Skip to content
17 reacties
4238 weergaves

Mag je naakt zijn in de duinen van een niet-naaktstrand?

Ik heb dus een beetje onderzoek gedaan en ik vind dat je overal naakt mag zijn, zolang het 'geschikt' is. Als je met gezond verstand oordeelt of het geschikt ik zit je altijd wel goed heb ik gelezen. Ik weet het niet zeker allemaal dus is er iemand hier die dat weet? Ik zou namelijk deze zomer op een warme dag wel ergens (een beetje afgelegen) in een duinpannetje naakt willen zonnebaden, maar ik weet dus niet of dit mag op een plaats die niet aangewezen is als naaktrecreatiegebied. "Naaktrecreatie op een andere plek dan het aangewezen naaktstrand is gewoon mogelijk en toegestaan als de plek geschikt is voor naaktrecreatie. Het kan alleen nog discussie opleveren als de plek niet geschikt is voor naaktrecreatie. “Evident niet geschikt” betekent in dit verband dat objectief oordelende en redelijk denkende mensen over die niet-geschiktheid in een concreet geval redelijkerwijze niet van mening kunnen verschillen." Staat er op artikel430a.nl

15 jaar
6 jaren geleden

17 Reacties

  • heb hier nog nooit problemen mee gehad. je moet natuurlijk een beetje discreet zijn en niet zo maar in t zicht van iedereen gaan liggen.
    ook mag je niet sexen, maar dat lijkt me ook normaal. dan is t openbare zedenschennis

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Is het proberen waard. Ik lig altijd naakt in de duinen.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • @TS, op jouw leeftijd zullen ze dat nog wel door de vingers zien. Het is een heerlijke ervaring. Soms heb ik plots genoeg van zo'n tjokvol strand met het gejoel en de strandballen die je om de oren vliegen. Dan is het zalig chillen in een verborgen duinpan tussen de vogeltjes en de konijntjes. In je blootje helemaal opgaan in de natuur. Veel plezier.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • In de duinen hier in de buurt is het toegestaan om door het duinreservaat te wandelen, en om er te liggen. Ik denk dat ik het maar eens ga proberen. Eerst even kijken hoe het is met de zwembroek aan, en daarna rustig de zwembroek uit doen en kijken hoe het gaat. Ik denk dat het wel mee gaat vallen allemaal. we zullen zien

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat een meid van 19 op veel meer tolerantie kan rekenen dan een jongen. Verder is er idd een groot verschil tussen de badsteden. In Zandvoort hebben ze weinig moeite met naakte mensen. Ook op het gewone strand ga ik wel eens naakt en er heeft nog nooit iemand wat van gezegd. En ik ben daar lang niet de enige. Maar in Cadzand kreeg ik een boete van een duinwachter omdat ik over de omheining geklauterd was. Dat ik naakt was daar zei die niks over. Maar ik had mijn tentje opgesteld en dat was volgens hem wildkamperen. Het hangt er helemaal vanaf wie je treft.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben wel een meid maar lees hier een paar redelijk overdreven reacties. Ik ga bij mooi/lekker weer, (zoals o.a. gisteren) als ik even tijd heb naar een ''pan'' in de duinen achter het circuit van Zandvoort. Zet ik de fiets in de stalling van het dierentehuis, 10 minuutjes lopen en ik ben bij ''mijn pan''. Leg ik mijn badlaken neer, kleed mij uit (heb dan alleen een jurkje aan) en ga zonnen. En komt dan een keer de boswachter, of werknemers van rijkswaterstaat/waterbeheer langs gelopen en je hebt verder niets vernield, of iets brandbaars bij je, dan wordt er weinig gezegd van: dat mag niet. Als je in een ''pan'' ligt te zonnen en je houdt je verder ''aan de regels'', dan zijn er weinig die daar verder iets van zeggen, zelfs de politie niet. Dus probeer het gewoon, verniel niets en wees ''een met de natuur''.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Haha geweldig, zo herkenbaar! Zeker als je aan het strand woont. Maar zeg nou ff zelf, wat is er geiler dan seks te hebben met je vrienden in een duinpan, lekker in de open natuur met de zwoele zomerwind door je haren? Wow!

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • En dan heb je ook nog de patrouilles van Rijkswaterstaat. Die gaan niet meteen op zoek naar naaktlopers, ze moeten de toestand van de duinen controleren. Maar wanneer jij daar lekker in dat duinpannetje ligt, betekent dat dus dat je ergens over de omheining geklauterd bent. Op een andere manier raak je daar niet. Dan gooien die jou weer op de bon.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Kijk beter @jongen15, THX!!!

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen van 20: kijk even op http://artikel430a.nl

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Het antwoord zit al in je vraag verwerkt. Naakt in een verlaten duinpannetje liggen zonnen, of naakt liggen zonnen in je eigen achtertuin lijken beide prima geschikt voor naaktrecreatie. Alleen, je mag dus geen aanstoot geven. Dat is behoorlijk subjectief ook nog eens. De ene persoon heeft helemaal geen last van blote mensen, een ander vindt een blote tepel al weerzinwekkend :) Je hebt geen 100% garantie dat er toch niet iemand toevallig langsloopt langs dat verlaten duinpannetje. En als je achtertuin omheind is met een schutting, kan iemand je misschien toch nog zien liggen in de tuin vanuit een slaapkamerraam. Dus nee, volkomen legaal is het niet. Dat neemt niet weg dat je het gewoon kunt doen als je maar rekening houdt met mensen die er aanstoot aan zouden kunnen nemen.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Waarom zoek je het niet ff op, het staat gewoon in de wet. Je mag nergens naakt zijn als dit vanaf de openbare weg of voor een publiek toegankelijke plaats zichtbaar is, behalve plaatsen waar dit wel is toegestaan. (zoals een naaktstrand). Simpeler kan het dus niet. En wij, me vriend en ik, en andere vrienden gaan vaak naar het naaktstrand. En ja er zijn ook best vaak andere jongeren.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Naaktrecreatie is uitsluitend beperkt tot de zones die als naaktstrand aangeduid zijn. Het FKK bord of het bord "naaktstrand". Meestal ook nog met de breedte van het strand en aanduiding van begin en einde. Daarbuiten mag het niet en is het in principe strafbaar. Wel hebben bepaalde badplaatsen gedoogzones. Het mag niet echt maar de kans is groot dat de verbalisant een waarschuwing geeft ipv meteen een boete. Naaktzonnen in een verlaten duinpan is idd heerlijk maar er is veel controle door politie in burger, te paard of met de terreinwagen. Omdat die afgelegen plekjes bijzonder in trek zijn bij homo's en agressieve gluurders. Echt veilig lig je daar niet.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • TS hier Er is hier helaas geen naaktstrand in de buurt. Maar mijn vraag was of ik wel of niet naakt mag zijn op een redelijk afgelegen plek in de duinen. Midden in de duinen, weg van plaatsjes strandtenten en wandelpaden. Je zou er dus prima naakt kunnen zijn, maar mág het ook? Naakt zijn is niet strafbaar, tenzij je er de openbare orde mee verstoort. Maar doe je dat dan?

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Je mag naakt zijn zolang niemand anders je ziet. Anders kunnen er mensen zijn die er aanstoot aan nemen, en dan mag het niet. Je moet vooral opletten als het vlakbij openbare gelegenheden is, en als je duidelijk zichtbaar bent.

    Naakt zonnebaden zou ik gewoon doen in een naaktrecreatiegebied of op een naakstrand, dan voorkom je gezeur. Je wil ook niet hebben dat andere mensen of zelfs kinderen jou tegenkomen als je ergens naakt ligt te zonnen buiten een naaktstrand.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Volgens mij mag dat niet, maar waarom ga je niet gewoon naar een naaktstrand zie je misschien nog leeftijdsgenoten naakt

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik vindt dat je overal naakt kan zijn als je je er niet voor hoeft te schamen en ook niet betrapt wordt. In de duinen is een beetje link omdat je dan betrapt kan worden. Maar aan de andere kant zeg ik daar op mijn beurt ook dan weer op, heb het lef en doe wat je niet laten kan. En dat is erg spannend en leuk hoor. Ik hoop dat je ervan geniet.

    21 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten