Skip to content
38 reacties
2864 weergaves

nieuwe huisarts

Mijn huisarts gaat met pensioen. Zijn opvolger is een vrouw. Ik heb eigenlijk liever een man. Mijn ouders vinden het goed als ik dat liever wil en er een vind.
Ik ben echt niet super verlegen, maar praat over bepaalde zaken toch liever met een man. Hebben jullie dit ook , of kan ik net zo goed een vrouw als huisarts kiezen ?

17 jaar
6 jaren geleden

38 Reacties

  • Als er dingen zijn bij je vrouwelijke huisarts waar je niet helemaal comfortabel bij bent, kan je beter afzien van een vrouw en dus een man kiezen.Bij je huisarts zou gewoon alles comfortabel moeten zijn. Niet selectief. Je hebt er vertrouwen in of niet. een dokter is een dokter.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb altijd al een vrouwlijke huisarts gehad en die heeft ook alle hoeken en gaten van mij gezien.(bij wijze van spreken) Het meest beschaamende wat je kan overkomen is dat dat je een stijve krijgt. Als je problemen heb waar je niet helemaal comfortabel mee bent bij een vrouw, kan je dan niet een aspraak maken met een mannelijke arts in de praktijk? Zoiets zullen ze echt wel begrijpen. Bij mij is dat geen probleem.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Op zich maakt het me niet veel uit, maar als ik zou kunnen kiezen zou ik de jongste nemen.Die hebben natuurlijk minder ervaring, maar beschikken vaak over nieuwere kennis via hun opleiding. Ik heb sinds een paar maanden een nieuwe huisarts. die vroeg of hij me volledig mocht onderzoeken en of zijn stagiaire daarbij mocht zijn. Ik heb geen borsten, brede schouders, smalle heupen en ben ook volgens mijn i.d. kaart een man. Toch werd er even in mijn slip gekeken om dat te bevestigen! Wel een aanwijzing dat er volgens de protocollen wordt gewerkt en niet at random.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Liever een man. Die windt me niet op en weet hoe een man zich voelt. Ik moet er niet aan denken als je zo'n rectaal touche krijgt krijgt door een vrouw. Als een man dat doet vind ik het al een ramp ! Het moest een keer bij een verzekeringskeuring. Ik had geen idee wat het inhield en dat was maar goed ook. Eens maar nooit meer, hoop ik

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je bij een vrouwelijke huisarts een stijve krijgt tijdens een onderzoek, dan is dat een reflex die je eigenlijk niet kan beheersen. Zij is als arts wel professioneel genoeg om daarmee om te gaan. Als vrouw is ze waarschijnlijk gecharmeerd dat je opgewonden bent, maar in een professionele setting doet dat niet ter zake.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Daar heb je helemaal gelijk in jongen van 17. Toch vind ik als hetero persoonlijk een vrouw als arts prettiger. Ze praten over seksuele aangelegenheden vaak gemakkelijker dan een man en hebben ook geen enkel probleem met een stijve pik, althans niet mijn huisarts. Die vindt het heel normaal en gezond.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je homo bent kan je volgens mij beter geen man als huisarts kiezen. Je kiest toch geen dokter om seksuele reden ? Juist een homo kan beter een vrouw kiezen

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik wil geen vrouw als dokter. Van vrouwen raak ik opgewonden. Met een stijve tamp wil ik niet onderzocht worden. Ik wil dus een mannelijke dokter, zeker als het onderzoek onder de gordel betreft. Je tamp blijft dan gewoon slap of licht opgezet, geen erectie.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ben je homo? Dan kan ik me dat voorstellen. Zo niet, lijkt het me juist prettig als een vrouw aan je pik zit dacht ik?!

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Voor normale onderzoekingen kan het me niet schelen of het een vrouwelijke of mannelijke dokter is. Maar aan mijn pik of mijn kont komt me geen vrouw. Is eenvoudig mijn gevoel. Moet natuurlijk iedereen voor zich zelf weten.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 21 Waarom ? Ben je verlegen bij een vrouw ?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb ook liever een man

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn huisarts is al een eind in de 60 en is de oudste in een groepspraktijk samen met een jongere mannelijke dokter en drie vrouwelijke. Als hij met pensioen gaat, denk ik dat ik zal kiezen voor een van de vrouwelijke dokters. Waarom ? Haar gezicht spreekt mij aan : intelligent, ernstig en knap, voilà !

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • J19 omdat zij een goede vriendin is van m’n ouders en ik heb liever niet dat zij mij naakt ziet

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb ook liever een mannelijke huisarts. Niet dat ik preuts ben, maar omdat ik makkelijker over m'n gezondheid praat met een man dan met een vrouw.Als een vrouw me aanraakt is dat voor mij eerder seksueel gevoelig dan als een man hetzelfde doet. Een rectaal touché vind ik al onaangenaam als een man het doet, laat staan een vrouw. Hetzelfde geldt voor liesbreukonderzoek en dat soort zaken. Gelukkig hoeft dat niet vaak. Bij mij alleen bij de sportkeuring.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • TS, het gaat toch niet om wie of wat, als hij/zij maar deskundig is, vertrouwen geeft en dat je er een 'klik' mee hebt.
    Ik zou verder geen argumenten weten, behalve dan evt. de afstand die je moet rijden om er te komen. Succes ermee!

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 12. Is het niet mogelijk ook in gevallen waarbij je broek aan kan blijven over te stappen op die mannelijke dokter ? Lijkt me wel zo hanig altijd dezelfde dokter te hebben.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 22 Wat er redelijk onbeschoft is aan mijn laatste reactie op wat al vele malen eerder gezegd is, is me een raadsel.Ik beb dit topic begonnen om kennis te nemen van goede argumenten. Die heb ik nog niet gelezen en om die reden sluit ik dit topic zeker nog niet.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom ben je dit Topic eigenlijk gestart als je de mening van een ander niet hoeft en niet wil horen TS??? Ik vind je redelijk onbeschoft in je laatste 'preek'! Stop dit topic dan, sluit af die boel.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Helemaal met je eens j17. Ik heb een vrouwelijke huisarts maar als ze aan m’n geslacht of billen moeten komen mag ik een mannelijke huisarts kiezen

    12 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten