwijs! Nooit verwacht dat ik een thuisonderwijzer op dit forum tegen zou komen. Ik heb alleen geen last van jou probleem. Ik heb veel goede vrienden die bij mij in de buurt wonen enzo. Ohja, het maakt geen ene donder uit dat je thuisonderwijs krijgt. Jongens zijn de simpelste wezens die er bestaan en het boeit ons geen ene reet. (Ik spreek denk ik namens alle jongens) Groetjes

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Sorry als dit vervelend is, maar hebben meer hier een mening over? Ik ben eigenlijk best benieuwd hahaha sorry

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • @ jongen 20, Ohh wow, zo rot voor je dat je 4 jaar als expat-kid in een naar land hebt moeten leven en dat je niet met andere jongens/meisjes mocht spelen.. Het is denk ik ook niet echt omdat mijn ouders het niet veilig vinden, Nederland is een veilig land zoals je al zei. En het is ook niet dat ze me opsluiten en dat ze me verbieden contact te hebben met leeftijdsgenoten. Ik weet zelf ook niet precies wat het is, ik vind het heel lastig/eng om het hier over met mijn ouders te hebben dus jaaa.. haha

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Weet je, TS, ik heb ook zo iets beleefd. Vier jaar als expat-kid geleefd in een naar land. Mocht geen vriendjes, laat staan vriendinnetjes, hebben buiten de school en de compound. Vaak zag ik van op de bus Iraanse jongens voetballen op een veldje. Maar ik mocht niet uitstappen om mee een balletje te trappen. Bij mij was het om "veiligheidsredenen". Maar bij jou? Nederland is toch veilig? Ik wil jou echt niet opjutten, hoor. Maar waarom zijn jouw ouders zo overbezorgd?

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • @ jongen 20, ja daar heb je gelijk in. Sommige dingen leren in je eentje gaat niet. En het is ook niet omdat ik zo slim ben, alles wat ik leer om dit moment hoor ik ook te leren op deze leeftijd haha. Maar mijn ouders wilden mij ook meer ‘de tijd geven’. Als ik een dag echt niet wil hoef ik niks te doen. En een andere dag als het makkelijk gaat doe ik ineens veel meer dan wat je eigenlijk op een dag hoort te doen.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Nou nee, je komt helemaal niet arrogant over. Maar ik raakte geïntrigeerd door jouw verhaal. Vooral de praktische kant. Sommige dingen moet je toch in groep doen? Neem nou gewoon: een taal leren. Grammatica valt nog in je eentje te leren. Maar conversatie moet toch in groep? Ik weet dat er hoog begaafde kinderen zijn die zich dood vervelen in een gewoon klasje. Maar ook voor hen zijn er speciale klasjes voor super begaafden. Soms zijn ze voor hun 16 al klaar voor de universiteit! Maar altijd wel op school.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey @ jongen 20, mijn ouders willen dat omdat ze me de tijd willen geven om het op mijn eigen snelheid te doen. En ik heb geen prive docenten, meestal leer ik het mezelf uit school boeken, en als ik het niet snap vraag ik het aan mijn ouders. En ik heb nog nooit de binnenkant van een school ik het echt gezien hahah. Hmm, ik weet eigenlijk niet wat ik er nog meer over kan vertellen. Maar als je nog ideeen hebt wat ik erover kan vertellen, wil je het me dan laten weten? (Nu klink ik heel arrogant, sorry, zo wil ik totaal niet overkomen hahah.) (oh en ik ben wel het meisje dat dit topic heeft geopend maar ik had perongeluk 16 in gevuld, anders denk je misschien dat ik iemand anders ben) (Oke genoeg tussen haakjes lol).

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey, maar waarom willen jouw ouders dit? Ik wist niet eens dat dit bestaat in NL. Tuurlijk wel als je door ziekte of ongeval voor langere tijd thuis zit. Maar heel jouw leven nog nooit de binnenkant van een school gezien? En al die privé docenten dat kost vast een vermogen. Je klinkt heel lief en sociaal maar ik pieker me suf waarom ze jou zo afschermen van de buitenwereld. Wil je daar wat meer over vertellen? Boeit me echt.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Dankjewel @ jongen 19 :) (oeps, typfoutje, ik ben 15 jaar)

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • @ jongen 16, hey! Bedankt voor het reageren :), ik vind het serieus fijn om te horen dat het je niets uit zou maken als je een meisje zou tegen gekomen die dit ook heeft gehad hahah. Want ik ben altijd heel bang dat mensen me daar door niet aardig zouden vinden. En zelf had ik het liever anders voor me gezien. Vroeger had ik er geen moeite mee, maar sinds de puberteit voel ik me daar door best wel alleen. Zeker als je iedereen met groepjes ziet enzo, dat vind ik wel vervelend om te zien.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik zou daar absoluut geen moeite mee hebben. Zolang ze lief is, een goed karakter heeft en er leuk uitziet. Maak je daar geen zorgen over meisje, komt goed!

    19 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten