Skip to content
8 reacties
415 weergaves

Beste vriend

Hey Al ons hele leven zijn we echt goede maatjes mijn beste vriend en ik we doen alles samen en vertellen elkaar alles. De laatste paar maanden merk ik dat er wat met hem is of dat hij ergens meer zit. Hij is stil afwezig en wil niet meer afspreken of blijven slapen. Zelf heb ik er nachten over wakker gelegen als ik heb app krijg ik niks terug of een heel kort antwoord volgens mij is er wat of zit hij ergens mee zelf heb ik zitten denken dat hij misschien homo is ofzo want hij gaat nooit achter de meiden aan of heeft het nooit over meisjes hij is altijd net gekleed en wat mij achteraf opvalt weet niet of ik het goed heb als we samen half naakt in een ruimte was kijk hij altijd naar mij als ik naar hem keek keek hij weg. Misschien heb ik het mis ofzo Maar ik weet niet goed hoe ik een gesprek met hem aan moet gaan hier over dat er wat aan de hand is is duidelijk Ik weet niet wat ik moet doen ik mis mijn maatje echt en maak me veel zorgen hebben jullie een advies hoe ik dit het beste kan aanpakken?

17 jaar
6 jaren geleden

8 Reacties

  • @jongen16. Bedankt dat je de moeite nam om mijn lange reactie te lezen. Het was een beetje therapeutisch voor mij. Toen ik de TS las, dacht ik: nu is het tijd om dit verdriet van me af te schrijven. Nee, ik zoek geen contact meer met hem. Hij is aan zet. Ik wacht af. Dit is al meer dan twee jaar geleden en ik ben bang dat ik oude wonden zal openrijten. Mss is hij nu met een vriend en vindt hij me wel een stalker. Leren mee leven, meer kan je niet doen. Maar zoals de TS schrijft : ik mis mijn maatje. Maar genoeg zieligheid! Het leven is en blijft mooi.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • @Jongen20 Dat is echt het zieligste en liefste wat ik ooit heb gelezen... Het is zo goed van je dat je hem hebt getroost en beste vrienden wil blijven. Ik snap gewoon dat je beste vriend verliefd op je is geworden. Trouwens, probeer het contact niet volledig te laten verbreken. Als je beste vriend een vriendje krijgt dan zal hij uiteindelijk zijn verliefde gevoelens voor jou aan de kant zetten en je weer als een vriend zien!

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Dit is een heel herkenbaar verhaal. Zonder enige aanwijsbare reden deed mijn beste vriend plots erg afstandelijk en koeltjes. Bij een schouderklopje trok hij zich terug en bij een knuffel duwde hij me van zich af. Wanneer ik vroeg om samen wat te doen, had hij plots geen tijd of geen zin. Onze telefoontjes werden plots heel erg zakelijk en kort afgemeten. Ik wou echt weten wat er aan de hand was en dus fietste op een avond naar zijn huis. Hoezo aan de hand? Niks aan de hand. Dat beeld jij je in. Maar na een hele avond praten op zijn kamer kwam het hoge woord eruit: hij was verliefd op me.
    Ik probeerde hem te troosten dat ik dat niet erg vond maar dat ik zijn liefde niet kon beantwoorden. Dat we vanzelfsprekend beste vrienden bleven. Maar hij vroeg me om weg te gaan. Hij wou niet meer bij me zijn omdat hij gek werd van de seksuele gevoelens die hij voor me had. Even dacht ik erover om hem zijn zin te geven en gay dingen te doen met hem. Zo erg kan dat toch ook niet zijn? Maar daar wou hij niet van weten omdat het dan fake zou zijn. Die avond hebben we op zijn verzoek onze vriendschap stopgezet. We waren er allebei kapot van maar hij wou het zo. Terwijl ik dit schrijft, krijg ik verdorie weer de tranen in mijn ogen.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Jullie zijn goede vrienden,vertelden elkaar alles,ineens lijkt er een soort muur tussen jullie. Dat kan op die leeftijd,dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien wil hij niet teveel claim op dit moment,of zit hij met zichzelf waar hij nog niet uit is en daarom er ook niet over wil praten,zelfs niet met zijn beste vriend.Allereerst stuur ook niet teveel berichtjes,laat hem even met rust.Als hij zich netjes kleedt zegt nog niet dat hij homo is evenmin als hij nog niet achter de meisjes aangaat,de één is vroeg de ander laat. Je zegt zelf dat je veel over hem bezig bent,nu hou toch enigzins afstand, forceer niets, dit komt vanzelf. Je kunt wel zeggen dat hij nog steeds je allerbeste vriend is en ook blijft en als er iets is waarover hij wil praten hij altijd bij jou terecht kan,wat het ook is.Laat hem weten dat jij er voor hem bent en laat het dan bezinken,ga gewoon met hem om, als hij niet wil afspreken of blijven slapen,zeg je gewoon prima, een andere keer dan, laat het even los,is voor jezelf ook beter,komt vanzelf wel goed tussen jullie weer.succes eerst.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Gewoon vragen waarom hij zowat afstandelijk is geworden.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey, dit is echt vervelend.. Ik heb het zelf ook gehad met mijn beste vriend. Ik heb op een bepaald moment met hem gezeten en hem gewoon verteld dat ik vond dat het niet goed ging tussen ons en vermoedde dat er iets met hem was. Toen vertelde hij dat hij homo is en dat ie heel erg bang was voor mijnreactie. Maar toen zei ik dat ik het niet erg vond. Ik zou dat ook eens doen als ik jou was. Dus gewoon hem uitnodigen, zorgen dat je er echt voor kan zitten en dan een diep gesprek starten.. laat alsjeblieft weten hoe het afloopt!

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Vind jou in ieder geval een echte vriend omdat jij je oprecht zorgen maakt over je maatje. Complimenten!!! Zou proberen in een relaxte omgeving voorzichtig een gesprek aan te gaan en door laten schemeren dat jij je zorgen maakt. Ook laten merken als daar aanleiding voor is dat je toch altijd zijn beste maatje zult blijven, ook wanneer hij gevoelens heeft voor hetzelfde geslacht. Veel succes!!!

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Probeer toch contact te leggen met je vriend, het liefst in het echt, en vraag hem wat er aan de hand is. Jij bent z'n beste vriend, dus tegen jou zou hij dat in vertrouwen moeten kunnen zeggen. Het zal misschien moeilijk voor hem zijn, gezien zijn reacties op dit moment... Het zou kunnen dat hij homo is en daarmee worstelt. Je kunt hem natuurlijk nergens toe dwingen en dat moet je vooral ook niet doen, maar laat hem in ieder geval weten dat je er voor hem bent als hij je nodig heeft. Juist in zo'n soort situatie kan de steun van een goede vriend heel fijn zijn, lijkt mij.

    20 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten