Skip to content
17 reacties
2849 weergaves

Slaaf/onderdanig

Heyy, soms heb ik het gevoel dat ik wel eens onderdanig wil zijn. Soms ga ik dan op sites als omegle en dirtyroulette om een meester of meesteres te vinden. Vinden jullie dit raar? En ik ben hetero, maar vind het fijn om door een oudere man (of vrouw) behandelt te worden. Laatst dacht ik erover om een keer met iemand in het echt af te spreken, maar durf niet zo goed. Vinden jullie mijn verhaal vreemd of kan dit wel?

19 jaar
6 jaren geleden

17 Reacties

  • Vind het ergens wel spannend, geen slaaf, dat niet, maar een beetje hard aangepakt te worden door een soort coach leek me wel wat,zelfvertrouwen kweken, ook door mijn twijfels of ik hetero of homo ben.Iedereen bombardeert me soms tot homo, uit de kast hoef ik niet meer dus.Maar ben hetero, en dan zegt een oudere vriend,je liegt. Beetje uitdagend wordt hij dan,wat jij nodig hebt is een bevestiging en hij wil wel als coach fungeren, ergens denk ik doen anderzijds te gek,niet normaal.Graag een mening.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 20 respecteer je keus, en echt merk aan je reactie dat je het er nog moeilijk mee hebt, maar vond feuten nog al heftig, dat hazing gedoe ken ik niet ,maar geloof je wel als dat nog erger is zoals je zegt.
    Dan toch bedankt ,vind je niet onbeleefd, als je niet reageren wil meer dan ook niet doen, maar wou je even laten weten dat ik die serie gezien heb van feuten.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Nou jongen18, ik antwoord even omdat ik niet onbeleefd wil zijn maar ik heb geen zin om mijn ervaringen weer op te rakelen. Bij Feuten gaat het er nog lief en zachtaardig aan toe. Onze ontgroeners hadden zich duidelijk laten inspireren door die Amerikaanse hazing-filmpjes. Tot zover over dit onderwerp, sorry.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 20 je belevenis als feut. Gisteren een aantal afleveringen gezien van Feuten op tv, benadrukte de werkelijkheid, vond het nog al heftig, je moet er i.d.d tegen kunnen tegen die machtsverhouding, maar zat te kijkken met een paar vrienden die het wel cool vonden en zeiden dat ik er door heen moest kijken en niet te serieus moest nemen. Nu, doe ik wel en vind het toch te ver gaan.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 20 bedankt voor je reactie, maar begrijp je nu wel na die nare ervaring van een ontgroening als éénling op een Belgische unief. Begrijp dus dat het een studentenvereniging was, zelf geen ervaring, vind dat hele ontgroenen totaal uit een andere tijd, en niet meer kunnen eigenlijk,al is het daar iedereen ook weer niet mee eens geloof ik. Maar laat het dan leuk blijven en niet zo dat je er een trauma aan over houdt, en lees of hoor ook nog weleens dat er controle is op uitspattingen, neen dus, in jouw geval dus niet,maar top dat je het verwerkt hebt en neem aan dat je nu terug bent in Nederland, maar voor mij onbegrijpelijk dat dit soort misstanden nog bestaan, nogmaals gelukkig voor jou verleden tijd, ps er zijn nu toch ook verenigingen zonder ontgroenen.?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Je hebt gelijk jongen18. Mijn reactie was wat kort door de bocht door de warmte, denk ik. Maar srs: mijn aversie voor die meester/slaaf toestanden heb ik overgehouden aan mijn ontgroening. Aan de vernederingen die ik daar moest ondergaan. De fysieke vernederingen heb ik nu twee jaar later verwerkt maar de verbale liggen me nog altijd op de maag. Ik was toen de enige Nederlandse feut aan een Belgische unief en je snapt dus wel wat ik zoal heb moeten aanhoren. Het heeft me diep gekwetst en ik vind het onbegrijpelijk dat een normaal mens met zelfrespect naar zoiets verlangt.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 20 zelf heb ik er ook niets mee, maar het gaat over dit onderwerp.Dan je zegt een afkeer te hebben van mensen met een laag denkbeeld van zichzelf. Buiten dit onderwerp om zijn er talloos mensen die verlegen zijn, zichzelf niet geaccepteerd voelen,menen dat anderen belangrijker zijn dan zichzelf, maar dit heeft niets met dit onderwerp te maken.
    Over dat lage denkbeeld ben ik het niet eens, uit onderzoek is gebleken dat vaak hoogopgeleide mensen en met een topbaan en die in hun werk macht hebben over anderen en daarbij dominant over komen soms behoefte hebben om zich zelf in hun vrije tijd juist een heel andere kant opzoeken, door bijvoorbeeld een meesteres te bezoeken en zich hier onderdanig gedragen. Onderdanigheid wordt soms ook gekoppeld aan stoer zijn, jezelf bewijzen zoals in het leger, noem als voorbeeld de keiharde amerikaanse marineopleiding.Studentenverenigingen, enz, heb ik ook niets mee en denk jij ook niet, maar het klopt niet helemaal of komt niet overéén met een laag zelfdunkheid van iedere onderdanigheid,met andere woorden het is een heel breed scala aan heel veel theorie.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat onderdanige/slaafse mensen een laag zelfbeeld hebben. Ik heb een instinctieve afkeer van ze.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Dit is een topic met een niet alledaags onderwerp, weinig reactie's en wat is de oorzaak? Staat het te ver van af of komt het te dicht bij.?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Had onlangs een gesprek met een oudere jongen, bekakt enigzins, niet echt van deze tijd. Ergens vond ik hem afstandelijk en vreemd, mede door zijn opvattings en zijn verering voor de jaren '60, hij had er een hele filosofie over, wat toen normaal was nu als abnormaal werd beschouwd.Toen ik hem vroeg of hij een vriendin had zei hij dat ik niet zo brutaal moest zijn, en dat hij geen vriendin had was omdat hij zich niet afhankelijk wilde maken van klein burgelijkheid en zich niet liet inpalmen of inlijven liet door de gevestigde orde.Gek en toch begreep ik hem enigzins, mocht hem niet en ergens vond ik hem cool. vreemd.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 18, je zegt daarna nooit meer gesproken, dus het was geen vriend of iemand met wie je een vriendschap begon. Best heftig toch om met iemand die je niet kent zo intiem iets te delen.Maar begrijp dat je nu momenteel niets mee doet of ben je op zoek. Misschien heb jij ook een advies of raad voor de 19 jarige topic schrijver.?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb eerst met hem gesproken over wat ik wel en niet durfde. Toen we eenmaal bezig waren liet hij me toch verder gaan als wat ik had aangegeven. Wel hadden we een codewoord afgesproken, als ik echt niet meer wilde zou hij dat repecteren en stoppen. Maar uiteindelijk alles met hem gedaan, was voor mij ook de eerste en enige keer met een man. Daarna nooit meer gesproken, maar zeker geen spijt van

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 18 je bent verder gegaan of durfde verder te gaan dan denk ik was het wel helemaal vrijwillig of omdat hij het wou.?Heb je wel eerst een gesprek met hem gehad want het was wel de eerste keer en zoals ik begrijp ook de laatste.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb dit ook, en heb toen afgesproken met een oudere man. Ben naar hem toe geweest en ben toen veel verder durven gaan als dat ik gedacht had. 

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Of je met iemand eens wil afspreken jongen 19 dat is jouw beslissing, maar kijk wel uit, misschien iemand mee nemen of laat wel een adres achter of telefoonnummer van degene waar je naar toe gaat. Of eerst kennis maken op een neutrale plek, maar misschien ook een idee om eens een club te bezoeken of een infoavond die over dit soort onderwerpen gaat dan is er tenminste controle.Of naar iemand die het beroepshalve doet alleen dan moet je betalen maar het is wel veiliger.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Dankje! Maar zou ik met iemand af moeten spreken om het een keer te doen?

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Vind je mijn verhaal vreemd vraag je, ja ,wat vind jezelf? Wat is vreemd,wat is raar, alles wat buiten de norm valt.Alleen gevoelens of een fantasie is iets van je zelf.Allereerst je bent niet de enigste die dit wel eens wil denk ik . Dan je bent hetero maar het mag ook een oudere man zijn, wel begrijpelijk, want je wil geen relatie,alleen een soort vorm van vriendschap met een afstandelijke verhouding. Vreemd,raar, valt dit buiten de maatschappij of herkennen we dit toch enigzins bij groepen waar een machtsverhouding geldt zoals bijvoorbeeld in het leger. Zag onlangs een buitenlandse docu over een militaire kostschool van rijke luiszoontjes waar een jongen van mijn leeftijd vertelde dat hij zich hier wel thuis voelde, hij hield wel van een beetje gedril en discepline om zich zelf tegen te komen en te bewijzen.Denk dat het bij jou ook wel enigzins het avontuur mee telt,zovan hoe beleef ik dit, niet iedereen zal dit begrijpen maar hoeft ook niet,alleen stort je niet in een situatie waar je spijt van krijgt, misschien eens een instantie opzoeken om eerst vrijblijvend advies in te winnen.Vind het wel cool ergens dat je dit ook onder de aandacht brengt.

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten