Skip to content
32 reacties
1391 weergaves

Functie van schaamhaar

Weet iemand van jullie wat de functie van schaamhaar is

12 jaar
6 jaren geleden

32 Reacties

  • Het tegenhouden/opvangen van zweet. Schaamhaar heeft dezelfde functie als wenkbrauwen, als het zweet langs je voorhoofd naar beneden valt houden de wenkbrauwen het tegen, zodat het niet in je ogen komt. Hetzelfde met schaamhaar.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat het weinig zin heeft als je elke dag ondergoed aan hebt. Dan is dat de bescherming tegen zweet en dergelijke. Als je nudist zou zijn en je vaak naakt bent of als je geen onderbroek aandoet is het volgens mij wel beter om wat schaamhaar te hebben voor het zweet. Ik heb niet echt een voorkeur qua uiterlijk daar beneden. Ikzelf scheer me nooit maar volledig jaar is ook nog wel mooi.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb donker haar en een licht getinte huidskleur. Heb gelukkig (nog) niets tussen de billen. Gewoon behaard op de benen en armen. Sinds afgelopen zomer scheer ik mijn schaamhaar wat best wel veel is als ik er niets aan doe en hou mijn oksels glad. Zweet zo veel minder. Mijn vriend scheert zijn schaamhaar ook wat veel lekkerder pijpt.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • J15 Ts hier, als ik schaamhaar ga krijgen zou ik dat ook weg scheren

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Aan Ts ik heb ook maar lichte haartjes maar scheer tog alles af

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • J15 Ts hier ik heb alleen wat lichte haartjes op m’n onderbenen en onderarmen voor de rest ben ik nog helemaal kaal. Ik scheer het niet maar heb voor de rest gewoon nog nix

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • @ts & 15 j ik scheer me volledig kaal heb nergens haar niet op me benen onder me armen en boven me piemel en zak alles helemaal kaal voelt goed en is lekker glad

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Als je 15 bent is het op z'n minst opmerkelijk als je broer kijkt of je schaamhaar geschoren moet worden en dat ook nog voor je doet ! Ik heb zoiets nooit eerder gehoord. Waarom doe je het niet zelf zoals iedereen dat doet ( als je graag geen haar hebt )

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • J15 je broer scheert je gast je bent 15

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Toen mijn schaamhaar begon te groeien heeft mijn broer het weggeschoren, hij zei dat dat gewoon veel mooier is en dat iedreen dat doet. Ik vind glad ook logischer, vanaf mijn babytijd was ik kaal bij mijn piemel, dus dat hoort gewonn zo vind ik. Mmijn broer kijkt nu regelmatig of hij het weer moet scheren, ik ben blij dat hij het in de gaten houdt, zo blijf ik glad.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik laat alles staan. Schaamhaar, kontbeharing , borsthaar, okselhaar, pikwijzer , beharing armen en benen, tenen. Niets vergeten ? Wel dagelijks goed schoonhouden natuurlijk.
    Ik vind het natuurlijk en vind het ook bij andere mannen stoer staan

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Lichaamsbeharing beschermde in de oertijd tegen de kou. Groeiend schaamhaar was daarbij een indicatie dat vrouwen en mannen geslachtsrijp waren.

    Door de evolutie is schaamhaar nu minder noodzakelijk, maar we hebben het nog steeds. Een van de redenen is dat de schaamstreek kliertjes bevat die feromonen produceren. Feromonen zijn hormonale geurstoffen die een rol spelen bij of je iemand (seksueel) aantrekkelijk vindt. Deze feromonen worden door het schaamhaar vastgehouden en verspreid.

    Tot slot beschermt schaamhaar ook tegen bacteriën, die door wrijving kunnen worden overgebracht.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb het ook laten laseren. Ik had veel schaamhaar en haar tussen de billen. Dat was tijdens de seks zeer onprettig. Nu kunnen mijn vriend en ik genieten

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Heb van nature weinig schaamhaar. Heel licht. Ook weinig okselhaar en gelukkig niets tussen de billen. De jongens waar ik op val en seks mee heb hebben wel meer schaamhaar maar wel verzorgd.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • nut is dat bepaalde lichaamsdelen wat makkelijker langs elkaar bewegen, minder plakkerig als het warm is. maar ik houd het ook kort. staat verzorgder en schoner dan zo'n oerwoud, maar dat is persoonlijk. ik begon het steeds vervelender te vinden toen m'n vriend en ik vaker seks begonnen te krijgen. nu zijn we allebei veel gladder en dat "werkt" een stuk beter.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik vind het glad mooier en lekkerder. Ik scheerde het. Maar heb het laten laseren. Nu 2 behandelingen gehad, krijg nog 1 en ben er lekker vanaf! Bij een leuke iets stoere jongen vind ik het wel mooi als het maar verzorgd is.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Als je je schaamhaar scheert, kunnen door kleine wondjes bacteriën gemakkelijker het lichaam binnendringen, dus dat zou een reden kunnen zijn om het niet allemaal kaal te scheren. Verder ben ik het ermee eens dat schaamhaar niet vies is, zolang je zelf maar schoon bent! Ik vind persoonlijk wat schaamhaar ook mooier dan helemaal kaal, zeker voor een man.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Schaamhaar is net zo als hoofdhaar.. niet vies! Ik heb zelf een bos dik zwart schaamhaar en ben blond.. raar maar waar. Iemand die schaamhaar heeft en naakt is zie je van ver al aanlopen viel me op.. trek de aandacht. Schaamhaar als functie dat het aangeeft dat je ver aan het puberen bent bijna volwassen. Jongen met schaam en okselhaar hebben de meeste al een zaadlozing en rukken af. Als je schaamhaar als jongen wegscheert zie je eruit als een klein kind. 3/4 jongen laat het staan of trimmen het korter.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Weet niet of het een functie heeft. Met deze hitte heb ik het voor het eerst weggehaald maar ik heb er zwaar spijt van. Het is niet mooi. Lijkt of ik een geplukte kip heb hangen.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • J18 Ts hier ik heb nog geen schaamhaar en als ik het krijg scheer ik het idd weg

    12 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten