Skip to content
38 reacties
2515 weergaves

Oksels en schaamhaar scheren en trimmen

Wie scheert ook z'n oksels en houdt netjes z'n schaamhaar bij? Ik doe het al zolang ik er heb. Staat gewoon veel verzorgder.

15 jaar
6 jaren geleden

38 Reacties

  • Haar gewoon laten staan. Scheelt je tijd en glad lukt je kennelijk toch niet.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • vorige week terug met begonnen, oksels en schaamstreek. Borsthaar heb ik ook al is gedaan, maar was veel werk en niet echt volledig glad...

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb nog niet veel lichaamshaar. Ik laat alles staan als het gaat groeien. Vooral een pikwijzer vind ik super mannelijk.Je zou wel gek zijn die weg te scheren.. Op welke leeftijd gaat krijg je die beharing eigenlijk?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb het puur natuur! Zowel een grote bruine bos schaamhaar en okselhaar. Ik vind het gewoon veel fijner en mooier staan dan kaal, ook ben ik wel trots op mijn buiksnor.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik laat mijn oksel- en schaamhaar lekker staan. Alleen goed verzorgen en het ziet er wat mij betreft dan netter uit dan kaal. M'n hoofdhaar gewoon op gezette tijden laten knippen, maar wel een lekkere haardos houden graag. Ik was laatst met m'n moeder in een bestralingsinstituut tegen kanker en zat te wachten toen er een nog jonge man met kaal hoofd naast me kwam zitten. Ik dacht dat hij ook kanker had en informeerde voorzichtig, waarop ik als antwoord kreeg nee hoor, ik scheer me gewoon kaal. Ik zei daarop, of hij z'n haar dan aan de patiënten hier wilde schenken, maar toen werd ie kwaad!

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Oksels borst armen benen snor en baard haren heb ik allemaal niet, schaamhaar een beetje en dat scheer ik een keer per week helemaal weg. Niet omdat er mode is of omdat ik homo ben maar wel omdat dat veel netter en zachter is.
    Het haar op mijn kop liefst zo kort mogelijk omdat dat heel erg handig is. Bij zwemmen (ik zwem heel erg veel) en bij werken op de boerderij waar er continu stro en gras en zand en modder en als je niet oppast wat mest in je haren vliegt.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik scheer het helemaal weg

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Okselhaar laat ik staan. Ik knip alleen haar weg dat onder de mouwen van m'n t-shirt uitkomt. Borsthaar heb ik van nature bijna niet. Ook bijna geen pikwijzer. Ik ben blond waardoor je haar op benen, armen bijna niet ziet. Ik laat het daarom maar staan. Baard, snor en hoofdhaar scheer/knip ik wel.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen van 19, ik scheer m'n gezicht wel en laat m'n hoofdhaar ook knippen. Borsthaar en schaamhaar hou ik zelf bij door soms wat te trimmen en regelmatig wassen van wel of geen haar is altijd een 'must'. Natuurlijk mag iedereen zelf weten wat hij doet, maar als je het over kapsel en kleding hebt lijkt NL toch wel een beetje een grote apenkooi. Meer dan de helft van de jongeren heeft een soort Robbie Williams kapsel en nog veel meer lopen in spijkerbroek, liefst met gaten. Hoezo kuddedieren?!! Overigens weet ik niet van een enquête omtrent schaamhaar bij homo's, maar uit eigen waarneming op openbare naaktterreinen en stranden in de afgelopen jaren. Lees daarnaast eens een (mode)blad of sensatieblad en je zal misschien je mening bijstellen. Hoeft natuurlijk ook niet want iedereen is uiteraard vrij om te doen wat hi/zij wil!!

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen van 22 en de rest die zegt dat veel homo's zich zouden scheren: hoe weten jullie dat? Hebben jullie een enquête gehouden onder de Nederlandse mannen? Daarbij, moet een jongen/man per se aan jullie schaamhaartrend meedoen? Laat iedereen zijn eigen voorkeur hebben. Of moet ook iedereen hetzelfde kapsel hebben, zelfde kleren? Er is niets mis met het graag geschoren of getrimd hebben van lichaamshaar. Voor mensen die dat wel vinden: laten jullie ook je hoofd- en gezichtshaar ongemoeid? Want dat mag dan natuurlijk ook niet bijgehouden worden.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Geen snor en baard

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Een erg clean gedoe dus jongen van 19. Je hebt toch zeker ook geen snor of baard neem ik aan, want dat kan natuurlijk ook niet. En jongen van 17, er wordt niet geïnsinueerd dat je gay zou zijn, maar feit is wel dat verhoudingsgewijs veel gays zich kaal scheren.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik scheer ook alles en ben echt niet gay. Borsthaar 1x per maand, oksels en schaamhaar 1x per week. Mijn vriendin heeft ook nooit last van haren bij het pijpen. Omgekeerd net zo, geen haren bij het beffen.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Echt wel. Insinueren dat je gay bent wanneer je niet meedoet aan de trend, vind ik echt wel belachelijk.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Is niet zo'n heel vreemde reactie jongen van 17. Hij heeft best wel een beetje gelijk!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 19, wat een idiote reactie. Zo belachelijk, dat ik niet eens de moeite wil nemen om er nog verder op in te gaan

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 18 Dat is echt niet meer van nu, tenzij je gay bent

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • geen oksel, geen schaamhaar en geen borsthaar! weg er mee

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Schaamhaar trim ik. Okselhaar laat ik staan. Een man zonder okselhaar zie je weinig. Wel moet het dagelijks onder de douche gewassen worden. Een deodorant is dan niet nodig.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik scheer mijn schaamhaar helemaal af.Ik heb een kale piemel en balzak,dat vind ik mooier,je kunt dan de ballen beter zien en je piemel lijkt groter.Ook is het een prettig gevoel als de balzak kaal is.

    16 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten