Skip to content
23 reacties
2824 weergaves

Hardlopen

vraag voor de hardlopers hier: Ik wil graag gaan hardlopen om wat meer conditie te krijgen en heb met een vriend afgesproken om dat samen te gaan doen (een keer of 2/3 per week) Ik heb laatst al hardloopschoenen gekocht. Nu mag ik van mijn ouders ook nog een setje hardloopkleding gaan kopen. Wat raden jullie aan om te kopen? Zo'n strakke hardloopbroek of juist een wijdere? En wat kan ik het beste erboven dragen?

16 jaar
6 jaren geleden

23 Reacties

  • Ik loop al langer 2 keer per week hard en doe soms met een (wedstrijd) loop mee als je 10 km mag/kan lopen.
    Ik heb een korte en lange tight en diverse shirtjes, gewone sokken en wel hardloop schoenen.
    ik vindt strakke kleding prettiger zitten, je doet er geen ondergoed onder dat zit niet lekker en gaat al snel schuren en ondergoed neemt vaak vocht op en houd dat vast, hardloop kleding ademt meer en droogt snel.
    Als je het zelf nog niet weet geef er dan niet veel geld aan uit maar haal bij de Lidl een goedkoop setje om te proberen want voor de een is wijde kleding prettiger en voor de ander strakke maar de meeste lopers dragen strak, succes.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik loop al vanaf mijn 15e hard. Draag goed passende strakke asics run kleding, als het los zit gast het scheren met vervelende plekken tot gevolg

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • mijn 2 vrienden en ikzelf lopen ook steeds in een super kort nylon broekje met grote zijsplit van Nike. Het binnenbroekje vind ik te strak en knip ik er altijd uit. En dan zonder boxershort. Zo kan de wind erdoor als je loopt, en voelt dit lekker fris aan. Maar het is idd maar waar jij je het prettigst in voelt natuurlijk.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Strakke hardloopbroeken zitten niet fijn. Het lekkerst zitten korte nylon shorts met zijsplit. Hierdoor optimale bewegingsvrijheid. Je geslachtsdelen worden dan ook niet afgekneld en krijgen lucht. De binnenbroek zorgt ervoor dat je geen onderbroek aan hoeft. Zorg wel voor fijne sokken. Zelf draag ik altijd Nike zwarte of witte sokken (quarter socks) die boven de enkels uitkomen en erg fijn zitten.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik loop regelmatig hard. Ik draag dan hardloopschoenen, een hardloopshirtje en een (strak) hardloopbroekje.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik loop ik in korte wijde broek zonder onderbroek, en soms met heel warm weer (alleen met m’n vader erbij) alleen een shirt die tot net boven m’n knieën komt en dan ook zonder onderbroek, is nog lekkerder

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Gewoon een voetbal sportbroekje (kort! ) met een voetbal shirt en geen ondergoed aan dat vind ik het fijnst

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb op het naaktstrand eens helemaal naakt gelopen. Dat gaf best wel een vrij gevoel.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik hardloop hwt liefste het hele jaar in korte broek. Ik heb zo'n 2 in 1 short van Nike. Die vind ik het lekkerst zitten. Daar hoef je geen boxer onderaan. En ik heb hardloopshiets of ik doe een voetbalshirt aan.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik zou ook een strakke doen. Is veel chiller, het vormt naar je lichaam en drijft zweet goed af

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ga ook paar keer in de week gaan hardlopen Heb dan in de zomermaanden kort shortje in de winter korte broek tot me knieën

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik draag alleen een speciale onderbroek er onder als het koud is, en anders draag ik er niks onder

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb soms wel en soms geen ondergoed aan onder een tight. Onder een lange tight als het koud is heb ik het vaak wel aan, maar onder een korte tight als het warmer weer is nooit. Het is maar net waar je je zelf prettig bij voelt!

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb inmiddels 2 setjes gekocht. Een lange en een korte strakke hardloopbroek, en strak shirtje en een hardloopjack. Ook nog speciale hardloopsokken trouwens. Het zit best fijn allemaal. Zeker tijdens het lopen. Ik vroeg me alleen af of je onder je hardloopbroek nou wel of geen ondergoed moet dragen. Ik heb het allebei geprobeerd en ook zonder ondergoed loopt het wel fijn eigenlijk. Wat doen jullie?

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik loop ook regelmatig hard. Ik heb zelf ook een korte strakke hardloopbroek en een lange (ook strak). Dat loopt fijner en schuurt niet langs je benen. Daarboven draag ik een strak shirt van under armour en als het koud is nog een trainingsjack erover. En natuurlijk hardloopschoenen en sokken.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • net als bij fietskleding en (voor de meiden en wat minder jongens) bij de paardrijbroek: strak en zonder naden anders schuurt het en dat wil je echt niet

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Een strakke broek is indd het fijnst. Je kan er ook een windbroek overheen doen. Wat ik zelf ook fijn vindt is een straks shirt. Merk Under Armour is voor hardlopen een grote aanrader. Draag het zelf ook.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • als ik jou was zou ik ook meerdere lagen aan treken vooral in de winter is dat erg handig.
    en je kunt ook aan de verkoper van de winkel om advies vragen daar weten ze alles van hardlopen en ander sporten.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik draag eigenlijk altijd zo'n strakke broek. Ik heb een lange en een korte. Dat vind ik fijner lopen dan een losse. Dat heb ik een paar keer gedaan maar die schuren langs mijn been en dat irriteert. Dus toen maar strak gekocht. Ik heb ze van asics en die bevallen prima Daarop draag ik bij warm weer een (strak) hardloopshirt en als het kouder is een hardloopjack eroverheen.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • ik heb een nike short, om te lopen in de zomer of fitness.

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten