Skip to content
17 reacties
658 weergaves

Kleding op school

Zelf zit ik op een relaxte openbare school. Met deze warme dagen mag je dragen wat je wilt. Hoe zit dat bij jullie?

17 jaar
6 jaren geleden

17 Reacties

  • Uit ons schoolreglement:
    De leerlingen dragen verzorgde kledij. Er dient een onderscheid te worden gemaakt tussen school- en vrijetijdskledij. Je draagt op school geen uitgerafelde of gescheurde jeans, geen vieze sportschoenen, geen extravagante kledij, geen minirok, enz.
    Omwille van slordige of te opvallende kledij kun je naar huis worden
    gestuurd. De haarsnit is eenvoudig en verzorgd. Opvallende make-up, sieraden en piercings zijn niet toegelaten.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 13: het is niet 1980-1990 meer he, je kan ook gewoon naar school gaan zonder dat je "deftig" moet doen. Het is nou niet dat je een beter mens wordt/bent omdat jouw school je verbiedt bepaalde kleding te dragen. Ook zijn er genoeg docenten die een stuk makkelijker met leerlingen omgaan als ze zich niet als een of andere autoriteitsfiguur moeten gedragen.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Echt geen respect hebben jullie voor de leerkrachten en medeleerlingen. Bij ons op school zijn er ten minste regel: Geen sportkledij Geen te korte broek, rok, jurk Geen intieme zones mogen zomaar open liggen Geen ondergoed te zien dus ook geen laaghangende broek of een hempje(bij meisjes) waar de bh volledig te ze zien is Geen uitdagende kledij Schoenen verplicht Geen petten, andere hoofddeksels ... Hierdoor is er ten minste een deftige school mogelijk. Het is een school, geen strand!

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb op school dikwijls niet meer dan een kort jurkje en schoenen aan. Geen BH en slipje, lekker bloot. De leiding/leraren op school weten dat het gebeurt, er wordt ook niet echt op gelet, maar ...... zodra ze ook maar iets zien van de vagina, bij boys de plasser of de balzak, dan heb je een probleem. Kan je zaterdagochtend om 7 uur 2 klaslokalen schoon komen maken. (vegen, dweilen, stof afnemen en de ramen wassen)

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat had ze aan?

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Op mijn school mag ook alles. En het is vaak hoe hoger de klas hoe opener de kleding. Een keertje maakte een mentor een opmerking naar een klasgenote dat ze zich niet meer zo sexy mag kleden, maar dat sloeg echt nergens op.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Mag je in bikini op school raar dat het mag

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Bij mij op school mag bijna alles. Al wil je in je bikini/zwembroek naar school. Alleen compleet naakt mag niet. Zolang er geen blote ''edele delen'' te zien zijn als je loopt of zit is het goed.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Op de opleiding die ik volg dragen we een net wit overhemd met een lange jeans met een bruin of zwarte riem. Ook doen we ons overhemd in ons broek

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Toen ik een shirt had met een.te grof teken erop moest ik die in mn kluis doen en een wit strak overhemd met schoollogo erop. Gadver voelde me kut.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Bij ons op school mag niet alles. Ik heb een te kort afgeknipt broekje. Die had ik aan maar een leraar zei dat ik m niet meer aan mocht trekken.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Je zult het misschien niet geloven maar bij ons mag alles.

    Er is al eens een jongen in onderbroek naar school gekomen. Had hij beter niet gedaan want ik het midden van de speelplaats trokken ze zijn onderbroek af.
    Gelukkig had hij een grote lul :-).

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik draag altijd een lange jeans maar dan wel zonder een onderbroek en een shirt of overhemdje met korte mouwen. Ik heb ook altijd sneakers aan maar dan wel geen sokken. Gewoon op mijn blote voeten in mijn sneakers want ik vind dat keileuk. Mijn shirt of overhemdje doe ik nooit in mijn broek, altijd over mijn broek.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Bij mij is t ook relaxt. Ik draag vandaag een zwart shirt, korte jeans en een brede witte leren riem. De voorkant van mn shirt heb ik altijd achter mn riemgesp.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Bij mij op school mag je altijd dragen wat je wilt. Ik draag met dit weer gewoon een polo of een overhemdje, maar dat draag ik ook als ik niet naar school ga.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Nu het warm is een polotje of een tshirt en soms een blouse met korte mouwen. Korte jeans met bruin riem. Voorste deel van polo of shirt in mijn broek en sneakers of slippers. Buiten een zonnebril.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • korte broek kan maar dan niet te kort, het T-shirt moet mouwen hebben en slippers kunnen echt niet! Dat vinden de leerlingen, de school maakt het niks uit wat je draagt. Als je je ook niet aan het "Voorschrift" houdt wordt je echt heel raar aangekeken. Het is ook niet dat iemand zegt van: Ja dit en dit mag je niet dragen, je pikt het gewoon op. Eigelijk te idioot voor woorden, maar ik zit op een kakkersschool in het Gooi, dus daar heb je dat meer dan ergens anders.

    15 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten