Skip to content
7 reacties
477 weergaves

Ik heb hulp nodig.

Ik heb een probleem waar ik nu al de laatste paar jaren erg mee worstel. Ik ben helemaal niet zoals de meeste andere jongens. Qua uiterlijk durf ik te zeggen dat ik er behoorlijk goed uitzie. Ik ben vrij lang, 1,87 en gewoon slank. Ik heb nooit echt mezelf kunnen plaatsen. Mijn hele leven al weet ik dat ik niet helemaal hetero ben (ik ben in de kast). Maar ik zie er ook weer niet verwijfd uit en zo voel ik me ook niet. Vaak is het best verwarrend want mensen begrijpen niet dat ik nog steeds geen relatie heb: “Je bent zo leuk en mooi, waarom heb je nog geen verkering?” Mezelf bestempelen als ‘gay/bi’ vind ik onzinnig, dus dat ga ik niet doen. Zelf ben ik best serieus en ik vind het belangrijk dat mensen gelukkig en eerlijk zijn. Ik heb niet veel vrienden ook al denken heel veel mensen dat ik die wel heb, omdat ik veel mensen ken. De meeste jongens zijn geïnteresseerd in voetbal of techniek. Ik niet. De meeste meisjes hebben wel interesses die ik ook heb maar ik kan me nooit echt helemaal bij ze aansluiten. Mijn vriendengroep loopt dan ook erg uiteen. Met iedereen kan ik het wel vinden maar ik heb het idee dat ik veel te wanhopig ben voor een vast vriendengroepje waar ik me echt thuisvoel of sterker nog: een vriendje/vriendinnetje. Dat is dan ook de enige zorg in mijn leven. Ik word er super ongelukkig van, want er verandert niets. Is er iemand met ervaring? Wat zou ik kunnen doen? Gewoon wachten?

17 jaar
6 jaren geleden

7 Reacties

  • @jongen19 Gewoon rustig proberen, dan kom je er vanzelf achter. Het is geen schande dat je dat nog niet weet.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Voel me exact t zelfde als ts, weet niet eens waar ik op val en wil met allebei experimenteren

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Neem de tijd om jezelf goed of beter te leren kennen. Je bent 17, dus nog volop in ontwikkeling... En wees gewoon jezelf, of je je nu hetero voelt, homo, bi of wie dan ook.   Verder denk ik dat de mensen met wie je op dit moment omgaat (je kennissen/klasgenoten/vrienden) gewoon niet zo goed bij jou passen. Dat had ik vroeger ook, maar als je straks bijvoorbeeld gaat studeren zul je ook weer veel nieuwe mensen leren kennen, dus waarschijnlijk is dat een kwestie van tijd en geduld hebben. Je kunt ook proberen nu al nieuwe mensen te leren kennen, bijvoorbeeld door eens naar een leuk café te gaan. Misschien ontmoet je wel iemand met wie je over je gevoelens kunt praten, zodat je je ook minder eenzaam voelt. Ik denk dat je vooral een beetje geduld moet hebben, het komt heus wel goed met je, dat zul je zien! ;)

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Hee Topicstarter, als ik je verhaal luister klinkt het bijna alsof ik terug in de tijd ga en mezelf hoor spreken. Dus misschien kan je mijn bericht beschouwen als een bericht van een toekomstversie van jezelf. Maak je niet druk, het gaat goed komen. Je voelt je waarschijnlijk geen kind meer, maar als ik terugdenk aan mijn eigen leven dan zie ik nu dat 17 gewoon nog erg jong is. Je ziet de wereld op een andere manier als je nog die leeftijd hebt. Het is niet belangrijk wat je bent (he/ho/bi) en of je veel vrienden hebt of een relatie. Het belangrijkste is dat je gelukkig bent met wie je bent en wat je doet, en op jou leeftijd veranderen die twee zaken allemaal nog heel erg. De 12 jarige versie van mezelf was een totaal ander persoon dan de 17 jarige vesie van mijzelf en die was ook weer totaal anders dan de 25 jarige versie van mezelf.

    Probeer je te richten op de dingen die wel belangrijk zijn in het leven. Probeer iets nieuws te leren wat je interessant vindt, of iets te maken wat jij cool vindt. Concentreer je op school zodat je in ieder geval later kan kiezen wat je wil studeren, maar niet zo veel dat het je leven beheerst. Spendeer tijd met de mensen die je leuk vindt, maar blijf niet aan ze hangen want op latere leeftijd groei je toch uit elkaar.

    En bovendien: dat je je zo voelt is echt 100% normaal, het hoort bij het opgroeien en je hersenen maken momenteel ook veel stofjes aan die je gevoel beinvloeden, en je hersenen groeien ook nog. Dus je bent nu nog niet eens de persoon die je de rest van je leven zal blijven te zijn.

    Komt goed allemaal :)

    27 jaar
    6 jaren geleden
  • -Ik ben de Topicstarter- Thanks jongens, en dan als reactie op @jongen15, ik zou ook heel graag willen zoenen en experimenteren met jongens, maar die zijn nergens te vinden. Alle jongens die ik ken zijn wel hetero. Vaak vind ik er wel eens eentje aantrekkelijk maar dan weet ik toch dat het niks kan worden. Ik weet dus echt niet wat ik moet doen. Want hoe heb jij dan die jongens gevonden? Ik begrijp gewoon niet dat er niemand voor me is...

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Weet je zeker dat je homo of biseksueel bent? Zo ja, vertel het gewoon als het jou goed uitkomt. Je hoeft het niet gelijk aan iedereen te vertellen, begin bijvoorbeeld met iemand die je goed kent en vertrouwd. Als je het niet zeker weet, ga lekker experimenteren, zoen met een jongen en kijk wat het met je doet. Ik weet ook niet zeker of ik bi of hetero ben maar wat boeit het?? Ik hoef mijzelf toch niet perse te bestempelen, ik experimenteer gewoon en ik zie het allemaal wel, neem de tijd.
    Succes :)

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Als je eerlijk wil zijn zou je het gewoon moeten vertellen Suc6

    12 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten