Skip to content
11 reacties
1460 weergaves

Relatie met jongen van 13.

Ik heb een relatie met een jongen van 13 jaar mag dat eigenlijk wel?   Hoe moeten we dat onze ouders vertellen?

17 jaar
6 jaren geleden

11 Reacties

  • Wat vind je er zelf van eigenlijk? En hoe ben je aan die relatie met die jongen van 13 gekomen en hoe heb je hem leren kennen. Ik vind het namelijk best raar dat een jongen van 13 met een jongen van 17 gaat maar als jullie elkaar leuk vinden is er niets aan de hand. Over tien jaar is het namelijk 27 en 23 en dat is eigenlijk helemaal geen groot verschil

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Hmm, een goeie band hebben met iemand is wel iets anders vind ik. Ikzelf heb met vrij veel mensen een goeie band.
    Miss moet je is wat duidelijker zijn tegen je ouders, of het gewoon vertellen...

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • TS

    Reactie Jongen 19:
    Wij kennen elkaar als best lang en hebben altijd een goede band gehad.
    Onze ouders weten wel dat we een goede band hebben en zijn daar blij mee.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • joo TS,
    Hier dan even ter verduidelijking van wat ik bedoelde in mijn eerste reactie. Het ligt er ook aan in wat voor omstandigheden jullie tot een ''relatie'' zijn gekomen. Zitten jullie bij elkaar op school? Kennen jullie elkaar al langer? dat soort dingen. Als je iets meer erover verteld is het iets makkelijker om te oordelen

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 16, topicschrijver vraagt zelf mag dit eigenlij wel en hoe vertellen wij het onze ouders, dus bespeur bij hem ook twijfel.
    Jij ben 16 en je vriend 12, maar merkt het leftijdsverschil niet zo.Maar het is er wel, daarbij is toch jouw geestelijke en lichamelijke ontwikkeling verder dan bij hem, een jongen van 12 is nog net in zijn kindertijd,de puber en tienertijd alles moet nog komen en dan vind ik een relatie wel wat ver gaan, nu al die claim,en dat heeft niets met hetero of homo of bi te maken,dit geld vind ik voor iedereen. Wat botweg betreft zo wil ik niet over komen, vriendschap mag best maar houd afstand.Nu vind ik het leeftijdsverschil echt te groot en ben denk ik niet de enigste,daarbij weten zijn of jouw ouders dit en wat vinden die ervan?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • @Jongen17, ik ben het met je oneens! Je zegt heel bot: stoppen met die relatie. Zo eenvoudig ligt dat niet. En op je 12e kan je echt wel 100% zeker weten dat je wel of niet gay bent. Zo word je geboren! Ik wist dat al op me 10e! Je scheert alles over 1 kam en denkt het allemaal wel ff te weten. Houd er rekening mee dat er verschillende mensen zijn he, het is niet allemaal in een boekje te schrijven. En houd experimenteren bij experimenteren. Zoals jij het schrijft gaat het vaak niet. Gay, lesbiennes en bi jongens/meiden kunnen dat beamen. Mss een tip: ga es ervaringen van jongeren lezen.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey @jongen17, ik merk het leeftijdsverschil tussen me vriend en ik niet zo. We doen beiden vwo, mss scheelt dat? En ik denk dat het niet zo'n vaart loopt dat je bijna 18 bent en net een relatie hebt. Ik denk dat het allemaal wel mee valt. Me vriend en ik hebben er echt wel mega plezier in, en daar gat het om.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Denk dat veel ouders niet zo gelukkig zouden zijn als hun zoontje wat nog een kind is een vriendschap zou hebben met een jongen die al tiener is en bijna volwassen is, en dan dit ook nog een relatie noemt. Vind een relatie voor een 12 of 13 jarige wel wat ver al.Gun deze jongens de tijd om zich te ontwikkelen zoals gangbaar is op deze leeftijd.Je kan wel zeggen hij weet 100% dat hij gay is maar hoe zeker is dit. Veel jongens op die leeftijd vergelijken of experimenteren weleens met vriendjes maar zonder echt sex te hebben zoals in een relatie,en wat ook geen relatie is,omdat ze later toch op meisjes vallen. Ik zeg stoppen met deze relatie's , hoef je ook niks tegen jullie ouders te vertellen en kan jouw/jullie vriendjes zich zonder claim van een relatie zichzelf ontdekken op een fase waar ze nu echt nog te jong voor zijn. Daarbij 16 en 17 is ook nog jong, waarom nu al die relatie's, gun hun en jullie zelf de tijd, kies nu voor vrijheid.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben de persoon die de vragen heeft gesteld.

    Jongen 19: wat wil je weten?

    Jongen 16: Dat is fijn als het wel mag maar ik wordt bijna 18 en hebben net een relatie, Misschien is het dan wel strafbaar. Merk jij het leeftijd verschil, zo ja wat dan?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey, ik heb een vriend van 12. We zijn beide gay (en ja dat weten we zeker) en onze ouders weten het. Niks mis mee. Als ik 18 ben is dat in principe dan strafbaar als we dan ook nog sex hebben, maar ik heb zelfs de politie erover gebeld. Ze zeiden dat als je beide kan aantonen dat de relatie al een hele tijd bestaat dat mag het en kan je niet worden veroordeeld. Want dat zou ook mega gek zijn als ik dan over 2 jaar 18 ben en ik dan opeens niks meer met me vriend mag.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • ja in principe mag dat natuurlijk wel, het leeftijdsverschil is nu echter nog wel groot en, mocht je daar behoefte aan hebben en je zou over een jaar seks met hem willen hebben strafbaar kunnen zijn. Eerlijk gezegd lijkt het me wel lastig om het aan je ouders te vertellen, en ik keur niks af, maar zou het wel rustig aan doen met jullie rela. Als je iets ouder bent maakt 4 jaar leeftijdsverschil natuurlijk ook een stuk minder uit. Heb je misschien iets meer achtergrond bij je verhaal zodat ik iets beter je vraag kan beantwoorden?

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten