Skip to content
24 reacties
1812 weergaves

Naturisme

Hoe denken niet naturisten aan het naturisten/leven. Ik ben zelf een naturist en vind het super om zo veel mogelijk helemaal naakt te zijn

12 jaar
6 jaren geleden

24 Reacties

  • Ik vind het wel prima; kan me voorstellen dat mensen zich vrijer voelen zonder kleren. Goed ook dat het nog gebeurt, want de maatschappij is verder al zo aan het verpreutsen...

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou wel alles laten zien volledig bloot

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Het leuke is dat er op een naaktstrand een andere sfeer is. Meer respect, hoewel je daar niet over nadenkt, je voelt het gewoon zo. Naakt is een mens het meest kwetsbaar en omdat iedereen dat is, maakt het meer gelijk, je bent onder elkaar, het schept een band. Er zijn wel voorbeelden dat het allemaal niet zo gaat als op de meeste naakt- of naturistenstranden, maar dat zijn uitzonderingen.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Daar kom je alleen achter door er zelf een keer heen te gaan

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik wil als niet-naturist niet respectloos overkomen. Maar hoe kan je je seksuele gevoelens in die omstandigheden zomaar aan de kant laten ? Voel je dan nooit enige opwinding bij het zien van sommige personen ? Dat gebeurt toch ook bij mensen die gewoon hun kleren aanhouden ? Ik zou dan al vlug denken : met die vrouw zou ik wel eens willen vogelen of die jongen wil ik best eens aftrekken of pijpen.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Vroeger kwam ik op een gezellig strandje. Je had een ouder echtpaar wat discreet een oogje in het zeil hield. Ze waren zowat de opa en oma van het strand. Iedereen respecteerde ze en toen ik de eerste keer daar was, kwamen ze gezellig kennismaken. En meteen ook een vriendelijke briefing over wat wel en niet kon. Ze dwongen een natuurlijk respect af. Deze zomer waren ze er niet meer. Ik hoorde dat opa in mekaar geslagen was door een "waar bemoei jij je mee" kerel. Ik kom er niet meer want er wordt getrokken en zelfs geneukt. Het zijn zoals steeds de mensen die hun paradijsje om zeep helpen.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ga al zeven jaar naar het naaktstrand. Het is heerlijk om daar in je blote kont rond te lopen . Ik heb nog nooit sexuele handelingen gezien op het naaktstrand.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • J18 je begrijpt idd niet veel van het naturisme en sex is natuurlijk verboden op het terrein als je het in je tent, caravan doet zal niemand er iets van zeggen. Er zijn ook kinderen bij denk je dan echt dar er aan openbaar sex gedaan word, even nadenken yoh. En zeker weten wat jongen boven mij zegt al je het een paar keer gedaan hebt wil je niet anders meer

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • ga eens, op een stil plekje, in je blootje zwemmen en zonnen. Dan begrijp je het naturisme en wil je niet meer anders. Als er op een openbaar naturisten strand/terrein dingen van seksuele aard gebeuren dan zullen deze personen door de aanwezige naturisten worden aangesproken dat het geen seksstrand is.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik kan niet zeggen dat ik er iets van af weet. Ik ken ook niemand die het doet en ben ook nooit op een naturistenstrand of -camping geweest. Maar vind je het niet jammer, dat alles zomaar vrijelijk te zien is ? En wordt het dan nooit saai of banaal ?

    Persoonlijk wil ik enkel de piemel en borsten zien van mensen die ik knap en aantrekkelijk vind. En ik vind het eerder opwindend, dat soms niet te zien en er dan over te fantaseren. Van de anderen wil ik die dingen dan weer liever niet zien. We zijn natuurlijk niet allemaal filmsterren, maar ik vind het anderzijds dan weer vreemd, dat sommigen hun eigen lelijkheid absoluut willen etaleren.

    Naturisten zullen waarschijnlijk zeggen, dat ik het niet begrepen heb. Maar als niet-naturist denk ik er nu eenmaal zo over. En ik zal het dus ook nooit doen, hoewel ik zeker weet van mezelf, dat ik niet 'lelijk' ben.

    Ten slotte wil ik nog kwijt, dat ik niet kan geloven, dat het allemaal zo paradijselijk onschuldig is als het lijkt. Gebeurt het dan nooit, dat sommigen elkaar bijv. aftrekken of zijn er bepaalde regels, waarbij dat soort zaken verboden is ?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • bloot is idd heerlijk

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Weet je, de een schaamt zich en de ander niet. Zo werkt het gewoon. Me broertje en ik krijgen een vrije opvoeding dus echt preuts zijn we niet. Al zie ik idd hier in NL niet veel jongeren naakt, maar im ga vaak met mn vrienden naar het naaktstrand. En yep haha, wij krijgen soms ook rere opmerkingen. Lekker boeie. Wij vinden het chill dus om naakt te zijn dus doen we dat. En yep 't is idd lekker om buiten (waar het mag) naakt te zijn.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben al van jongs af aan naturistisch opgevoed De gehele vakantie breng ik naakt door.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Als je idd leeftijds genoten naturistisch wil zien moet je dat idd niet in nederland zoeken Nederlanders zijn te preuts om zich naakt te laten zien

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • uitzonderingen daar gelaten is de stemming op natu campings en stranden uitermate relaxed. Er heerst respect voor elkaar en het is er brandschoon. Een genoegen om daar te zijn.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • ik ben al wel eens met me ouders naar naturistencamping geweest in zuid frankrijk. het is er vooral erg netjes en verzorgd. het was even wennen voor me om hele dag bloot te lopen maar het went en het is eigenlijk heel fijn. niemand kijkt speciaal naar je. ook in de winkel, restaurant en op het terras zit iedereen in zijn nakie.
    in het begin kreeg ik vaak een stijve, maar dat is nu wel wat beter geworden. heb altijd wel een handdoek bij me zodat ik dat wat kan verstoppen

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • He J 21 Ts hier ik begrijp wat je zegt maar als je vanaf je geboorte met naturisten omgaat weet je niet beter waar wij naar toe gaan hebben ze ook een winkeltje. Wat wel opvalt is dat mensen die “erg” behaard zijn wel iets aan trekken bij winkelen voor de rest doe je alles wat je normaal doet alleen naakt 

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Ps als je naar zuid Frankrijk gaat of Kroatië dan zie je alle leeftijden naar is daar een heel ander kultuur

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben zelf geen naturist, maar ik kan me wel voorstellen dat het heerlijk moet zijn om bijvoorbeeld in je nakie op het strand te liggen zonnen. Maar ik heb weleens een documentaire gezien dat mensen ook bloot lopen achter hun boodschappenkarretje in het kampwinkeltje op het naturistenterrein, of bloot gaan lopen tennisen, en daar heb ik dan wel weer mijn persoonlijke bedenkingen bij, zo van : moet dat nou ?? Die zelfde bedenkingen heb ik trouwens ook als mensen uit preutsheid in hun onderbroek gaan lopen douchen na het sporten. Dan denk ik ook van : moet dat nou, ga gewoon naakt. Maar veel zal afhangen hoe je zelf bent grootgebracht. En ja , als kinderen gaan puberen hebben ze over het algemeen toch wat meer moeite met het naakt zijn, Als je als 12jarige totaal geen problemen hebt met naturisme wil dat nog niet zeggen dat je er op je 14e nog precies hetzelfde over denkt. Mijn verdere mening is : leven en laten leven, Ieder zijn meug.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ts hier, meisje 14 dat is de grootste onzin wat je zegt ga maar eens naar zuid Frankrijk of Kroatië dan zie je alle leeftijden naakt

    12 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten