Skip to content
34 reacties
1197 weergaves

bang voor prikken

Ik ben bang voor prikken, maar vind het ook wel geil in de rij te staan en die troep ingespoten te krijgen.
Zijn er meer mannen zoals ik, of is dit een vreemde afwijking =

18 jaar
6 jaren geleden

34 Reacties

  • Ja, ik herinner me ook dat ze dat op school deden. Eer was dan geen ontkomen aan. Als je er niet was, werd dat de volgende ingehaald. Je kreeg er dan 2 ! Ik weet nog wel dat iedereen zenuwachtig was als je wist dat je een prik kreeg. Dat was ook als je naar de schooldokter moest . Je hoorde dan van anderen wat die deed en werd er gewoon voor uit de klas gehaald. Je had echt niets te vertellen en moest eraan geloven of je wilde of niet.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind prikken niet erg en heb er totaal geen last van. We kregen ze vroeger op school. De hele klas moest dan in een rij naar de gymzaal waar je dan 1 of 2 injecties kreeg. Jammer genoeg niet half bloot, want dat had ik wel spannend gevonden. Zeker als er meisjes bij waren geweest.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben niet bang voor prikken, maar ik krijg er bijna altijd een stijve opgezette arm van. Op de plaats waar de naald ingegaan is krijg ik een blauwe plek die pas dagen later langzaam weg trekt. Ik laat er nu nooit meer dan 1 tegelijk zetten. Als het er meer zijn ben ik dagen ziek en kan niet werken door hoofdpijn en misselijkheid. Ik ben zelfs een keer in de rij onderuit gegaan wat weer een hele consternatie veroorzaakte. Nu moet ik gaan zitten als ik een prik krijg en mag pas na een kwartier weg. Geen pretje , maar een troost is dat ik niet de enige ben die last heeft van injecties.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik blijf injecties vervelend vinden en hoop er nu van af te zijn. Het duurt nog wel even voor de werking afloopt en alles herhaald moet worden voor verre reizen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Liever bloot bovenlijf, Als het een beetje bloedt krijg je geen vlekken op je dure overhemd.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Bloot bovenlichaam is praktischer en het gaat gewoon sneller. Overhemden hebben vaak nogal strakke mouwen die je niet makkelijk kan optrekken tot de delta spier in je bovenarm waarin de meeste vaccinaties gezet worden. Wie ervoor zorgt een shirtje aan te hebben dat wel makkelijk hoog kan worden opgerold mag dat natuurlijk gewoon aanhouden. Geen enkel probleem.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik moest een paar weken geleden bij de GGD een B vaccinatie halen. C had ik al jaren geleden gehad. Die geven ze nu al als je een baby bent. Tot mijn verbazing moest dat in een rij met bloot bovenlichaam. Geen idee waarom dat nodig is. Van die prik voel je niets. Ze vragen nu eerst of je links of rechtshandig bent. Ik ben rechts en kreeg die injectie daarom in mijn linkerarm. Echt service, vind ik.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik mocht van m'n ouders ook niet ingeënt worden. Ik heb dat nu wel laten doen. Jammer genoeg zag mijn vader dat ik een pleister op mijn bovenarm had. Hij vroeg of ik daar een prik gehad had. Ik wilde niet liegen en heb toen verteld dat ik al een aantal keer bij de GGD geweest was om al die injecties alsnog te halen. Hij en vooral mijn moeder zijn erg "teleurgesteld" Jongen van 15. Als jij met die prikken gaat beginnen. Zorg ervoor dat je geen pleisters krijgt, of dat je ouders je arm niet te zien krijgen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik mag van mijn ouders niet worden ingeënt. Zodra ik 16 ben, ga ik naar de jeugdarts om alsnog in te halen wat in het rijksvaccinatieplan staat.Om mijn ouders niet te kwetsen vertel ik dat hun niet.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Klopt jongen van 14. Er was een andere reden. Ik was toen nog geen 14 maar we vertrokken met de familie voor mijn vader zijn werk naar een risicoland. Toen kreeg ik op vrij korte tijd zowat alle prikken die een mens kan krijgen. Deze stelde niks voor maar ik heb nare herinneringen aan de pokken en de malariaprikken. Je kan geen ziekte zo eng bedenken of ik ben er immuun voor. Da's dan weer het voordeel.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen van 14, ik ben geen dokter maar wel dol op statistieken. Blijkt dat in 70 procent van de besmettingen een zwembadbezoek de oorzaak was. Nog 20 procent door bedorven voeding (snackbars, friettenten) en de rest door dierenpoep. Die onderbroeken MOETEN weg uit publieke zwembaden. Wij zijn het laatste beschaafd land waar dit nog getolereerd wordt.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben vorige week al geweest voor die inhaalprik meningokokken C. Gewoon in je linker bovenarm. Doet geen pijn.
    Prikken in m'n kont heb ik ook nog nooit gehad.Vreemd dat dat anders is bij jongen @ 21. Hij valt niet in de doelgroep tot 14 jaar en is dus om een andere reden tegen C gevaccineerd. Als je ouder dan 14 bent val je in de groep die alleen gevaccineerd is tegen de variant die in Nederland voorkomt. Je wordt dan niet opgeroepen.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • @ jongen van 21 Kan je door andere jongens die in hun onderbroek en short zwemmen besmet raken ? Ik word daar niet blij van en wist dit niet.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Haha jongen14, nee hoor, tuurlijk hoef je niet in je blote kont daarvoor. De zuster schoof mijn boxer 1 cm lager om te ontsmetten en de dokter gaf de prik. Geen paniek, joh.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • @ jongen 21 Van je antwoord wordt ik echt heel zenuwachtig. Ik heb nog nooit een prik in mijn bil gehad.Lijkt me heel gênant. Moet je dan in de rij je broek laten zakken ? Er zijn ook meisjes bij ! Die zullen zich er ook ongemakkelijk bij voelen.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Meningokokkenvaccinatie is een gewone prik in je bil omdat daar de grootste spiermassa zit. Je voelt het niet en je hebt er verder geen last van. Ik dacht dat het vrijblijvend wordt aangeboden maar ik zou aanraden het te laten doen. Je bent dan beschermd tegen hersenvliesontsteking. Met al die viezeriken die tegenwoordig in onderbroek + short zwemmen, is dat geen overbodige luxe.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • We hebben een oproep gekregen voor een meningokokken AC prik Alle kinderen van 14 krijgen die nu. Doet die pijn of stelt het niets voor ?

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb die littekens ook vaak gezien, maar nooit willen vragen hoe ze eraan waren gekomen. Duidelijk verhaal van die twee jongens . Ik zou er heel bang door worden en zou waarschijnlijk ook even onderuit gaan als ze met een toestel in m'n arm krasten. Gelukkig hoeft het hier niet meer.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Net als die andere jongen van 21 heb ik ook van die littekens. In totaal zelfs drie ! 2 x pokken en een klein ovaal litteken van een tb vaccinatie.Dat was verplicht als je in Praag op school zat. Ik kan het me niet meer zo goed herinneren maar ze deden het inderdaad niet met een naald maar krasten met een soort kroontjes pen wat vloeistof in je huid. Deed pijn en je had er inderdaad weken last vast. Nu ben ik door de zon bruin verbrand. Die littekens vallen extra op doordat ze witter blijven dan de rest van je arm
    Ik heb geen vriendin. Ik hoop dat ik er een krijg die ze ook stoer vindt staan !

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen23. Yep, heb ook die littekens. Mijn broer ook. We hebben jaren gewoond als expatfamilie in vrij primitieve landen. Ik herinner me nog dat die pokkenprik heel pijnlijk was en ik ben (zeggen ze) even buiten Westen gegaan. Doen ze niet met een naald maar met een toestel maken ze krassen in je huid (zonder verdoving!!!) en dan moet er een pleister op. Dan nog twee weken een pijnlijk gezwollen arm waar je niks kon mee doen. Maar mijn vriendin vindt die littekens (2 cirkeltjes van 1 cm doorsnee) heel stoer en dat maakt alle leed van toen weer goed :-)

    21 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten