Skip to content
36 reacties
7631 weergaves

Kortere voorhuid

Ik heb een vrij lange voorhuid, maar zou graag een korter willen. Nu is het zo dat als mijn piemel slap of stijf is dat ik nog een aardig tuitje heb (net zoals kleine kinderen dat hebben), maar ik zou graag bij een slappe piemel het topje van mijn eikel willen zien en bij een stijve piemel mijn hele eikel bloot. Ik zit al een tijdje met deze gedachte , maar toen ik afgelope weekend mijn broertje (13) in zijn blootje met eerst een slappe piemel en even later met een stijve piemel zag wist ik het zeker. Hij heeft zijn piemel namelijk zoals ik hem graag zou willen, maar dan al van nature. Omdat ik dus dat tuitje heb, en mijn piemel ook niet zo heel erg groot is (sinds mijn 14 +/- 6 cm) ben ik er best wel onzeker over. Ik probeer het zo veel mogelijk te vermijden om mij helemaal in mijn blootje of alleen mijn blote piemel aan anderen te laten zien, maar ik hoop dat als ik een kortere voorhuid heb dat dat mij niets meer uitmaakt. Nu mijn vraag: wat zijn de mogelijkheden om een kortere voorhuid te krijgen? Wat zijn jullie ervaringen van tijdens het proces richting jullie kortere voorhuid (als dat mogelijk is)? En zijn er die net als mijn broertje van nature al een korte voorhuid hebben en wat zijn jullie ervaringen met zo'n korte voorhuid?

16 jaar
6 jaren geleden

36 Reacties

  • Een goede voorhuid zonder problemen geeft de mogelijkheid tot optimaal seksueel genot. Niet gek toch dat veel jongens ermee bezig zijn. Iedereen wil toch zoveel mogelijk genot beleven.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • o ja. Ik vergeleek op een bepaalde leeftijd ook die van mij wel met klasgenoten en van het elftal. Hoort erbij. Ik weet nu wel dat het goed zit dus hoeft het niet zo meer.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • heyyy nooit geweten dat zoveel jongens met hun voorhuid bezig zijn. echt raar hier

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Gelukkig groeit het niet meer aan. Ben blij dat mn ouders me op mn 10e hebben laten besnijden. Nooit het gedoe gehad wat ik bij andere jongens wel zie

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Als er geen medische noodzaak is, wordt daar moeilijk over gedaan. Bedenk ook dat het er nooit meer aangroeit.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik kon vroeger mijn voorhuid niet naar achteren schuiven. Toen ik een jaar of 12 was, ben ik gaan oefenen en toen dit lukte ben ik mijn voorhuid naar achteren gaan dragen. Vooral ook omdat het heel gevoelig was en ik de gevoeligheid wilde verminderen. Ik denk dat mijn voorhuid door het naar achteren dragen ook wat korter is geworden. Hij blijft nu vanzelf naar achteren zitten en vroeger niet. Ik heb daarom meestal mijn eikel bloot, ook tijdens het douchen of openbaar en schaam me er niet voor.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik hoorde pas van een jongen die zich pas had laten besnijden dat de seks daarna veel lekkerder was. De eikel had veel meer gevoel als hij bij zijn vriend naar binnen ging. Ik ga me daarom ook laten besnijden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Wees nou blij dat je een tuitje hebt. Je voorhuid is het lekkerste stuk van je penis. Daar zit al het gevoel in. Dus hoe meer voorhuid hoe liever. Logisch. Plus : een tuitje is een onweerstaanbare eyecatcher. Meiden kunnen er niet afblijven en zelfs andere -vaak jaloerse- jongens willen weten hoe het werkt. Laat je vooral niet platslaan door dat eeuwige gemekker over hygiëne. Tuurlijk heb je meer onderhoud aan je tuitje dan een besneden kerel. Maar dat heb je toch zelf in de hand? Zeg nou eerlijk : een glimmende cabrio is toch veel cooler dan een gedeukt bestelbusje zonder dak?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vond het in het begin best spannend na dat ik besneden was,wat anderen er van zouden zeggen. Want ineens heb je een heel andere pik met n blote knop. Er kwamen uiteraard wel reacties omdat het best wel opvalt, ook met een trainingsbroek aan kun je het ook best wel zien bij mij,maar dat is bij mijn broer en paar maten ook t geval.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ook niet besneden, maar mijn eikel is altijd bloot. Wat is daar mis mee ? Er zijn wel meer jongens bij wie dat zo is. Makkelijk schoon te houden en ik vind het ook mooi. In jouw geval is het minder prettig. Laat je voorhuid verwijderen. Dat kan misschien om psychische reden. Je wordt nu gepest en lijdt daaronder..
    Suc6 bij de oplossing van je probleem.

    18 jaar
    5 jaren geleden

  • a) jongen 16 jaar,je hoeft je niet te schamen,dat je geen voorhuid hebt,dat geeft niets,dat de eikel bloot is veel mensen vinden,dat mooi. Mijn eikel is helemaal bloot en daar schaam ik mij niet voor.Als je wilt douchen zou ik dat doen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • k ben WEL besneden en heb dus helemaal geen voorhuid meer. Mijn eikel is dus altijd onbedekt en ik vind het prima. Met douchen laat ik het gewoon zien en soms krijg ik reacties. Ik zeg het gewoon en ben er stiekem ook wel beetje trots op. Zeker als ik die lange gerimpelde of nauwe worstjes zie van anderen :) Als je laat merken dat je je schaamt word je snel onzeker. Waarom schamen dat je geen voorhuid hebt? Iedere piemel is anders, kijk maar eens op een naaktstrand. Misschien kun je beginnen je penis eens aan iemand te laten zien die je vertrouwd of zomaar ergens op een naaktstrand waar niemand je kent. Om aan het idee te wennen. Het is denk ik iets waar je even overheen moet. Als je het een paar keer gedaan hebt zul je je denk niet meer schamen. Is namelijk nergens voor nodig.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben NIET besneden maar heb van mijzelf al een korte voorhuid die mijn eikel maar voor de helft bedekt, soms gaat mijn voorhuid vanzelf naar achteren en blijft dan achter mijn eikel zitten. Maar na het sporten moeten we gezamenlijk douchen het valt mij op dat alle andere jongens allemaal een voorhuid hebben sommigen zelfs met een tuitje. Ik schaam me heel erg dat ik geen voorhuid heb en durf ook niet te gaan douchen. Ik zou heel graag een voorhuid willen hebben. Zijn er meer jongens die zich ervoor schamen dat ze geen voorhuid hebben, ik weet niet wat ik moet doen, durf mijn penis niet aan iemand te laten zien omdat ik mij ervoor schaam dat ik geen voorhuid heb.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Omdat mijn voorhuid en eikel steeds ontstoken waren door gist heb ik me na veel zalfjes laten besnijden. Sindsdien heb ik hiervan nooit meer last gehad. Wel is het zo dat mijn penis veel minder gevoelig is geworden en vooral in het begin aanvoelde als een dooie stok! Besnijden kan ik niemand aanraden behalve als het echt noodzakelijk is zoals bij mij. Mocht je van je tuitje af willen, zorg dan dat je voldoende huid over houdt! De voorhuid is heel gevoelig en je hebt er maar 1 van. Wees gewaarschuwd! Er af is onherroepelijk en de schade is permanent!

    23 jaar
    5 jaren geleden

  • Mijn voorhuid was veel te lang en wat nauw,daarom heb ik mij laten besnijden.Het staat mooier vind ik en het is een fijn gevoel de eikel helemaal bloot.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb ook een hele korte voorhuid die nu bijna altijd achteruit is. Al zolang ik me kan herinneren deden m'n ouders vroeger m'n voorhuid achteruit juist voor ik ging slapen, en 's ochtends terug vooruit na het wassen. Ook toen ik ouder werd, en alleen ging slapen en wassen, controleerden ze in het begin nog. En ik deed dit ook uit gewoonte, zonder mij af te vragen waarom. Soms gebeurde het eens dat ik pas 's avonds terug ging wassen of hele dag in pyama bleef waardoor de voorhuid ook voor langere tijd achteruit bleef. In het begin was dit redelijk gevoelig, maar na een tijdje begon ik het gevoel wel leuker te vinden vooral als de eikel voor langere tijd bloot was. Ook merkte ik dat de voorhuid minder van de eikel begon te bedekken en soms al eens vanzelf achteruit kwam. Toen ik 11 was, en met m'n moeder naar de dokter ging voor jaarlijkse controle was m'n voorhuid nog achteruit. Hij controleerde m'n piemel en schoof paar x de voorhuid vooruit/achteruit en vroeg dan of met opzet de voorhuid achteruit deed in m'n broek of als dat vanzelf ging. Hij voegde er meteen aan toe dat het mogelijk is na een halve besnijdenis de piemel sneller groeit dan de voorhuid soms. Toen ondtdekte ik dat besneden was. M'n moeder vertelde toen dat de arts die de besnijdenis gedaan had verteld heeft om 's nachts de voorhuid achteruit te houden omdat het niet zou verkleven en om de opening van de voorhuid nog wat uit te rekken, 's nachts ging ik minder last hebben van de gevoeligheid van de eikel. De dokter bekeek het nog eens en zei dat het geen probleem is om de eikel bloot te laten. Vanaf dan meestal achteruit gelaten, soms gebruik ik de voorhuid nog eens om af te trekken.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • j12 Als jij ook een kortere voorhuid wilt, kun je als je hem goed over je eikel terug kan halen vaker zo laten zitten. In het begin voelt dat een beetje vreemd. Na een tijdje "leert" je voorhuid terug te blijven en wordt korter. Wel even volhouden.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Hai, ik heb dit ook.. Eerst kon ik mijn voorhuid helemaal niet over mn eikel doen. Sinds ik ruk kan ik hem er bíjna overdoen! Dus nog even oefenen xd. Eerst schaamde me ik er ook voor en werd ik super onzeker over mezelf. En ja, ik moet ook douchen met die kids op school, ookal heb ik ervoor gezorgd dat ik 5 min eerder uit de les ga. Dit is misschien ook een optie.??

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb een vrij korte voorhuid mijn eikel is altijd voor de helft bedekt. Ik vind het heerlijk om mijn eikel bloot te hebben, ik schaam mij er echt niet voor. Ze moeten mij maar nemen zoals ik ben

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Hi ts. Eigenlijk geef je zelf het antwoord al (en nog wat mensen hiervoor). Ze wennen er maar aan is een hele goeie. Maar je kunt altijd zeggen als ze er naar vragen "ik wil niet besneden MOETEN worden, dus ben ik aan het trainen om m'n voorhuid makkelijk terug te kunnen schuiven. Is gewoon nodig om een kortere te krijgen. Gaat inderdaad wat tijd overheen, denk dan maar rustig eerder in jaren dan maanden :( Als je vroeg in je puberteit begint is het met 4-5 jaar OK. Een blote eikel is alleen maar gezond (goed voor de hygiene en staat sexy, wat ze ook zeggen!) en "terugfloepen" hoort erbij als je niet besneden bent. En wat is een "natuurlijke positie"? Teruggetrokken is op een bepaalde manier net zo natuurlijk als (hoe gemakzuchtig) hem er over houden. Ook geef je zelf al aan dat er nog meer jongens zijn die hun voorhuid naar achter schuiven. Je bent dus niet de enige. Wat wil je nog meer? Stap over je schaamte heen: jij hebt een blote eikel, punt. ALs ze het 2x van je hebben gezien, weten ze ook niet beter meer :-)

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten