Skip to content
19 reacties
1632 weergaves

L.O.

Hey iedereen Ik ben een jongen van 15 en ik maak me een beetje zorgen. Tijdens L.O. (in de kleedkamer) durf ik als hetero ook wel naar onderbroeken van de jongens te kijken. Bij sommige steken hun ballen en piemel naar voor of hebben ze grote ballen en piemel. Bij mij is geen van van de 2. Mijn ballen zijn klein en mijn piemel is ook niet groot. Bij het medisch onderzoek vorig jaar (3de middelbaar) waren mijn ballen tussen maat 8 en 10. Sommige jongens zeiden toen dat ze maat 25 hadden (de grootste maat op die ballenketting) mijn piemel is 8 slap en 12 stijf. Moet ik mij zorgen maken? Groetjes J

15 jaar
6 jaren geleden

19 Reacties

  • Ik vind het niet prettig, maar weet ook wel dat het gewoon is. Ben ik de enige die er zo over denkt ?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Niets mis met jongens die zich vergelijken met andere jongens en mannen.Dat begint al thuis met je vader en broers en vrienden. Ook op school bij l.o. en bij je sportclub doet iedereen het. Zijn er forumleden die dit nooit gedaan hebben en het gevaarlijk vinden ?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongens kijken en vergelijken elkaars pik en ballen, dat is doodnormaal. En ja, mate verschillen behoorlijk. Alleen , de meeste meiden vinden dat totaal niet belangrijk, het gaat er maar om wat je met je gereedschap weet te doen, en bv of je ook je tong en je mond en handen goed weet te gebruiken. Eigenlijk net als dat jongens een kut altijd mooi vinden, al hebben sommigen meer voorkeur voor vlezige lange kutlippen en anderen juist voor een straks designerkutje. Kortom, durf jezelf te zijn.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 16 Ben je een beetje verlegen? Je bent heus nog geen homo als je naar de ontwikkeling van andere jongens kijkt in een kleedkamer of onder de douche.Je bent hetero of homo. Daar verandert niets aan. Wees dus niet verlegen en laat gewoon naar je kijken. Maak er geen probleem van.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Aan dat geloer van anderen heb ik een hekel. Het gaat niemand iets aan hoe groot of klein mijn private parts zijn. Ik wil ook in kleedkamers met rust gelaten worden.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Je ballen en je piemel zijn wat aan de kleine kant. Die worden vast wel zwaarder en groter voor je volwassen bent. Jongens bij wie de piemel en de ballen niet goed in de onderbroek passen waardoor die er uit komen, kunnen als ze dat vervelend vinden gewoon een grote boxer gaan dragen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Klopt wel wat die jongen uit Nederland beschrijft. Geen idee waar dit goed voor is, maar je ontkomt er niet aan. Zelfs op de unie moet je onderzocht worden. Je wordt daar wel wat volwassener behandeld, maar het blijft vervelend. Die kralenketting doen ze niet meer als je zichtbaar voldoende ontwikkeld bent. Wat ze ermee te maken hebben dat je kinderen kan krijgen ?
    Voor het eerst was de dokter een man. Een vrouw was ik gewend en eigenlijk heb ik dat liever, maar het maakt voor het onderzoek natuurlijk niet veel uit. gelukkig ben ik er nu voor altijd van af. Bij sommige bedrijven moet je voordat je er mag werken wel weer naar de dokter, maar dat merk ik dan wel weer.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • In Vlaanderen word je verplicht zeker 5x medisch gekeurd. Dat was eerder zelfs 7 x Ik ben Nederlander en moest ook naar die keuringen op het CLB omdat ik in Vlaanderen op school zat. Je mag naar een andere dokter maar de keuring blijft hetzelfde. Dat dedoe met de kralenketting om je ballen te meten is heel genant. Je krijgt wel je "maat"te horen.Bijna alle jongens scheppen op hierover. Als ze de waarheid spreken zou iedereen tegen de 25 ( grootste maat van die kralen ) zitten. Ik had de laatste keer 16, maar maakte daar 23 van ! Nog vervelender is dat ze in je kont kijken. Dat is om te kijken of je aambeien hebt.Ik heb wel eens van een klasgenoot gehoord dat die dokter bij hem naar binnen ging om z'n prostaat te voelen. Bij mij gelukkig nooit gebeurd. Dat hele onderzoek bij de dokter duurt nog geen kwartier, maar je hoeft een groot deel van de dag niet naar de lessen Dat is dan weer wel een mooie compensatie . Op dit gebied is het dus heel anders in Vlaanderen dan in Nederland

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind dit soort onderzoeken wel wat te ver gaan, tenzij er een gegronde aanleiding voor is. Ze kunnen toch gewoon vragen of het goed werkt? Als je 15 bent zul je waarschijnlijk wel klaar kunnen komen, laat ze dat maar vragen, dat vind ik trouwens al op het randje.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Waar woon je dat ze op je 14de aan je ballen zitten voor een onderzoek? De enige keer dat ik me dat kan herinneren was op mijn 8ste of zo. En op mijn 11de toen ik een blaasontsteking had, maar dat is wat anders. Als mensen aan mijn geslachtsdeel zouden zitten zou ik ze nooit toestemming geven. Ik word misselijk van het idee om eerlijk te zijn. (Seks is een ander verhaal obviously) Voor de rest: hoe ver ben je al in de ontwikkeling? Kwam je laat in de puberteit? Want waarschijnlijk gaat het nog flink groeien.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind het helemaal niet niet vervelend.Het is toch voor uw eigen belang ?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • In Vlaanderen kan je ook vragen om door een andere arts onderzocht te worden. Daarvoor moeten je ouders een aanvraag indienen bij het CLB.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • In Nederland krijg je helemaal geen onderzoeken in het voortgezet onderwijs. Wel in Vlaanderen waar het zelfs verplicht is naar het CLB te gaan. Bij jongens wordt je "ontwikkeling" gevolgd. Dat komt erop neer dat ze aan je geslachtsdeel voelen en meten. Wees maar blij dat dat hier niet hoeft.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zit nu in de vierde en ik heb nooit een onderzoek gehad op school waar mijn piemel en mijn ballen gemeten werden, niemand heeft dat gehad bij mij op school zo ver ik weet.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Geen zorgen maken, ik heb stijf 10,5 cm dus ja. Toch even een vraagje: hen al 1 jaar lang die lengte dus ben bezorgd dat die nie meer groeit zou dat zijn?

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Het is eigenlijk goed nieuws dat je ballen nog maar 8ml waren vorig jaar op medisch onderzoek. Dat wil zeggen dat je nog heel wat kan groeien vanonder. Degene met 25ml op de controleketting zijn al zo goed als uitgegroeid. Ik had net hetzelfde als jij op het medisch onderzoek in het derde middelbaar. Ben toen van 7 slap en 11cm stijf naar nu 11cm slap en 16cm slap gegaan met grote ballen. Nog even geduld en je kan ook zo'n eieren en lange paal krijgen. Jij moest gelukkig niet naar de uroloog ... ik heb nog extra controle gehad.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Maak je maar geen zorgen. Als er iets mis zou geweest zijn dan had de dokter je ouders wel gewaarschuwd.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Absoluut niet! Wees er trots op. Ieder piemel is anders gelukkig. Ik ben zelf besneden en vond dat heel lang ook erg maar nu niet meer.   Mijne is trouwens 13cm stijf.  

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Waarom moet je je zorgen maken aan de maat van je ballen en piemel kun je niks doen. Tenzij je je laat opereren

    12 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten